viktreducering

Bästa träningsapparna 2024

28 januari 2024
8 minuters läsning
Bästa träningsapparna 2024

Idag blir det allt vanligare att man vänder sig till andra träningsalternativ än gym för att träna och röra på sig. Detta kan bero på många olika anledningar, så som att man inte vill lägga pengar på ett gymkort, att man inte gillar att vara på gym, eller att man vill få motivationen till och inspirationen för att träna hemma eller utomhus.

Oavsett av vilken anledning just du vill vända dig till gym eller andra träningslokaler har vi en riktigt bra lösning, närmare bestämt träningsappar. Med en träningsapp har du möjligheten att både få inspiration och motivation till att träna var, när och hur du vill. Det alltså även då du inte har tillgång till eller vill besöka ett gym!


De bästa träningsapparna 2024

Om detta känns som ett passande alternativ för dig kommer denna artikel vara riktigt användbar. Nedan kommer vi nämligen tipsa om de bästa träningsapparna 2024, där du förhoppningsvis kan hitta en träningsapp som passar dig. Oavsett om du vill ha en träningsapp istället för gym, en gratis träningsapp för att gå ner i vikt eller en digital träningsdagbok i form av en app kan du med våra tips hitta en favorit!

Nike training Club

En väldigt populär träningsapp som kan fylla många funktioner är den omtalade Nike Training Club. Det bästa med den här träningsappen är inte bara att den är så lätt att använda, utan det är även en av alla de riktigt bra träningsappar som erbjuder träningsprogram på olika nivåer.


Det innebär alltså att vem som helst kan få ut något av denna träningsapp. Du kan träna kondition, styrka och yoga helt enligt det som passar dig. Det är även väldigt smidigt att följa såväl program och pass som sin egen utveckling direkt i mobilen. 

Runkeeper

Detta är kanske inte riktigt en träningsapp om man jämför med Nike Training Club där du kan följa olika program och träningspass. Utan Runkeeper är mer en träningsapp där du kan följa din egen utveckling i träningen. Du kan med andra ord se det som en digital träningsdagbok i en app.

Du kan direkt i appen följa och spåra dina aktiviteter, anta utmaningar, bjuda in vänner, sätta upp mål, anta träningsprogram och se dina framsteg på olika plan. Oavsett om det gäller löpning, gång, cykling, simning, skidåkning, rodd eller någon anna träningsform kan du använda Runkeeper för att hålla koll på dig själv.

Seven – 7 minute workout training challenge

Om du frågar oss så skulle vi utan tvekan säga att Seven – 7 minute workout training challenge utan tvekan är en av de bästa träningsapparna på marknaden. Det inte minst då den är gratis att ladda ner. Är du på jakt efter gratis träningsappar, eller vill hitta en gratis träningsapp för att gå ner i vikt kan alltså denna göra sig bra.

7 minute app
Seven – 7 minute workout training challenge

Det finns många alternativa 7 minute workout appar. Exempelvis JJ 7 minutes workout

Även den här 7 minutes appen är populär

I appen Seven uppmanas du nämligen till att genomföra ett 7 minuter långt träningspass varje dag i 7 månaders tid. Du själv väljer vilket av alla de högintensiva passen du vill köra – det viktigaste är att du följer ett av dem varje dag. Mister du alla dina 3 liv på grund av uteblivet pass ”förlorar” du och måste börja om. Ett hett tips till den tävlingsinriktade.

Trion Fitness app

En personlig favorit från vår sida är träningsappen vid namn Trion Fitness App. Det som framförallt gör denna träningsapp något unik är att det finns ett enormt, nästan obegränsat utbud av olika övningar, program, upplägg, planer och strategier för dig som vill träna utan att behöva ta dig till gymmet.

Många av de som har använt Trion säger att det helt klart är en favorit när det kommer till träningsapp istället för gym. I appen får du exakta instruktioner om vad och hur du ska göra, det är tydligt och givande, du kan lägga upp träningen precis enligt dina önskemål och behov, och så kan du träna väldigt effektivt även på egen hand. Trion funkar helt enkelt för alla! Värt att nämna är att det även för dig som användare är möjligt att registrera din träning i denna app. På så sätt blir det väldigt mycket lättare för dig att följa din utveckling och dina framsteg. Du får med andra ord allt i ett här.

Yogastudio

För dig som är mer specifikt intresserad av att träna yoga kan vi verkligen rekommendera appen Yogastudio. Oavsett om du är nybörjare eller proffs kan du få otroligt stor både glädje, nytta och användning av denna app. Här kan du nämligen både följa färdiga program och pass på alla olika nivåer, samt skapa dina egna program enligt det som passar dig. En av de främsta fördelarna är att detta är en av de träningsappar som är gratis att ladda ner.

yogastudio
Yogastudio apple
Yogastudio android

H-I-I-T Timer

Precis som Runkeeper är detta en någorlunda specifik version av träningsapp. H-I-I-T Timer är nämligen, precis som det låter, en app som erbjuder dig att hålla koll på tiden under dina träningspass. Den är främst utformad för att hålla koll på tiden under olika högintensiva pass där du exempelvis ska köra intervaller. Ett bra hjälpmedel för träningen med andra ord. Många varianter finns av H-I-I-T Timer.

Seconds – Interval Timer for HIIT & Tabata


FAQ om träningsappar


Vilken är den bästa träningsappen?

Idag finns det en uppsjö av riktigt bra träningsappar på marknaden. För att du ska hitta den träningsapp, eller de träningsappar, som är bäst för dig är det nödvändigt att du utgår från vilken typ av träning du vill genomföra och hur du önskar att appen hjälper dig. Därefter kan du ta del av våra tips ovan för att hitta en favorit.

Jag vill lära mig yoga – vilken träningsapp ska jag välja då?

För dig som mer specifikt vill rikta in dig på yoga kan vi utan tvekan tipsa dig om appen Yogastudio. Denna gör sig minst lika bra för nybörjare som för proffs då den har något för alla intressen och nivåer.

Jag vill ladda ner en digital träningsbok app, vilken är bäst?

Om du vill kunna registrera din träning i en app för att kunna följa din utveckling och dina framsteg kan vi verkligen tipsa dig om att ladda ner Runkeeper och Trion. Dessa kan du både använda som en digital träningsdagbok app och som inspiration för olika träningspass.

Finns det gratis träningsappar?

Ja! Idag finns det väldigt många träningsappar som är gratis att ladda ned, det både i AppStore och i GooglePlay Store. Värt att nämna är dock att bara för att appen är gratis att ladda ner så behöver inte det betyda att den är kostnadsfri att använda. Många gånger är det även nödvändigt att du på ett eller annat sätt registrerar dig för att få använda appen.

Kan jag dra kostnaden för min träningsapp som friskvårdsbidrag?

Ja. Idag omfattas även internettjänster, däribland appar, som används för att träna av det friskvårdsbidrag som ett företag kan ge till en anställd skattefritt. Om du till exempel laddar ner en gratis träningsapp för att gå ner i vikt men så visar det sig att du måste starta en prenumeration för att använda appen kan detta alltså räknas till ditt friskvårdsbidrag.


Kategorier

Taggar