viktreducering

Gå ner i vikt med en proteinrik frukost

26 januari 2024
7 minuters läsning
Gå ner i vikt med en proteinrik frukost

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Om du vill gå ner i vikt och tajta till kroppen och få en platt mage, då finns det inget bättre knep än att inta en proteinrik frukost varje morgon. Skippa söt yoghurt och vita brödskivor med smör och ät istället något som gör dig mätt. Du vill stå dig ända fram till lunch, och det gör du enkelt med hjälp av en proteinrik frukost.

Därför ska du äta en proteinrik frukost

Frukosten sägs vara dagens viktigaste mål. Det finns en hel del anledningar till varför du bör äta en proteinrik sådan. Det är dock inte alla som tar sig tid till att äta frukost. Många har bråttom till jobbet och äter något på stående fot, eller inte alls.

Oavsett bra morgonaptit eller ej, är det dock viktigt att äta frukost. På så sätt får du en god start på morgonen och börjar inte dagen med att gå runt hungrig. Genom att äta en proteinrik frukost säkerställer du att du får jämnt blodsocker ända fram till lunch, den näring du behöver för att orka arbeta och dessutom håller du igång kroppens förbränning – något som är extra viktigt om du vill gå ner i vikt.

7 fördelar med frukost som innehåller mycket protein

Det finns riktigt många fördelar med att äta protein till frukost. Vi har bland annat märkt av dessa fördelar på våra kroppar:

 •  Vårt humör är jämnt och vi är glada hela dagen.

 •  Vår förbränning håller igång och vi går stadigt ner i vikt.

 •  Vi behöver inte kämpa för att få i oss tillräckligt med protein under dagen.

 •  Vi orkar ta i ordentligt på gymmet.

 •  Koncentrationen är på topp, både på möten och vid skrivbordet.

 •  Våra kroppar är pigga med allt protein i sig.

 •  Vi har enklare att gå ner i vikt.

Det finns helt enkelt alldeles för många fördelar med att äta en proteinrik frukost för att inte göra det. Du kommer definitivt märka skillnad mot att äta en sockrig frukost.

ägg ingår i proteinrik frukost

5 proteinrika frukostar

Att äta en proteinrik frukost innebär inte att din frukost blir torr och tråkig. Att äta proteinrikt innebär nämligen inte att du ska äta en överbliven köttbit. Tvärtom finns det en hel del gott att stoppa i dig!

1. Ägg i alla former

scrambled eggs

Äggröra med grädde, kokta ägg, pocherade ägg eller steka ägg. Ägg i alla former är perfekt för att få i dig protein på morgonkvisten.

2. Kvarg med bär

Att äta en skål med kvarg är den perfekta frukosten. Kvarg är rikt på protein och dessutom det perfekta utbytet mot yoghurt eller fil. Ät kvargen med bär och få en komplett frukost.

kvarg

3. Proteingröt

Proteingröt är havregrynsgröt med proteinpulver i. Du kan själv välja smak på proteinpulvret, men vi gillar choklad.

Tillsätt lite mjölk, både i gröten och ovanpå så blir det riktigt gott!

gröt proteinrik frukost
proteingröt

4. Bönor och bacon

Den ultimata proteinrika lyxfrukosten för helger och guldkantade vardagar. Bacon, bönor och ägg blir riktigt gott när du har tid över.

Som du ser är det enkelt att laga en proteinrik frukost som inte går av för hackor. Du väljer själv hur avancerat du vill göra det. Men en sak är säker – en frukost baserad på protein kommer du och din vikt må bra av!

bacon och bönor

5. Proteinpannkakor

6 dl mjölk, 3 stycken ägg, 1,5 dl vetemjöl, 1,5 dl valfritt proteinpulver och eventuellt 1 tsk kakao ger dig riktigt goda och proteinrika pannkakor. Du får ut cirka 10 pannkakor av smeten och kommer garanterat stå dig ända fram till lunch.

Många säger att det här är de absolut godaste proteinpannkakorna som finns på marknaden och ett måste att ha hemma i skafferiet. De här glutenfria proteinpannkakorna kommer från North Nutrition och du får ut nästan 90 pannkakor från den här boxen. Kan ätas precis som de är eller blandas med goda bär.

proteinpannkakor

Topprecensioner, Proteinpannkakor med hela 40 % protein! Goda! Enkla att tillaga

Nyttig frukost recept

Proteinrik gröt med topping

2 portioner2 dl havregryn4 dl vatten1 portion Core Whey Protein Topping:Jordnötssmör, valnötter, kokoschips

==> Läs mer om receptet här <==

 

Proteingröt med lingon

1 portioner1 dl havregryn2 dl vatten1 skopa Core Whey Protein neutral smak1/2 dl lingon

==> Läs mer om receptet här <==

core frukost meal

På resande fot eller har du bråttom på morgonen. Vi använder ibland Core frukost meal på resor och hektiska morgonar. Denna innehåller en perfekt blandning av vad som behövs i en proteinrik frukost

Ekologiska havregryn som lågkalori frukost

I de olika recepten för proteinrik frukost så återkommer havregryn gång på gång och detta är inte så märkligt eftersom havregrynsgröt ger en verklig lågkalori frukost på endast 130 kcal. Ekologiska havregryn rekommenderas eftersom de är odlade på ett naturligt sätt och vi undviker därmed massa giftiga kemikalier. Havre innehåller betaglukan som är en typ av fibrer som vi inte hittar i många andra livsmedel. Betaglukaner löser sig i vatten och bidrar till minskad produktion av kolesterol. Havregryn är blodsockerreglerande och mättande. Du återhämtar dig bättre efter träning. Havregryn är dessutom otroligt näringsrik. Glutenfritt innebär även att havre inte fastnar i tarmarna lika lätt som icke glutenfritt.

Vad händer i kroppen om du börjar äta havregryn varje dag?

 • Din hud kommer att se bättre ut.
 • Dina muskler får efterfrågat protein.
 • Du får ett uppsving av antioxidanter.
 • Du kommer bli full av energi.
 • Du går ner i vikt.
 • Ditt kolesterol kommer att minska.
 • Du får lägre risk att utveckla hjärtsjukdomar.
 • Du kommer att bli av med matsmältningsproblem.
 • Havregrynsrecept: Äppelpaj havregryn
 • Havremjöl russinkakor
 • Havremjöl från mandelsmör-banan 

Frukost i olika länder

Bröd är ett av världens äldsta livsmedel. Det fanns långt innan jordbruket ens började!

Detta är logiskt eftersom bröd innehåller mjöl, som kommer från sädesslag som kan ätas eller malas till mjöl för att göra bröd. Det spannmål som oftast används till bröd är vete, men vissa kulturer använder andra sorters spannmål.

Engelsk frukost

Fransk frukost

De 3 viktigaste komponenterna i den franska frukosten: kaffe, bröd och bakverk. Croissant är ett bakverk som har blivit populärt i hela världen.

Frukost i Asien

Frukost i Asien är en mycket intressant frukostmat eftersom det finns så många olika sorters frukostmat i Asien.

Låt oss börja med att prata om Japan, som faktiskt har frukostsushi! Detta är ris med sjögräs lindat runt en avlång form som består av fisk och pickles och ibland ägg och till och med frukostflingor. Frukostsushin kallas temaki och är mycket populär i Japan. Misosoppa med ris och tillbehör som kött eller fisk brukar ätas till den japanska frukosten.

En annan frukostmat i Asien, förutom frukostsushi, är Kinas congee! Congee är risgrynsgröt och det finns många olika smaker av congee i Kina, till exempel kyckling- eller fläsksoppasmak med vitlök och ingefära.

Frukostmaten i Filippinerna kallas tapsilog och består av kött (t.ex. nöt- eller griskött), vitlöksris och stekt ägg. Denna frukost är populär i Filippinerna eftersom den inte bara är utsökt utan också väldigt mättande!

Några frukosträtter i Asien är frukostbullar och frukostdumplings. Frukostbullar består vanligtvis av grönsaker, kött och nudlar och frukostdumplings, består vanligtvis av en fläsk- eller grönsaksfyllning som lindas in i deg och kokas i vatten!

Slutligen ska jag nämna frukostte som är populärt i hela Asien eftersom det är en frukostdryck och frukostdryck i Asien eftersom den är populär i hela Asien! Frukostte innehåller grönt te och folket i Japan, Kina ojnd Taiwan njuter av frukostte på morgonen till frukost.

Kontinental frukost

Kontinental frukost serveras ofta på hotell. Ingredienserna i en kontinental frukost inkluderar vanligtvis bröd, pålägg, spannmål, frukt, juice, kaffe eller te och annat. Hotell erbjuder ofta denna typ av frukost till sina gäster för bekvämlighet och hålla nere kostnaderna.

Frukost i olika länder kan du läsa mer om här hos Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Frukost

Här kan du läsa mer om traditionell tysk frukost: https://rostocktrelleborg.se/traditionell-tysk-frukost/ och här om polsk frukost: https://kryssningpolen.se/polsk-mat/

Ta hjälp av ett personligt viktminskningsprogram?

Ett personligt viktminskningsprogram är en skräddarsydd plan som är utformad för att hjälpa dig att nå dina vikt- och hälsomål på ett effektivt, roligt och säkert sätt. Med hjälp av erfarna coacher och experter kan du skapa ett program som passar perfekt till din livsstil och dina preferenser, så att du kan uppnå önskade resultat. Wellobe är ett exempel på ett sådant program.