Golf – Ett utmärkt sätt att röra på sig

Golf

Det är ingen hemlighet att många av oss bland annat inte tränar för att det helt enkelt inte intresserar oss. Att vara alltför stillasittande är dock inte bra för någon och som många vet ett växande samhällsproblem. En teknik för att förbättra ditt välmående överlag kan vara att lura hjärnan att utföra aktiviteter som du faktiskt gillar, som automatiskt innefattar hälsosamma träningsmoment som du annars aldrig genomfört. Vi presenterar härmed golf. En trevlig och social sport som för tankarna mot helt andra saker än träning.

En golfrunda med vännerna måste nog vara en av de trevligaste sätt att röra sig på som existerar. Det är också väldigt bra för dig som har svårt att motivera dig själv till att gå eller springa längre sträckor rakt av, då man med jämna mellanrum tar pauser, vilket många gånger kan lura hjärnan att du knappt utför någon form av ansträngning eller motion för kroppens välmående.

Att helt ensam eller tillsammans med någon eller några andra få spendera en dag utomhus är dessutom inte bara nyttigt för kroppen, utan minst lika välbehövligt för själen. Det är klart att man kan irritera sig på en misslyckad golfrunda, men få, om ens någon, skulle hävda att tiden på banan skulle göra mer ont än gott.

För att spela golf krävs såklart en golfutrustning. En sådan kan du antingen låna av en vän, hyra på shoppen vid din golfbana eller köpa själv. De två första alternativen kan fungera väl inledningsvis, men tids nog vill de allra flesta där engagemanget och intresset håller i sig, skaffa sig sin egna utrustning. En sida på internet som erbjuder ett utmärkt utbud i en sådan situation är lannasport.se. På deras hemsida hittar du egentligen allt som du kan tänkas behöva, så som enstaka klubbor, hela sett, kläder och skor.