Snygg i bikini

Bikinin föddes 1946, fyra dagar efter det att USA hade exploderat sin första vätebomb vid atollen Bikini i Söderhavet. Folkhumorn döpte följaktligen de modiga kvinnor som bar de första bikinibaddräkterna till ”bombnedslag”.

Denna baddräktsmodell blev en symbol för kvinnlig frigörelse. Den mötte en hel del motstånd från början; särskilt i religiösa läger, som ansåg att denna typ av baddräkt var syndig. Idag är bikinin helt accepterad i de länder som tillåter kvinnor att överhuvudtaget exponera hud. Den är också accepterad för alla åldrar även om den kanske är mer populär hos något yngre kvinnor.

Vi människor ser olika ut, men som tur är finns det en så stor variation av bikinis att det är enkelt för alla att hitta något som passar till just deras kroppstyp. Viktigt är att inte skämmas för din kropp utan att istället skaffa dig en bikini du känner dig bekväm i. Här följer därför några korta tips som hjälper dig hitta rätt.

  • Liten byst – Välj en bikini med volanger eller annat rysch som skänker lite volym till den övre regionen.
  • Stor byst – Har du stor byst bör du välja en överdel med mycket stöd. Byglar och vadderad kupa är att föredra.
  • Breda axlar – En halterneckbikini drar uppmärksamheten från dina axlar.
  • Liten rumpa – Samma princip som för överdelar gäller här – ju fler volanger och ju mer mönster, desto bättre.
  • Stor rumpa – Skaffa en underdel som är enfärgad och täcker så mycket som möjligt så slipper du känna dig obekväm.
  • Mage – Känner du dig inte bekväm med att visa upp magen, kan du investera i en underdel med hög midja. Den bör helst gå över naveln. På så sätt framhäver du också midjan istället för magen.