viktreducering

Höj Din Padeltennisprestation med Årets Bästa Padelracket 2024

6 februari 2024
21 minuters läsning
Höj Din Padeltennisprestation med Årets Bästa Padelracket 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Den senaste tiden har padel, eller padeltennis som det också kallas, blivit väldigt populärt. Säkerligen har du hört talas om det även om du inte har spelar det själv. Om du vill förbränna kalorier och gå ned i vikt så funderar du säkerligen på huruvida padel är rätt sport för detta.

Padel har sitt ursprung i Spanien. Det har blivit populärt över hela världen och spelas nu till och med på is!

Här kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om padel – allt från padel regler och vad man behöver för att spela padel, till hur bra padel är när man vill gå ned i vikt. Här kommer du alltså få veta om det är rätt sport för dig, hur du spelar och vad du behöver för att börja spela padel.

På svt kan vi läsa att:

Globen blir padelhall under coronapandemin med 14 bokningsbara padelbanor.

Se padelrack bäst i test 2024 direkt! 

Vad är Padeltennis?

Man brukar beskriva padel som en blandning av tennis och squash. Padel spelas på en plan som ser ut som den som används vid vanlig tennis, det vill säga två planhalvor och ett nät i mitten. Det som skiljer denna sport från vanlig tennis, och gör att den påminner om squash, är att man även får använda väggarna i spelet.

padelbana

Även om spelplanen ser ut som en tennisbana så är den något mindre än en tennisbana, närmare bestämt 10 x 20 meter. I mitten är planen delad av ett 0,88 meter högt nät och runtomkring finns fyra meter höga väggar av glas eller tegel, den sista och översta metern är dock av stängsel.

När man spelar padel så spelar man oftast dubbel, det vill säga två par spelare. Padel spelas ofta med vanliga tennisbollar, men bollar kan även ha en lite mindre diameter än tennisbollar. Den nedre gränsen är 63,5 mm i padel och 65,4 i tennis.

Padeltennis regler

padel regler

När det gäller padel regler så påminner de om reglerna vid tennis. Själva poängräkningen är precis densamma som när man spelar tennis. Man räknar alltså game och set. Ett game räknas 15, 30, 40, game. För att vinna ett set behöver man vinna minst sex game, och dessutom leda med minst två game.

Om det står 6-6 så spelar man ett avgörande tiebreak, där först till sju poäng gäller. Vanligtvis spelar man bäst av tre eller bäst av fem set.

Padeltennis vid viktminskning

Den stora frågan är förstås: är padeltennis rätt val när man vill gå ned i vikt? Och svaret är faktiskt ja! Men kanske främst för att det är en rolig träningsform, som de flesta faktiskt gillar att utöva. Det är ett sätt att träna utan att man ens märker att man tränar, helt enkelt. För de flesta är padel en rolig fritidssysselsättning, och att det även är träning blir mer som en bonus.

Hur mycket kalorier förbränner man då när man spelar padel?

Efter bara fem minuter har du faktiskt bränt 49 kalorier, och efter 30 minuter hela 294 kalorier. Vanligtvis pågår ett spel i en timme, och under den tiden förbränner du 588 kalorier.

Padel är alltså ett effektivt sätt att förbränna kalorier, men det är också en rolig träningsform – och det finns faktiskt ännu flera fördelar. Bland annat är padel bra för att minska stress, öka koordinationen och frigöra endorfiner som gör dig glad.

Vilken utrustning behövs för att spela padeltennis?

padel utrustning tillbehör

Padeltennis racket

Ett padeltennis racket ser inte ut som ett vanligt tennisracket med strängar, utan ett padelracket är tillverkat av kompositmaterial med hål i slagytan. Detta gör att bollen inte får samma kraft, utan träffen blir dovare.

Padelracket kan ha tre olika former

Padelracket kan vara runt, diamantformat eller droppformat.

De flesta har bäst kontroll med ett runt padelracket, och av den anledningen rekommenderar man dessa till nybörjare. Med ett diamantformat racket får man bättre kraft i slaget, och bästa träffstället är högst upp. Ett droppformat racket är ett mellanting.

Välj rätt padelracket

Padelrack Bäst i Test 2024

Här ser du bästa padeltennis rack idag!

Bästa och mest prisvärda padelracket för nybörjare (ca 1000 kr)

#1 Head Flash Padel Green Blue – Vår Testvinnare 2024


Head Flash Padel är ett superbra allround padelracket enligt oss som ger dig en perfekt balans mellan fart, kontroll och kraft. Det är ett utmärkt val för både motionärer och nybörjare som älskar kvalitet. Med Power Foam i racketen får du extra kraft i dina slag, vilket kommer att överraska dina motståndare. Dessutom har det IPS Integrated Protector-teknik, en extra kol som skyddar racketet mot bulor, repor och skråmor, vilket förlänger racketets hållbarhet och livslängd. Power Frame-tekniken gör ramen stark nog för kraftfulla slag. Och tack vare Heads Innegra-teknik minskar vibrationerna när bollen träffar racketen. Racketet har en glasfiber-yta och en mjuk kärna, vilket ger en perfekt kombination av fart och kontroll. Det är lätt att spela med och passar alla spelstilar. Head Flash Padel finns i många snygga färgkombinationer en av de mest populära är den som syns på bilden en snygg grön och blå färgkombination.

Head Flash Padel Green Blue


#2 Babolat Reveal

Babolat Reveal är ett allround padelracketsom vi anser är särskilt lämpligt för nybörjare. Det har en extra stor sweetspot och en mjuk kärna, vilket ger komfort och bra fart i slagen utan att kräva överdriven kraft. Dessutom är det ett lättviktigt rackemed en vikt på endast 345 gram, vilket gör det idealiskt för nybörjare som vill ha enkel hantering och kontroll.

Racketet har en hybridram som kombinerar fördelarna med olika material. Den mjuka kärnan ger en skön känsla vid bollträff, medan den extra stora slagytan ger förlåtande egenskaper även när bollen inte träffar mitt i racket. Dess neutrala balanspunkt (265 mm) gör det lätt att svinga och anpassa sig till olika spelstilar.

Babolat Reveal är ett utmärkt val för nybörjare som vill ha ett prisvärt racket med bra prestanda. Det är ett racket som hjälper dig att utvecklas och njuta av spelet på padelbanan

babolat reveal padelrack
Vikt: 345 gram
Form: Rund
Balans: Medel
Ramprofil: 38mm
Kärna: Mjuk
Träffyta: Slät
Material: Glasfiber

Allround och elit rekommendationer

#1 Babolat Air Viper


🌟 Viktreducering.se Rekommenderar: Babolat Air Viper 2024 – Padelracketet som Förändrar Spelet 🌟

Vi på rekommendera det senaste tillskottet till padelvärlden – Babolat Air Viper 2024. Detta är inte bara ett racket, det är en revolution inom padelsporten!

🚀 Dynamisk och Kraftfull Spelupplevelse
Med sin avancerade 16K Carbon-yta, erbjuder Babolat Air Viper en oöverträffad styvhet och kraft, vilket gör varje slag explosivt. Dess unika 3D Spin+ ytanstruktur ger dig dessutom en exceptionell greppförmåga, vilket ökar din förmåga att skapa spin och känsla i spelet.

💡 Innovativ Teknik för Optimal Prestanda
Babolat har inte hållit tillbaka med innovationer. X-EVA-kärnan kombinerar två densiteter av EVA-skum för att ge dig både kraft i offensiva slag och precision i defensiva. Dessutom minskar Vibrasorb System 2 oönskade vibrationer, vilket ger en bekvämare spelupplevelse.

🏋️‍♂️ Lätt och Manövrerbar – Perfekt för Viktreducering
Som experter på viktreducering uppskattar vi särskilt detta rackets lätthet och manövrerbarhet. Med en vikt på endast 355 gram (+/- 10g) och en balanspunkt på 265 mm, är detta racket perfekt för att hålla dig aktiv och rörlig på banan, vilket bidrar till en hälsosam livsstil.

🎨 Snygg Design och Hög Kvalitet
Med en stilren blå design och högkvalitativa material, är detta racket inte bara en prestandamaskin, det är också en visuell pärla på padelbanan.

👍 Perfekt för Erfarna Spelare
Är du en erfaren padelspelare som söker ett allround-racket som kan ta ditt spel till nästa nivå? Då är Babolat Air Viper 2024 det självklara valet för dig.

🛒 Köp Nu – Ta din Padel till Nya Höjder!
Vänta inte! Köp Babolat Air Viper 2024 idag och upplev en förbättrad padelupplevelse. OBS: Kom ihåg att racketet levereras utan fodral.

Bli en mästare på banan med Babolat Air Viper 2024 – rekommenderat av oss på viktreducering.se!

Babolat Air Viper bäst i test 2024

#2 Bullpadel Hack 21

Bullpadel Hack 21 är Paquito Navarros tävlingsracket. Detta hybridformat (dropp) padelracket kombinerar hög balans med maximal kraft utan att kompromissa med kontrollen. Låt oss utforska detta racket närmare:

  1. Design: Bullpadel Hack 21 är en Limited Edition som designades i samband med en stor padeltävling i Sverige 2021, där Europa tävlade mot Amerika. Världsstjärnan Paquito Navarro spelade med detta racket, som endast finns i mycket begränsat antal. Med Bullpadel Hack 21 får du garanterad hög kvalitet och prestanda.
  2. Material: Racketet har en yta framställd med det nya kolfibermaterialet Xtend carbon 18K, vilket ger en otroligt styv, hållbar och hårt padelrack. Den styva kärnan med MultiEva gummi ger den explosiva bollbanan som Hack är känt för.
  3. Teknologi: Vibradrive-systemet i bron absorberar stötar och vibrationer, vilket ger en bättre spelupplevelse och minskar risken för problem med armbåge och axel. Dessutom levereras Bullpadel Hack 21 med det populära och innovativa greppet Hesacore från start.
  4. Spelstil: Bullpadel Hack 21 passar spelare som vill ha kraft utan att offra kontroll. Det är ett pålitligt val för alla som älskar padel, oavsett om du spelar för skojs skull eller på tävlingsnivå.

Sammanfattningsvis är Bullpadel Hack 21 ett racket som hjälper dig att ta ditt spel till nästa nivå. Om du vill ha något av det bästa från Bullpadel är detta racketet ett utmärkt alternativ!

Vikt: 365-380 gram
Form: Dropp
Balans: Hög
Ramprofil: 38mm
Kärna: MultiEva
Träffyta: Slät
Material: TRICARBON

Bullpadel Hack 21 tävlingsrack


#3 Axe padelracket

Axe padelracket är ett handgjort padelracket som har utvecklats i samarbete med Daniel Windahl, en av Sveriges bästa padelspelare. Det är ett racket som kombinerar flera imponerande egenskaper:

🌟 Avancerad Teknologi för Oöverträffad Prestanda
Stiga Axe 3 är resultatet av banbrytande innovationer. Med sin Carbon Duplex Twill-teknologi, som kombinerar kolfiber och glasfiber, erbjuder detta racket en oöverträffad styvhet och kraft. Perfekt för dig som vill känna farten och precisionen i varje slag.

🔄 360 Carbon Frame – Kraft och Hållbarhet
360 Carbon Frame-konstruktionen innebär att hela ramen är tillverkad i kolfiber, vilket ger en slagtålig och stabil struktur. Detta ökar racketens hållbarhet och ger en kraftfull spelupplevelse.

🎯 Optispot Elite – Förbättrad Sweetspot
Hybriduppbyggnaden mellan kolfiber och glasfiber skapar en unik sweetspot, vilket ger dig möjlighet att generera mer fart samtidigt som du behåller kontrollen.

💎 Crystal Grip – För Ökad Spinn
Den nyutvecklade Crystal Grip-ytan är som sandpapper och ger dig ökad spinn på bollen, vilket förbättrar ditt spel och ger dig en fördel över motståndarna.

🌈 Vibra Tech – Skonsam Kraftöverföring
Vibra Tech-handtaget med förstärkning av glasfiber ger en mjukare känsla och är skonsamt för din armbåge, vilket gör det till ett utmärkt val för spelare som vill undvika belastningsskador.

🔥 Hypersoft Foam – Responsiv och Hållbar Kärna
Hypersoft Foam-kärnan erbjuder en unik densitet som väver in en större sweetspot och kontroll i zonen. Detta ger dig maximal spelkänsla, oavsett om du slår offensiva eller defensiva slag.

👊 Ta Ditt Spel till Nästa Nivå
Stiga Axe 3 är det perfekta valet för den moderna spelaren som söker en kombination av fart, kraft och precision. Med detta racket i handen är du redo att dominera padelbanan.

Stiga Axe 3 – rekommenderat av oss på viktreducering.se för en överlägsen spelupplevelse!

Sammanfattningsvis är Axe padelracket ett kvalitetsracket för spelare som vill ha en kombination av känsla, kraft och kontroll. Det är ett racket som hjälper dig att ta ditt padelspel till nästa nivå! 

axe padelracket stiga padelrack
Vikt: 365 +/-10 gram. Material: kolfiber och kevlar. Handgjort padelracket från Stiga

Padeltennis skor

Man bör använda en sko med lite mönster i sulan när man spelar padel, för att inte halka. Det finns specifika padeltennis skor för just padel, men det är i stort sett samma skor som för tennis. Det viktigaste när man köper skor att använda vid padel är just mönstret i sulan, men också att de ger bra stöd för fotleden.

Bästa padelskorna till dam 2024

Viktreducering.se Rekommenderar: Adidas AVACOURT – Skräddarsydda för Kvinnors Spel på Padelbanan

Detta är en padelsko som är speciellt utformad för kvinnliga padelspelare – Adidas AVACOURT. Dessa skor är inte bara en del av din utrustning, de är en förlängning av din spelstil och komfort på banan.

👟 Designad med Kvinnors Behov i Fokus
Adidas AVACOURT är noggrant framtagen baserat på kvinnors preferenser och storlekar. Dessa skor är skapade för att möta de unika kraven som kvinnliga padelspelare har, från passform till funktionalitet.

🌈 Lätt och Responsiv Dämpning
Med Bounce Pro-mellansulan får du dämpning precis där du behöver det. Denna lätta men effektiva teknologi ger dig komfort och stöd genom varje rörelse på banan.

🔒 Balanserad Stabilitet och Flexibilitet
TPU Torsion System i AVACOURT skorna erbjuder en perfekt balans mellan stabilitet och flexibilitet. Detta system säkerställer att du kan röra dig snabbt och säkert, oavsett om du sprintar till nätet eller gör snabba sidoförflyttningar.

🌟 Komfort som Varar
De mjuka kragmaterialen i AVACOURT är designade för att minska friktion och öka komforten, speciellt i de områden där kvinnor ofta upplever obehag. Detta innebär att du kan fokusera helt på ditt spel utan att oroa dig för skavsår eller obehag.

📏 Hitta Din Perfekta Passform
Med storlekar från 36 till 42 och vår detaljerade skoguide, kan du enkelt hitta den storlek som passar just dig bäst. Vår guide innehåller tips och en storleksguide för att säkerställa att du får rätt skor för ditt spel.

🎨 Stilren Design i Vitt
AVACOURT skorna kommer i en elegant vit färg, vilket gör dem till ett stilfullt val som passar perfekt med vilken padeloutfit som helst.

🏆 För Kvinnliga Padelmästare
Oavsett om du är en erfaren spelare eller nybörjare, är Adidas AVACOURT det självklara valet för dig som söker en sko som kombinerar prestanda, komfort och stil.

🛒 Skaffa Dina Adidas AVACOURT Idag!
Ta ditt padelspel till nästa nivå med Adidas AVACOURT. Köp dem idag och upplev skillnaden på banan.

Adidas AVACOURT – Rekommenderade av oss på viktreducering.se för den ultimata padelupplevelsen!

adidas padelskor till dam

Adidas Solematch Bounce

Adidas Solematch Bounce är padelskor för män, som ger ett säkert grepp på banan. Padelskorna är tillverkade i slitstarka material som skyddar utsatta områden från intensivt spel. Det finns en stötdämpande mellansula som ger komfort och flexibilitet. Konstruktionen omsluter foten och ger maximal stabilitet under kraftiga rörelser i sidled.

padelskor adidas solematch bounce


NIKE ZOOM VAPOR 11 ALL COURT

Med den klassiska toppteknikerna såsom NikeZoom-yttersulan, som ger fantastisk stötdämpning. Denna padelskon från Nike är en lättare modell än de tidigare som ger extra bra stöd.

På viktreducering.se uppskattar vi produkter som kombinerar funktionalitet med design. Därför vill vi lyfta fram Nike Zoom Vapor 11, en tennissko som erbjuder både prestanda och stil.

Nike Zoom Vapor 11 – En Sko för Hastighet och Stabilitet

Nike Zoom Vapor 11 är en sko som framhäver hastighetskomponenter. Dess låga profil ger en nära och tydlig kontakt med underlaget, vilket är avgörande i snabba spel.

Stabilitet och Responsivitet

Skon är utrustad med en förstärkning vid mellanfoten, vilket bidrar till ökad stabilitet – en viktig faktor i tennis. För den som söker extra kraft och responsivitet i spelet, erbjuder Zoom-Air enheten i framfoten en märkbar skillnad, särskilt vid serveögonblicket och snabba attacker vid nätet.

Designad för Rörlighet

Vapor 11 är idealisk för spelare som behöver explosivitet i snabba riktningsförändringar. Sulans mönstring är noggrant utvecklad för att ge optimalt grepp, samtidigt som den behåller skons glidegenskaper.

Komfort och Hållbarhet

Ovandelen av skon består av ett ventilerande och slitstarkt meshmaterial, vilket säkerställer både komfort och långvarig användning.

Elegant och Modern Design

Den nya designen av Nike Zoom Vapor 11 är både modern och stilren. Utsidan av skon kännetecknas av snett linjerade ränder, vilket ger en distinkt och attraktiv look.

För Spelaren som Söker Kvalitet

Nike Zoom Vapor 11 är en utmärkt sko för tennisspelaren som vill ha maximal prestanda utan att kompromissa med stil och komfort.

På viktreducering.se rekommenderar vi Nike Zoom Vapor 11 för spelare som strävar efter att förbättra sitt spel och göra ett stilfullt intryck på banan.

Padeltennis kläder

Även kläderna är i stort sett detsamma som tenniskläder. Vanliga kläder när man spelar padel är till exempel polotröja, träningsshorts, sköna och snabbtorkande t-shirts utan sömmar, stretchiga kjolar och så vidare.

Padel är ett roligt, snabbt spel som liknar tennis. När du har ett padelrack är det enda problemet att komma på vad du ska ha på dig! Du vill inte fastna mellan två lager kläder eller ha något som är för tajt. Här är några tips på hur du ska klä dig för padeltennis.
Några populära klädmärken är Nike, Adidas och Fila. Dessa företag tillverkar kläder som är särskilt utformade för padelspelare, men du kan också hitta många andra typer av kläder som fungerar bra så länge de är gjorda av andningsbara tyger som bomull eller siden. En bra outfit kan bestå av antingen linne och shorts eller byxor med en t-shirt. Om det är svalt ute kan du ta på dig en lätt jacka, men oftast spelas padeltennis inomhus i Sverige.

Padel kläder dam

När det gäller damkläder kan man välja mellan till exempel padelkjol från Nike och kortärmade t-shirt från Adidas.

Nike Court Victory skirt 8


Överdragsjacka som är perfekt att ha till och från padelhallen

Denna kommer från Babolat med muddar vid ärmslut och midja samt fickor med dragkedja på vardera sida. 

babolat överdragsjacka till padel

Padeltennis boll

En padelboll är ungefär detsamma som en tennisboll, men något mjukare. Som vi nämnde tidigare får bollarna även vara en aning mindre, jämfört med tennisbollar. Det går även bra att spela med en vanlig tennisboll.

Om du vill köpa specifika padelbollar så finns till exempel Head Padel Pro som kan vara den mest populära padelbollen i världen, och är känd för att vara en högkvalitativ och hållbar padelboll.

HEAD PADELBOLL

padel boll headpro

Vart kan man spela padeltennis?

Om du är intresserad av att testa padeltennis så kan det göras på många olika platser och i många olika orter.

Leta upp ditt närmsta ställe för padeltennis, och börja gärna med att testa en gång innan du köper specifika padelkläder, padelskor, padelracket och padelbollar. Det går ofta att hyra racket i padelhallen.

Hur det fungerar när man ska spela padel kan variera mellan olika platser, men vanligtvis bokar man en padelbana en timme. Hur mycket det kostar varierar också, men mellan 200 och 500 kronor för en padelbana i en timme är vanligt.

Vet du fler bra padelhallar? Tipsa oss gärna så lägger vi till i listan nedan!

Padeltennis Stockholm

I Stockholm finns det väldigt många ställen att välja mellan om man vill spela padel, och det är väl knappast oväntat. Här finns bland annat PDL Center, Padel Zenter i Årsta, Padelverket i Spånga, Padelverket i Älvsjö och Järfälla Padel Club.

Padeltennis Uppsala

I Uppsala finns det flera ställen att välja mellan om man vill spela padel. Här finns bland annat Uppsala Padelcenter, Padel Uppsala UTK Hallen och Uppsala Padelcenter Librobäck. En del ställen erbjuder även privatlektioner i padel.

Padeltennis Göteborg

Även i Göteborg finns många padelcenter att välja mellan. Här hittar du till exempel Padel Center Göteborg, PDL Center Göteborg, Padel Arena Frihamnen och Padel Center Delsjön.

Padeltennis Halmstad

I Halmstad kan du spela padel hos Halmstad Padelcenter och Vilshärads Padel till exempel. På en del ställen kan du även boka en tränare om du behöver hjälp att komma igång, eller bara vill bli ännu bättre.

Padeltennis Örebro

Örebro har också flera olika ställen som erbjuder padel. Här finns till exempel Örebro Padelcenter, Padel Only och Väringsbricka Tennisklubb. Flera ställen har väldigt generösa öppettider, och på en del ställen kan du även boka tränare.

Padeltennis Linköping

I Linköping kan du spela padeltennis på bland annat Lindköping Padel Center och Beach Arena – men det finns många fler alternativ. I Linköping finns det alltså gott om ställen att välja mellan om du vill spela padel.

Sammanfattning om Padel

Padeltennis är en bra sport om man vill bränna kalorier och gå ned i vikt, och dessutom är det roligt.

Den stora fördelen med padel är att de flesta tycker att det är så roligt att de inte ens märker att de tränar.

När du spelar padel så bränner du ungefär 600 kalorier per timme. Utöver det så finns det många andra fördelar med padel som träningsform, till exempel att det reducerar stress och frisätter hormoner som gör dig gladare.

Oavsett varför du väljer att spela padel så är det en riktigt bra sport med många fördelar. Det är enkelt att komma igång och det passar alla, det bränner kalorier, det gör dig gladare, det minskar stress, det är bra för koordinationen och – framför allt – så är det väldigt roligt.

Paddelsurfing är ett annat fenomen som blivit oerhört populär under sommaren. Länken ovan leder dig till mer information om paddelsurfing och SUP brädor.