viktreducering

Topprankade Viktvästar 2024: Den Ultimata Guiden till Tyngdvästar för Effektiv Viktnedgång

20 januari 2024
22 minuters läsning
Topprankade Viktvästar 2024: Den Ultimata Guiden till Tyngdvästar för Effektiv Viktnedgång

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Välkommen till din omfattande resurs för allt om viktvästar. I denna guide dyker vi djupare in i världen av tyngdvästar, ett innovativt träningsredskap som förvandlar vanlig träning till en intensiv viktminskningsresa. Här avslöjar vi inte bara vad en viktväst är; vi utforskar också hur den kan revolutionera din träning, detaljerar dess mångsidiga användningsområden och ger dig expertråd om hur du väljer den perfekta viktvästen för just dina behov.

Oavsett om du är en erfaren atlet som söker efter det lilla extra för att förbättra prestanda, eller någon som precis börjat sin viktminskningsresa, har vi samlat all information du behöver för att göra ett informerat val. Låt oss börja denna resa tillsammans och upptäcka hur den bästa tyngdvästen för 2024 kan bli en game changer i din strävan efter en hälsosammare och starkare version av dig själv.

Bästa viktvästen 2024 – snabbval

Vårt urval av produkter är noggrant granskat och undersökt och visar upp de senaste produkterna från våra kommersiella partners. Den här artikeln fungerar som en annons för dessa produkter, vi prioriterar externa tester och recensioner men tar även hänsyn till våra egna utvärderingar för att skapa en så bra läsarupplevelse och bäst i test recension som möjligt.

Snabbval viktvästar 10 kg

Snabbval viktvästar 20 kg

Snabbval viktvästar 30 kg

Vad är en viktväst?

Kort och gott är en viktväst eller tyngdväst något som du bär på dig som en vanlig jacka under den tid du tränar, eller så kan det handla om att du tar promenader medan du bär den. Du ser ut lite som en soldat eller SWAT team i en viktväst.

Denna väst är då fylld med vikter och varje gång du bär den och utför olika rörelser så kommer detta att ge resultat i form av en mera vältränad kropp.

Dessa viktvästar finns för alla människor från den enkla motionären till de som tränar på elitnivå. Standardvästar finns i vikterna 10, 20 och 30 kg. Här är det viktvästar med en maximal vikt på 10 kg som är de absolut vanligaste. För de som är riktigt vältränade finns det viktvästar ända upp till 70 kg, men detta är inget som rekommenderas för nybörjare.

Olika sätt att träna med en viktväst

I och med att så många tränar på olika sätt, så passar inte alltid generell styrketräning med lösa vikter som hantlar och skivstänger. En viktväst, däremot, kan användas vid nästan alla former av konditions och styrketräning. Här ser du olika sätt att träna med en viktväst.

 • För att öka din kroppsvikt vid träning på hinderbana
 • Bra för dig som springer och löptränar, då du ökar belastningen och får en bättre kondition och snabbhet utan västen i ett senare skede
 • Att bäras vid utförande av vardagliga sysslor, såsom promenader och städning samt mycket mera
 • Ger ökad belastning och bygger muskler vid utförande av situps och armhävningar.
 • Träna ännu hårdare på Crosstrainern med hjälp av viktväst. Se mer i vårt inlägg här på crosstrainer bäst i test.

Detta är bara några få olika användningsområden för träning med viktväst. Detta är ett mycket flexibelt träningsredskap som passar perfekt för styrke- och konditionsträning.

I videon nedan ser ni fler användbara övningar med viktväst:

Gå ner i vikt med en viktväst / tyngdväst

Det snackas mycket om att bygga muskler och öka din kondition och styrka vid träning med viktvästar. Dock kommer detta träningsredskap också att vara ett perfekt val för alla som villa nå snabb viktnedgång. Helt enkelt tar du på dig mera vikter för att tappa i kilo.

Faktum är att du i detta fall inte alls kommer att behöva utföra några träningsprogram. Givetvis är detta att föredra, men för dig som bara går omkring och bär en väst på 10-20 kg, så kommer detta snabbt att ge goda resultat. Genom att bära extra vikter kommer belastningen på din kropp att öka.

Detta leder då till att även förbränningen av fett ökar och att du tappar i vikt. Att kombinera en viktväst i det dagliga livet, tillsammans med rätt kostvanor, kan vara den stora skillnaden mellan ett par kilo för mycket och den vältrimmade kropp du egentligen vill ha. Dubbelt så många kalorier kan förbrännas vid dagliga promenader och vardagssysslor med viktvästen på. Jag är inte själv så förtjust i att springa, så därför är det mycket smidigt att kunna öka på fettförbränningen genom promenader.

Bäst i test 2024 – Vår topplista med viktvästar för att gå ner i vikt

Nedan ser du de västar vi har valt ut och de vänligaste vikterna som de flesta väljer för en god och flexibel träning. Här finner du högsta kvalitet och en väst du verkligen kan lita på oavsett om du vill bygga din kropp eller gå ned i vikt. Viktvästarna säljs slut snabbt och därför kommer vi ge er olika länkar till olika butiker. Ni kan då även jämföra priserna på de bästa viktvästarna. Dock när det kommer till de tyngre viktvästarna på 20-30 kg så är det nästan bara Gymgrossisten och Sportgymbutiken som har dessa i sitt sortiment. Vet du någon mer butik som säljer tyngre viktvästar så får du gärna tipsa oss!


Viktväst 10 kg

En viktväst på 10 kg är perfekt för dig som aldrig använt viktväst tidigare och de här viktvästarna är ofta lite mer diskreta än de som väger 20 eller 30 kg. Vill du ha en ännu mer diskret viktväst så scrolla ner lite på sidan. 


#1 Thunder Fitness viktväst – bästa viktvästen 10 kg

Thunder fitness viktväst 10 kg bäst i test

Uppgradera din träning med bäst i test 2024: Thunder Fitness Pro Viktväst 10 kg – det ultimata valet i 10 kg-klassen för seriös fitnessentusiaster. Denna premiumviktväst är inte bara tillverkad av hållbara, slitstarka material som står emot de mest krävande träningsrutinerna, utan den är också designad med användarkomfort i åtanke.

Gläd dig åt en ny innovation – Viktväst PRO 10 kg Normal kommer nu med en avtagbar mobilficka, en efterfrågad funktion som gör din träning ännu smidigare. Oavsett storlek på din smartphone, passar den perfekt i den elastiska fickan, vilket gör det enklare än någonsin att hålla dina appar och musik nära till hands under träningen.

Men vad kan Thunder Fitness Pro Viktväst 10 kg göra för dig? Här är bara några av fördelarna:

 • Öka förbränningen: Bär västen under promenader för att intensifiera varje steg, bränna fler kalorier och påskynda din viktnedgång.
 • Förbättra konditionen: Genom att lägga till denna väst i dina löprundor, ökar du träningsintensiteten och uppnår snabbare och mer märkbara förbättringar i din kondition.
 • Bli starkare: Använd västen som ett bärbar multigym. Integrera den i din styrketräning och ta dina chins, dips, armhävningar, upphopp och utfallssteg till nästa nivå.
 • Främja viktnedgång: Enligt nya studier från 2020 behöver du inte ens träna aktivt för att dra nytta av västens fördelar. Bara genom att bära Thunder Fitness Pro Viktväst 10 kg under dagen kan du öka din kaloriförbränning och främja viktnedgång.

Investera i din hälsa och fitness med Thunder Fitness Pro Viktväst 10 kg – den smarta lösningen för alla som är seriösa med sin träning och vill se verkliga resultat.

Recension:

Sitter bra (165 cm lång). Bra spännen som gör att västen verkligen sitter åt när man löptränar! Den ser även proffsig ut jämfört med andra på marknaden.

Källa: Thunder Fitness

Fördelar

 • Anpassningsbar och Praktisk: Västen är utrustad med en unik avtagbar mobilficka, fäst med ett plastspänne, vilket ger bekvämlighet för användaren att bära sin smartphone på ett säkert sätt under träningen.
 • Hållbarhet och Slitstyrka: Tillverkad i slitstarkt material, är denna viktväst designad för att stå emot tuffa påfrestningar, vilket gör den till ett hållbart val för daglig användning.
 • Komfort och Stabilitet: Med dubbla, kraftiga kardborreband erbjuder västen en tajt och skräddarsydd passform som ger optimal stabilitet även under intensiva träningspass.
 • Flexibel Viktjustering: Med 38 uttagbara viktpåsar som väger cirka 250 gram styck, ger västen möjlighet att finjustera vikten mellan 1-10 kg, vilket gör den idealisk för progressiv träning och olika träningsnivåer.

Nackdelar

 • Underhåll och Långsiktig Hållbarhet: Även om västen kan tvättas i maskin vid 40 grader, rekommenderas handtvätt för att förlänga livslängden, särskilt för skumgummimaterialet runt viktpåsarna. Frekvent maskintvätt kan leda till snabbare slitage på materialet, och det är nödvändigt att alltid ta ut viktpåsarna innan tvätt, vilket kan vara tidskrävande för användaren.

#2 Abilica viktväst Flexi – Bästa viktvästen allround 10 kg

viktväst abilica flexi en av de bästa viktvästarna
viktväst abilica en flexibel tyngdväst

Abilica, ett renommerat namn inom gymutrustning, presenterar Abilica WeightVest Flexi – en höjdpunkt av flexibilitet och funktion. Denna lättviktiga viktväst, som väger endast 1,25 kg utan de medföljande viktpåsarna, erbjuder anpassningsbarheten att justera vikten upp till en imponerande 10 kg, vilket gör den till en mångsidig träningspartner för både nybörjare och erfarna fitnessentusiaster.

Abilica Viktväst Flexi skiljer sig från mängden med sina inbyggda reflexer och två praktiska fickor – perfekta för att förvara din mobil och plånbok säkert medan du utför utomhusaktiviteter. Materialet, mjuk neopren, är inte bara hållbart och bekvämt utan också känt från användningen i våtdräkter, vilket ger en extra dimension av kvalitet och komfort.

Den verkliga mångsidigheten hos Abilica WeightVest Flexi kommer till uttryck i dess förmåga att anpassa sig efter användarens behov. Vikten kan varieras mellan 1,25 och 10 kg, vilket gör det möjligt för användaren att skräddarsy intensiteten i sin träning. Dessutom kan västen enkelt spännas åt för en perfekt passform, vilket säkerställer att den sitter stadigt även under de mest intensiva löppassen eller styrketräningsrutinerna.

Abilica WeightVest Flexi är inte bara ett verktyg för att förhöja din träning; det är en investering i din fysiska utveckling. Använd västen under promenader, löpning, vardagliga sysslor, crossfit, eller styrketräning för att effektivt öka din styrka, uthållighet och kaloriförbränning. Utforska nya gränser i din träning med Abilica WeightVest Flexi, den ultimata följeslagaren för att förvandla din kroppsvikt till en kraftfull resurs för fysisk utveckling.

Fördelar

 • Anpassningsbar Vikt: Vikten kan enkelt justeras från 1,25 kg upp till 10 kg, vilket gör västen idealisk för både nybörjare och erfarna användare som vill gradvis öka intensiteten i sin träning.
 • Multifunktionell Design: Med inbyggda reflexer för säkerhet och två praktiska fickor för förvaring av personliga tillhörigheter, kombinerar västen bekvämlighet med funktionalitet, vilket gör den perfekt för en mängd olika aktiviteter, från promenader till högintensiv träning.
 • Komfort och Passform: Tillverkad i mjuk neopren och utrustad med justerbara spännen, erbjuder västen en bekväm och säker passform, vilket minimerar risken för skav och irritation under långa eller intensiva träningspass.

Nackdelar

 • Begränsad viktkapacitet: Även om förmågan att justera vikten mellan 1,25 och 10 kg är en stor fördel för många, kan den maximala vikten på 10 kg vara begränsande för mycket erfarna användare eller de som snabbt vill öka sin träningsintensitet. Detta kan kräva en investering i en tyngre viktväst i framtiden för att fortsätta utmaningen.

#3 InSportline Viktväst 0,5 – 10 kg

insportline viktväst upp till 10 kg

Den här viktvästen är prisvärd, högkvalitativ och har lång hållbarhet. Den har vikter som är justerbara från 0,5 – 10 kg, med steg om 0,5 kg. På så sätt kan du välja exakt den vikt du vill ha på västen.

Denna viktväst är tillverkad av speciellt nylon som bidrar till den långa hållbarheten. Den här viktvästen passar perfekt för övningar inom såväl konditions- som styrketräning. Viktvästen används som en vanlig väst, du fäster den sedan runt kroppen och den har såväl dragkedja som kardborrespännen för att spännas åt.

Västen har 20 stycken vikter som väger 0,5 kg styck. Med dessa kan du enkelt välja vilken vikt du vill ha, från 0,5 kg och upp till 10 kg. Vikterna kan enkelt placeras i västen och tas ur, vilket gör det enkelt att justera vikt och göra västen redo inför träningspasset.

Några av alla andra fördelar med denna viktväst är till exempel reflexer som ökar säkerheten, kardborreband som gör västen enkel att spänna åt och att möjligheten att justera västen gör att samma storlek passar de flesta. Perfekt om ni är flera i familjen som använder västen vid olika tillfällen.


#4 Iron Gym Weight Vest 10 kg

Irongym viktväst 10 kg

Iron Gym Weight Vest kommer också från ett välkänt gymmmärke som fokuserar på effektiv kroppsträning. Denna västen är också väldigt flexibel, då den är justerbar i vikter mellan 1 kg och 10 kg.

Du fäster enkelt västen med de 2 kardborrebanden för smidig storleksanpassning och rätt komfort oavsett om du ska promenera, gymma, köra crossfit eller springa.

30 st små sandsäckar som väger 300g vardera finner på västen och de är enkla att justera. Axelbanden har extra vaddering.


#5 Master viktväst

Master viktväst 10 kg

Master viktväst 10 kg är en perfekt första viktväst som går justera mellan 1 – 10 kg. Denna viktvästen finns både i storlekarna Medium och Large vilket gör att den lättare passar din kropp. 

Recensionerna säger att detta är en mycket bekväm viktväst som man till och med kan sova i. 

Viktpåsarna är fyllda med järnsand. 

En flexibel viktväst som kan användas för promenader, crossfit och kroppsträning. 


#6 B.C Viktväst

bc viktväst 10 och 20 kg

BC viktväst från Master Fitness är en kombinerad viktväst, vilken klarar tyngder på både 10 och 20 kg.

Viktvästen har 18 fickor som du placerar järnvikterna i.
Bredd på 32 cm och höjd på 42 cm.

Många anser detta vara den bästa viktvästen på marknaden. Men en del ger negativ kritik för passformen då detta är en ganska så stor viktväst. 

Beroende på kroppsform så passar denna viktväst bra för crossfit och annan funktionell träning. Kamouflagen gör att du ser ut som en soldat.  


#7 Reebook viktväst

Reebok weight vest

Reebook har en mycket prisvärd viktväst som finns i 3 olika viktutföranden, 10 kg, 5 kg och 3 kg.

amazon SE

Viktväst 20 kg

Viktvästar som passar bra för styrketräning och promenader där det är lägre intensitet så passar viktvästar upp till 20 kg utmärkt. Det kan även vara bra med 20 kg viktväst om du tänkt kombinera västen inom flera olika användningsområden då de ofta är justerbara upp till 20 kg.


#1 Thunder Fitness PRO 20 kg viktväst

Thunder Fitness PRO – Toppval för Viktväst 2024! Upptäck förstklassig kvalitet med Thunder Fitness PRO, en viktväst av premiumklass. Konstruerad med robusta material och förstärkt med dubbla kardborreband, denna väst garanterar en nära och stabil passform. Prissatt till cirka 1.600 kr för 20kg-modellen, erbjuder den en ovärderlig balans mellan pris och prestanda.

Vår val som bäst i test viktväst i 20 kg klassen!

Utsedd till årets främsta viktväst av Viktreducering och flera jämförelsesajter: Thunder Fitness PRO viktväst utmärker sig genom sin hållbarhet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Dess mångsidighet spänner över en rad storlekar och vikter, från lätt 5 kg till det mer krävande 30 kg, tillgängliga i small, normal, och large storlekar för en skräddarsydd passform. Västen är idealisk för alla kroppstyper och träningsnivåer, med storlekar som baseras på din längd för att säkerställa optimal passform och komfort.

Dubbla kardborreband och uttagbara viktpåsar gör det möjligt att finjustera västens vikt och passform, medan det slitstarka materialet säkerställer att din investering håller för långvarigt och intensivt bruk. Thunder Fitness PRO viktväst är således det ultimata valet för en mångfacetterad och effektiv träning.

Specifikation Thunder Fitness PRO 20 kg:

Vikt: justerbar 1-20 kg. Totalt är det 38 stycken påsar som väger cirka 520 gram styck. Storlekar: Small, Normal, Large Material: Tillverkad i ett slitstarkt material för lång hållbarhet Tvättråd: Handtvätt rekommenderas, maskintvätt möjlig vid 40 grader Funktioner: Dubbla kardborreband, Uttagbara viktpåsar, Möjlighet att anpassa vikten Användarrecensioner av Thunder Fitness PRO Plus

Användare berömmer västens bekvämlighet och användarvänlighet. Positiva omdömen om västens passform och enkla justeringar med kardborreband. Användare rapporterar ökad styrka och förbättrad kondition tack vare viktvästen.

Enstaka kommentarer om att västen kan upplevas som tung att sätta på. Sammanfattning: För att ge en bred bild av produkten, har vi samlat recensioner från Thunder Fitness egna kunder. Recensionerna speglar en genuin uppskattning för västens kvalitet och prestanda.

Thunder Fitness viktväst pro bäst i test 20 kg

Fördelar

 • Hög Kvalitet och Hållbarhet: Thunder Fitness PRO 20 kg är tillverkad av slitstarkt material som klarar av intensiv och frekvent användning, vilket säkerställer lång livslängd för västen.
 • Anpassningsbar Passform: Med dubbla kardborreband kan användaren enkelt justera västen för en optimal och stabil passform, vilket garanterar komfort och säkerhet under träningspassen.
 • Flexibel Viktjustering: Västen kommer med uttagbara viktpåsar, vilket gör det möjligt för användaren att anpassa totalvikten efter eget behov och träningsmål, justerbar 1-20 kg. Totalt är det 38 stycken påsar som väger cirka 520 gram styck.
 • Storleksvariation: Thunder Fitness PRO 20 kg finns tillgänglig i flera storlekar (Small, Normal, Large), vilket gör det enkelt för individer av olika kroppstyper och längder att hitta en väst som passar perfekt.

Nackdelar

 • Komplexitet i Viktjustering: Även om möjligheten att justera vikten mellan 1 kg och 20 kg är en stor fördel, kan det för vissa användare vara tidskrävande eller besvärligt att kontinuerligt lägga till eller ta bort viktpåsar för att justera totalvikten, särskilt om snabba viktbyten önskas under ett träningspass.

#2 B.C Viktväst

bc viktväst 10 och 20 kg

B.C viktvästen är kombinerad med 10 kg och 20 kg. Viktvästen har 18 fickor och varje järnvikt väger 1.1 kg. Detta gör viktvästen väldigt flexibel då du kan börja med lägre vikter eller kombinera vilken vikt som passar bäst för just det ändamål du tänkt använda den till. 


#3 Master viktväst

Master viktväst 10 kg

Master viktväst klarar upp till 20 kg och passar utmärkt för intervall träning. 

Du kan kombinera mellan 1kg till 20 kg. Tänk på att inte välja Master viktväst som endast klarar upp till 10 kg eftersom de ser likadana ut. 


#4 Insportline viktväst

insportline viktväst 20 kg

Med insportline får du både reflexer och ett speciellt Denim-matieral som gör den skön och hållbar för all form av träning eller löpning. 

På framsidan har du 9 fickor och 10 fickor där bak som du kan fylla med stålvikter som väger ca 1 kg styck. 

Insportline har kardborrespännen och remmar för att justera passformen.


Viktväst 30 kg

Tungviktarna bland viktvästarna. Rekommenderas till dig som vill intensifiera din träning till max. Viktvästarna på 30 kg passar bra för kroppsviktsövningar, crossfitträning, hopp och löpövningar.


#1 Thunder Fitness PRO 30 kg viktväst – Bästa 30 kg viktvästen enligt oss

Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg toppar listan i 30 kg-klassen, och är den ultimata viktvästen för den seriösa atleten som söker en allsidig och robust träningspartner. Denna väst är tillverkad i ett högkvalitativt, slitstarkt material designat för att uthärda de mest krävande träningsförhållandena, vilket garanterar långvarig användning och hållbarhet.

Västens kraftiga kardborreband erbjuder en tajt och anpassningsbar passform, säkerställer att västen förblir stabil under alla typer av rörelser, vare sig det är snabba löpturer eller intensiva styrketräningspass. En av de mest framstående egenskaperna hos Thunder Fitness Pro är dess justerbara vikt. Med 30 uttagbara viktpåsar, var och en vägande cirka 970 gram, kan användaren enkelt finjustera vikten från så lite som 1 kg till hela 30 kg. Denna funktion gör det möjligt för användaren att skräddarsy sin träning efter specifika mål och förmågor, och att gradvis öka belastningen för kontinuerlig utveckling och framsteg.

Västen finns tillgänglig i olika storlekar för att passa olika kroppstyper och längder, vilket bortser från den “one size fits all”-ansatsen och istället erbjuder en mer personlig och bekväm träningsupplevelse. Varje väst är noggrant konstruerad med mått på 49,5 cm i längd och 35 cm i bredd, för att säkerställa en perfekt balans mellan rörelsefrihet och viktfördelning.

När du köper Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg ingår alla viktpåsar, så inga ytterligare köp är nödvändiga. Västen levereras i två paket på grund av den betydande vikten, och du hämtar ut dem på ditt närmaste ombud. Vänligen notera att på grund av västens vikt och förpackningsmetod kan det finnas en liten fördröjning mellan leveransaviseringarna för de två paketen.

För att underhålla och förlänga västens livslängd, rekommenderar vi handtvätt. Kom ihåg att alltid ta ut viktpåsarna före tvätt, för att bevara västens och påsarnas kvalitet. Även om kartongen kan visa en benämning som “30 kg small”, är detta endast fabrikens sätt att kategorisera produkten, och du kan vara säker på att du har mottagit rätt modell.

Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg är mer än bara en träningsutrustning; det är en investering i din fysiska utveckling och en pålitlig följeslagare på din resa mot att bli starkare, snabbare och mer uthållig.

Användare av Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg uttrycker övergripande hög tillfredsställelse med produkten. De flesta recensenter betonar västens utmärkta passform och komfort, särskilt lyfts dess förmåga att anpassa sig till olika kroppslängder, som 174 cm och 171 cm, fram. Användbarheten och anpassningsförmågan får också beröm; västen är lätt att justera i vikt, vilket gör den lämplig för en mängd olika träningsregimer, från promenader till pull-ups.

Snabb leverans och produktens högkvalitativa material är andra positiva aspekter som nämns. Kundtjänstens responsivitet och effektivitet lyfts också fram, med exempel på snabba lösningar vid leverans av felaktiga eller saknade delar.

En användare föreslår vissa förbättringar, såsom bredare och tjockare polstring på axelbanden för bättre tryckfördelning vid användning av tunga vikter och introduktion av fler färgalternativ samt ett integrerat höftbälte för ytterligare stöd och komfort.

Sammanfattningsvis upplever användarna att Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg är en pålitlig och effektiv träningsutrustning som ger verkliga resultat, särskilt för långsiktig användning, vilket bekräftas av en nöjd kund som använt västen i över två år.

Thunder Fitness viktväst pro bäst i test 30 kg

Fördelar

 • Utmärkt Passform och Komfort: Användare rapporterar att Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg har en utmärkt passform för olika kroppslängder, med kraftiga kardborreband som säkerställer en tajt och stabil passform, vilket ökar komforten under träningen.
 • Anpassningsbar Vikt: Västen är mycket flexibel med möjligheten att justera vikten från så lite som 1 kg upp till 30 kg, tack vare de uttagbara viktpåsarna. Detta gör det möjligt för användare att skräddarsy sin träning och gradvis öka intensiteten.
 • Hög Kvalitet och Hållbarhet: Tillverkad av slitstarkt material, är Thunder Fitness Pro Viktväst 30 kg designad för att tåla tuffa påfrestningar och långvarig användning, vilket gör den till en hållbar investering.
 • Utmärkt Kundservice: Flera användare har uttryckt uppskattning för företagets snabba och effektiva kundtjänst, som snabbt löser problem som rör leveranser eller saknade delar.

Nackdelar

 • Komfort vid Högre Vikter: En användare påpekade att västens axelband kunde vara bredare och ha tjockare polstring för att bättre fördela trycket när västen belastas med tyngre vikter. Detta indikerar att vissa användare kan uppleva obekvämhet vid användning av västen med maximal belastning, vilket kan begränsa dess användbarhet för vissa övningar eller för längre träningspass.

#2 OMPU Gear

OMPU viktväst Gear 30 kg

OMPU Gear viktväst är en riktig toppsäljare när vi tittar på 30 kilos klassen. Varje vikt väger ca. 1 kg och har ett praktiskt fack med kardborreknäppning. Längden är på 52 cm och bredden på 35 cm över bröstet.

Du kan enkelt plocka bort vikter och justera efter din träning. Ompu viktvästen håller mycket hög kvalitet och är otroligt anpassningsbar.


#2 Tunturi viktväst

Tunturi pro viktväst 30 kg

Tunturi viktväst är en tungviktare med som är anpassningsbar med kardborrespännen. Viktvästen klara allt mellan 1 kg till 30 kg.

Tunturi Weight Vest Pro är en smidig väst som du snabbt trär över huvudet.

Tyvärr är den inte helt lätt att få tag i, men klicka på knappen nedan för kontroll om den finns i lager eller få besked när den finns tillgänglig. 


#3 B.C Master

bc master 30 kg viktväst

B.C Master 30 kg är också en populär viktväst som inte är helt lätt att få tag i. Denna är tillverkad i ett speciellt materiall som kallas cordura och är mycket slitstark!

Du anpassar viktvästens tyngd enkelt genom 15 järnvikter som fästs på viktvästens framsida och baksida. 


Lättare viktvästar och mer ovanliga viktvästar

Här finner ni väldigt diskreta viktvästar fyllda med sand eller andra tyngder, gjorda i neopren. 


Adidas Viktväst 10 kg

adidas viktväst

Det här är en riktigt högkvalitativ viktväst som passar perfekt för den som har höga krav. Här kan vikten justeras från 1 till 10 kg. Viktvästen har också en säker dragkedja, och tack vare spännen passar viktvästen alla storlekar. Dessutom gör det att du kan justera den så att den sitter tight.

Här finns också flexibla och enkla fickor där du enkelt sätter in och tar ur vikterna, för att kunna anpassa viktvästen och få exakt den vikt du vill ha. Detta, och möjligheten att justera storleken, gör att västen utan problem kan användas av flera i familjen. Var och en kan själv välja vilken vikt de vill ha, och sedan justera västen så att den passar. Dessutom är fickorna placerade för bästa balans i västen.

Den här viktvästen kan även tvättas i tvättmaskinen. Med denna smarta och högkvalitativa viktväst kan du göra din träning ännu effektivare, på ett enkelt och anpassningsbart sätt. Just denna modell är perfekt för dig som vill ha hög kvalitet och lång livslängd.


Tunturi 5 kg

viktväst 5 kg tunturi

Bracus 5 kg

Viktväst 5 kg bracus

Abilica 3 kg

Viktväst 3 kg abilica

Slavikosway Tarn Camo 9 kg

weight vest Slavikosway Tarn Camo 9 kg

En handgjord viktväst i kamouflage i den ideala tilläggsvikten 9.1 kg. Robust och bekväm för alla former av träning., samt mycket bra omdömen.

amazon SE

Viktväst Crossfit

viktväst crossfit

7 kg är Crossfit-standarden för kvinnor och 10 kg för män. 15 kg är för dem som letar efter en ännu större utmaning!

CrossFit-pass: de flesta workout of the day (WOD) kan göras i en viktväst för en extra utmaning. Vissa Crossfit-övningar (hoppa, pull ups, skivstång arbete) är mer utmanande i en väst, men inte omöjligt. Se till att använda en  viktväst som ligger platt mot din kropp, så kan du även göra *burpees och situps i västen.

*Burpee är en styrketräningsövning för hela kroppen där man tränar både styrka och kondition. Övningen finns i flera olika varianter. En burpee utförs vanligtvis så här: Från stående huka dig ned och sätt händerna på marken. Hoppa bak med fötterna samtidigt som du böjer på armarna.

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Burpee

Resultat

En studie som citeras i Journal of Applied Physiology undersökte effekterna av att lägga vikt till styrketräning av ämnen som redan hade en stadig nivå av prestanda. Undersökningen av viktväst ägde rum 3 dagar i veckan i 10 veckor. Benstyrkan ökades med 30% och kortvarig uthållighet under cykling och löpning ökades med 11-13%.

En annan studie, utförd av forskaren Helkki Rusko, uppgav att förbättring inträffade när du kör med en viktväst. Med hjälp av tolv välutbildade idrottare, gav han dem viktvästar som vägde 10% av sin kroppsvikt. 

En studie som citeras i Medicinsk vetenskap Sport Motion undersökt effekterna av viktvästar under promenad på löpband. Experimentet studerade tio försökspersoner, alla ungefär lika gamla. De gick på löpband med fyra olika viktväst vikter (0, 10, 15, och 20% av kroppsmassan). Viktvästens forskningsstudie fann att även om viktvästar inte gav mycket effekt vid försökspersonernas gång i långsammare hastigheter, fanns det betydande skillnader vid högre hastigheter.

Studien visade också att en lägre procent kroppsmassa jämfört med en högre procent kroppsmassa i viktvästen gav stora skillnader i resultat. Studien drog slutsatsen att användningen av en viktväst kan öka metaboliska energin och intensiteten vid motion.

Källa: Hyperwear