Kom igång med träningen

Kom igång med träningen

Träna eller på något annat sätt motionera är något som alla bör göra, såväl ung som lite äldre. Ibland det ju dock vara lite svårt att komma igång och börja träna, framför allt om det är något man inte gjort tidigare. Då kan det ju vara bra med lite hjälp på traven, vilket vi tänkte att vi skulle försöka oss på här.

Som med allting annat är det viktigt att komma igång med träningen på ett bra sätt och i det fallet är lagom bäst. Det vill säga det gäller att börja i lugn takt med kanske ett par pass i veckan om 30-45 minuter så man blir varm i kläderna. Tränar man mer finns det risk att man tröttnar eller drar på sig skador, vilket man så klart inte vill göra.

En annan sak som också är viktig är att man hittar en träningsform som passar en på ett bra sätt. Om man tycker att det exempelvis inte finns någonting värre än att springa så kan man ju alltid träna på något annat sätt.

Det finns många andra bra träningsformer utöver löpning och gym som ger bra träning och motion, som till exempel fotboll, tennis, badminton, skidåkning, simning, men också yoga och pilates.