Cykla för viktnedgång

Efter vintermånaderna är det lätt att börja se några extra kilo på vågen. Man har ätit gott under jul och nyår och vintermörkret, plus kylan, gör en lite latare och det är så skönt att bara mysa i soffan framför en brasa med en liten godispåse i knäet. Nu är det dags att ändra på vanorna för att känna självförtroendet återvända. Cykling kan vara ett passande alternativ när du vill gå ner i vikt. 

Viktnedgång kan vara jobbigt men det är värt det. Du kommer att känna dig lyckligare. Motion har en fantastisk effekt på hjärnan. Att cykla gör att du ta dig fram snabbt och samtidigt tränar hela kroppen. Du kan själv undersöka vilken cykel som du borde ha på olika hemsidor. Länna Sport har ett stort cykelutbud och kan hjälpa dig att få en cykel som är lämpad för din konditionsnivå, vart du bor och din längd. Med en bra cykel kan du komma långt och verkligen förälska dig i den här träningsformen.

Du kan börja med att cykla till jobbet utifall du brukar ta bilen. Forskare och rådgivare brukar säga att om du bor mindre än två kilometer från jobbet får du ut mer träning genom att gå, men ta cykel om det är två kilometer och uppåt. Är det långt, över en mil, kan du behöva ta med ombyte på jobbet så du inte behöver gå runt i svettiga kläder.

Cykling är bra eftersom den ger allsidig träning och kan utföras av många, långt upp i åldrarna. När man blir äldre kanske man inte kan gå så långt utan att få ont i fötterna och knäna. Men på en cykel klarar man plötsligt av att sig flera mil eftersom rörelserna belastar inte på samma sätt. Därför kan du inte förklara bort din inaktivitet med knäsmärtor för det finns alltid utvägar. Och regelbunden motion är ett säkert kort för att minska krämpor och värk.