viktreducering

Vibrationsmaskin Bäst i Test 2024

19 januari 2024
11 minuters läsning
Vibrationsmaskin Bäst i Test 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

En vibrationsmaskin är ett innovativt träningsredskap som har blivit alltmer populärt under de senaste 10-20 åren. Den träningsform som den erbjuder kallas för vibrationsträning, och den har visat sig vara mycket fördelaktig. Vibrationsträning har sedan starten i Ryssland på 1960-talet använts som ett sätt att motverka de negativa effekterna av tyngdlöshet i rymden. Detta visade sig vara framgångsrikt, och med tiden började träningen användas av elitidrottare i Ryssland. Så småningom spreds denna “hemliga” träningsform till resten av världen. På 1990-talet lanserades den första kommersiella vibrationsplattan av den italienska professorn Carmelo Bosco.

I detta inlägget fokuserar vi mer på vibrationsmaskiner. Letar ni efter vibrationsplattor så har vi skapat ett dedikerat inlägg för vibrationsplattor bäst i test 2024


Snabb överblick av de bästa vibrationsmaskinerna vi valt ut 2024.

Bästa vibrationsmaskinen 2024

Snabb överblick av de bästa vibrationsmaskinerna vi valt ut i år.

 1. Bäst i test vibrationsmaskin (vårt val): Charles Vibrationsplatta 3D
 2. Bästa premium vibrationsmaskin: Powerplate Pro7
 3. Bästa portabla vibrationsplattan: MiniPlate
 4. Bästa budget vibrationsplattan: Weight World vibrationsplatta
 5. Bästa avancerade vibrationsmaskinen för hemmabruk: Vibrogym Alex

Fördelar med en vibrationsmaskin

Det finns många fördelar med att använda en vibrationsmaskin för din träning. Några av dessa fördelar är:

 • Ökad muskelaktivering
 • Effektiv träning
 • Förbättrad blodcirkulation
 • Ökad bentäthet
 • Minskade celluliter
 • Gå ner i vikt

En vibrationsmaskin ökar blodflödet, vilket förbättrar syretillförseln och underlättar läkning av skador och inflammerade områden. Endorfiner frigörs när musklerna drar ihop sig, vilket kan leda till en känsla av eufori. Detta är en av anledningarna till att vibrerande plattor blir alltmer populära som träningsutrustning – de ger inte bara ett intensivt träningspass, utan ger också en känsla av välbefinnande. Personer som har svårt att träna regelbundet kan lätt använda en vibrationsmaskin. Maskinen ger ett bra träningspass och är lätt att använda även om du inte är särskilt vältränad. Vid regelbunden användning kommer du att se en verklig förbättring av din allmänna hälsa och kondition. Personer med nedsatt rörlighet, antingen permanent eller tillfälligt, personer som lider av svår fetma och personer med andra funktionshinder kan alla dra nytta av fördelarna med att använda en vibrationsmaskin.

En vibrationsmaskin ger en varierad effektiv träning och aktiverar en större andel av musklerna. Om du alltid tränar på samma sätt är variation definitivt bra! Det är därför så många människor vänder sig till denna typ av utrustning som ett sätt att förbättra sin allmänna kondition.

En vibrationsplatta är en bra investering för personer som har svårt att motivera sig att gå till gymmet. Maskinen är relativt billig i inköp och lätt att förvara i hemmet, så du kan använda den när du har tid. Med regelbunden användning kommer du att se en verklig förbättring av din allmänna kondition och hälsa.

Förutom fitnessfördelarna kan vibrationsmaskiner också användas för effektiv massage för att lindra spänningar i ömma muskler med mera. Detta är ett utmärkt sätt att förbättra din allmänna hälsa och ditt välbefinnande utan att behöva gå till en massageterapeut.

Vibrationsträning på rätt sätt ger effektivare träning för hela kroppen.

Vilken är den bästa vibrationsmaskinen?

Vibrationsmaskin MY7 och PRO 7 är de vibrationsmaskiner som är allra bäst, men på dem är det en väldigt hög prislapp. Räkna med en prislapp på mellan 75 000 och 170 000. Det finns vibrationsmaskiner från 5000 kronor.

En vibrationsplatta däremot kostar mellan 1500 och 50000 kronor. Prisskillnaden kan vara betydande, men det är viktigt att komma ihåg att du får vad du betalar för! Maskiner av högre kvalitet har ofta fler funktioner och inställningar, och de tenderar att vara mer hållbara. Gör din research innan du köper för att se till att du får den bästa maskinen för dina behov.

De 3 mest populära vibrationsplattorna just nu

FitnessPlate 4D

Intensiv träning och maximal fettförbränning speciellt utformad för dig med värk. Träning i kombination med rehabilitering.

fitnessplate vibrationsplatta 4d

FitnessPlate Future 3D

Fitnesplate future 3D är en av de mest sålda vibrationsplattorna i Sverige och har över 20 000 nöjda användare. Rekommenderas starkt för att gå ner i vikt. Lymfpaketet Deluxe ger ännu mer flexibilitet.

fitness plate future 3D

Vibrationsmaskin bäst i test 2024

#1 Charles Vibrationsplatta 3D

Vibrationsmaskin Bäst i Test för hemmabruk Budget

Charles vibrationsplatta 3D är också en mer avancerad vibrationsplatta eller snarare vibrationsmaskin till priset av en vibrationsplatta. Vi behöver gå upp i pris ganska så rejält för att hitta 3D funktionen som annars är vigda mer åt de mycket dyrare vibrationsmaskinerna.

Med lätt böjda knän på vibrationsplattan i 5 minuter märker du snabbt effekten. Vibrationerna får musklerna att reflexmässigt dra ihop sig och jobba.

Denna maskinen ger dig träning för hela kroppen och du formar snabbt och effektivt din figur, samt hjälper dig smidigt med viktminskning. Det är en tung maskin på 36 kg. Men du får en kraftfull motor på 500 W!

charles vibro 3d insportline för effektiv vibrationsträning
fördelar

FÖRDELAR:

 • Speciell massageplatta som ökar blodcirkulationen, slappnar av och masserar dina fötter, händer, rygg mm.
 • Många olika funktioner och hastigheter
 • 3 förprogrammerade träningsprogram
 • 3 typer av vibrationer: Vertikala, tredimensionella samt kombination av båda.
 • Användarvikt 120 kg
 • 3D vibrationer
 • Motoreffekt 500 W
nackdelar

NACKDELAR:

 • Vikt på vibrationsmaskinen 36 kg
 • Engelsk användarmanual


#2 Vibrationsmaskin RexaBelt, inSPORTline

RexaBelt är en billig modell från inSPORTline som har en väl tilltagen yta på själva plattan. Den största nackdelen är att den har en mindre motor, vilket gör den olämplig för överviktiga.

Vibrationsmaskinen RexaBelt inSPORTline för hemmabruk har 5 olika massagebälten för att träna och forma din kropp. Vibrationsmaskinen har en inbyggd timer så att du kan ställa in den på den tid du vill, och den har 5 olika massagebälten för att träna och forma din kropp. RexaBelt hjälper dig att ta bort fett och stärka muskler och leder, särskilt i armar, ben, skinkor, rumpa och mage.

Vibrationsträning är ett utmärkt sätt att förbättra din allmänna hälsa. Den hjälper dig inte bara att förbränna kalorier och ta bort fett, utan har också en positiv effekt på immunförsvaret genom att stimulera lymfsystemet och blodcirkulationen.

KAMPANJ JUST NU!

fördelar

FÖRDELAR:

 • Speciell massageplatta som ökar blodcirkulationen, slappnar av och masserar dina fötter, händer, rygg mm.
 • 4 styck motståndsnivåer
 • 18,6 kg
nackdelar

NACKDELAR:

 • Max användarvikt 100 kg
 • Ingen display
 • Motoreffekt på 80 W

rexabelt insportline för effektiv träning
insportline vibro vibrationsmaskin

Avancerad träningspartner under 15 000 – Hos Sportgymbutiken hittar ni flera vibrationsmaskiner. Insportline VibroGym Alex ovan är en mycket avancerad vibrationsmaskin.

Motoreffekt: 400 W

Max användarvikt: 120 kg

Vibrationsplatta MY7, Power Plate

Best of the best – För den riktigt kräsne som vill ha en mycket avancerad och dyrare modell så finns
Vibrationsmaskin MY7 och PRO 7, Power Plate. 250 skräddarsydda program, över 1000 övningar på video, och över en miljon olika kombinationer. Denna finns på gym och används av elitidrottare exempelvis fotbollsproffs som AIK och tennisproffs.

Max användarvikt på MY7: 136 kg

Max användarvikt på PRO 7: 227 kg


PT Board 2.0

Vibrationsplatta 3D – Bäst i Test utmanare

PT board 2.0 kommer med sidorörelser oscillering som hjälper dig bygga muskulatur och förbättrar ditt balanssinne!

Denna vibrationsplatta och dess amplitudrörelser ger en dynamisk träning som passar perfekt om man vill bygga muskulatur kring knät, höftlederna och benmuskulaturen. Tillsammans med pendelrörelsen skapar den även en 3D-rörelse som utmanar och tränar balanssinnet.

Med denna effektiva vibrationsplatta kan du bygga muskulatur och samtidigt träna upp balanssinnet. En stor fördel är att den passar lika bra för nybörjare som för den vana tränaren, och här finns även ett justerbart balanshandtag som gör det tryggt och säkert att komma i gång med träningen.

Den här vibrationsplattan kan användas på många olika sätt, och hjälpa dig att uppnå precis det du vill. Till exempel att öka fettförbränningen, effektivisera träningen, stimulera blodcirkulationen, avlägsna toxiner snabbare, förbättra hållningen, skräddarsy träningen, förbättra balans och koordination och mycket annat.

Maxvikten är standard, användarvikt 120 kg, och här finns även en praktisk display som visar allt från programval och hastighet till tid och kaloriförbrukning. Det finns 20 olika motståndsnivåer, och storleken på vibrationsplattan är 46,5 x 14 x 79 cm.

pt board 2.0 för effektiv vibrationsträning
fördelar

FÖRDELAR:

 • Hög kvalitet
 • Många användningsområden
 • Effektiv
 • Passar för både nybörjare och vana tränare
 • Justerbart balanshandtag
 • Hög maxvikt (120 kg)
 • Praktisk display
 • 3D vibrationer
 • 15 minuter tid och kaloriförbruknings timer
 • Motoreffekt 200 W
nackdelar

NACKDELAR:

 • Möjligen en aning högt pris
 • Väger 23 kg


För vem passar träning på vibrationsmaskin?

Träning med vibrationsmaskin passar alla som vill förbättra sin fysiska kondition och allmänna hälsa i hela kroppen. Den är särskilt lämplig för personer som vill förbättra sin muskeltonus, uthållighet och flexibilitet. Vibrationsmaskiner är också ett bra val för personer som vill minska risken för skador. Vibration är ett utmärkt sätt att förbättra din allmänna hälsa. Den är lämplig för otränade vuxna, men även för elitidrottare, samt för rehabilitering efter skador eller olyckor.

Studier visar att vibrationsplatta har använts i stor utsträckning för behandling av ett antal sjukdomar som Alzheimers sjukdom, stroke, MS och ryggmärgsskador. Vibrationsmaskinen är känd för att förbättra hälsan hos en individ genom att stimulera nervsystemet. Den har också visat sig förbättra blodcirkulationen och öka tillgången på syre och näringsämnen till cellerna.

Vad säger forskningen?

Flera studier av vibrationsträning har visat att det inte finns några biverkningar eller skador. I själva verket finns det många goda resultat. Det finns vissa bevis för att vibrationsträning kan bidra till att förbättra blodcirkulationen, öka benmassetätheten och minska celluliter.

Den här studien visar på positiva effekter av träning med vibrerande utrustning. Förbränner extra energi under övningar och förbättrar styrka och uthållighet [1].

Benbrott är ett vanligt problem hos äldre och kan ofta leda till funktionsnedsättning. Vibrationsträning har dock visat sig vara fördelaktigt för att förebygga benbrott hos äldre vuxna. Vibrationsträning bidrar till att öka bentätheten och styrkan, vilket kan bidra till att förebygga benbrott.

ANVÄND RABATTKODEN: [ NERIVIKT ] FÖR 20 % EXTRA RABATT HOS TRENDREHAB!