viktreducering

5 bästa Power Rack för Hemmagymmet

21 januari 2024
22 minuters läsning
5 bästa Power Rack för Hemmagymmet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Ett powerrack är ett centralt redskap inom styrketräning, särskilt när det kommer till arbete med skivstång. Detta mästerverk av stål erbjuder den trygghet som krävs under intensiva lyftpass.

Dessa racks går ofta under benämningen “power cages” på grund av sin burliknande design, men är tillräckligt öppna för att ge utövaren frihet. En alternativ design är “half rack“, som erbjuder en mer öppen struktur. Denna design ökar rörelsefriheten men kan kompromissa något med säkerheten. Om du kliver för långt bak, lämnar du skyddet av racket. I vår samling har vi valt ut fem toppklassiga powerracks i varierande design och funktion, för att säkerställa att du hittar det som uppfyller just dina behov.

Power racks, centrala inom seriös styrketräning, erbjuder en säker miljö för att utföra allt från baslyft till avancerade övningar. Säkerhetsstängerna garanterar att du kan utföra övningarna med självförtroende, oavsett om du är ny inom träningsvärlden eller en veteran.

För de som vill höja sin träningsstandard är ett powerrack ett måste. Det lägger grunden för tunga lyft, vilket bidrar till ökad muskelmassa, styrka och kondition. Rackets design tillåter en variation av övningar som överträffar många andra redskap. Bland de många vi testade skiljde sig Abilica PowerRack 024 ut. Dess stabilitet, design och flexibilitet gör den till förstavalet för många, och den toppar vår lista som marknadens bästa power rack.

Power rack – Bäst i Test

#1 Abilica PowerRack 024

Pris: 12.999 SEK

powerrack 024 abilica

#2 Cable Power Rack Body Craft Jones Platinum inSPORTline

Pris: 19 999 SEK

cable power rack premium insportline

#3 Power Rack Abilica PowerRack 8005

Pris: 25 999 SEK

Power Rack 8005

4 Powerrack Xt16 Master Fitness

Pris: 15 490 SEK

Powerrack Xt16 Master Fitness

5 Athletic Power Rack Thor Fitness

Pris: 23 780 SEK

Athletic Power Rack Thor Fitness

Vilka är då de 5 bästa powerracken?

Eftersom budgeten kan ha en inverkan på ditt val av powerrack så presenterar vi här olika power rack och half rack som kan rymmas för de flesta plånböckerna. Du kan även välja avbetalning på flertalet kraftställ som vi presenterar. Prisklass ger er cirka priset inkl moms.

#1 Topprankad: Abilica PowerRack 024

Kombinerad kraft, hållfasthet och flexibilitet – den ultimata träningspartnern

Abilica PowerRack 024 – Överlägsen i test

Med sin imponerande konstruktion har Abilica PowerRack 024 rättvisa tjänat plats 1 i vår powerrack bäst i test. Dess solida design, med en skivstångskapacitet på hela 200 kg, gör den perfekt för seriösa lyftare i behov av pålitlig gymutrustning. Ett extra plus är de integrerade chins- och dipsställningarna, vilket tillåter träning med stor variation.

Det som särskiljer PowerRack 024 är dess adaptabilitet. Utöver de inbyggda ställningarna för chins och dips, finns det fästen för träningsband både ovan och nedan. Detta ger en ny dimension till träningsrutinen och möjliggör ett brett urval av övningar. Ett tillägg som rodd- och latsdragstation kan även införskaffas separat, för ytterligare funktionalitet.

Medan prislappen på 9749 kr kan tyckas hög för en del, tror vi att produkten erbjuder ett utmärkt värde givet dess prestanda och kvalitet. Dess beständighet och mångsidighet gör det till ett bra köp som tjänar sitt syfte under många år. Notera dock att vid eventuell retur kan fraktkostnader på upp till 1200 kr tillkomma.

Specifikationer:

 • 153 x 159 x 216 cm
 • Chins: Ja,
 • Dips: Ja
 • Maxbelastning: 200 kg
 • Vikt: 130 kg
abilica powerrack 024 bäst i test

PRISKLASS: CA 10 000:- INKL MOMS

Fördelar:

 1. Stark och pålitlig design.
 2. Kapacitet för skivstång på 200 kg.
 3. Integrerade chins- och dipsställningar.
 4. Fästen för träningsband ökar variationen.
 5. Option att införskaffa rodd- och latsdragstation.

Nackdelar:

 1. Premiumpris.
 2. Returfraktkostnader.

2# Cable Power Rack Body Craft Jones Platinum inSPORTline

Även detta är ett riktigt proffsigt och högkvalitativt powerrack för dig som vill uppgradera hemmagymmet. Den har en stabil konstruktion samtidigt som den är smidig och tyst att använda. Med denna kan du träna på väldigt många olika sätt – närmare bestämt över 100 olika övningar. Perfekt för dig som bara vill köpa en produkt, men vill kunna träna på många olika sätt. Här finns halkfria handtag, fästkrokar, hög stabilitet, 33-stegs höjdjustering och enkla installationsbelastningar.

Cable Power Rack Jones Platinum från Body Craft inSPORTline

Jones Platinum träningsstation representerar kvalitet och hållbarhet. Den robusta stålkonstruktionen, elegant lackad i en distinkt grå platinafärg, garanterar långvarigt skydd mot repor och yttre skador. Med Jones Platinum kan användare utforska över 100 olika övningar för en helkroppsträning. Den är utrustad med nylonfiberrullar med kullager och flexibla ståltrådar för en smidig och tyst användning. Hela designen kompletteras med halkfria grepp, enkel anpassningsförmåga och fina detaljer som gör den till ett förstahandsval för många träningsentusiaster.

Specifikationer:

 • Professionellt träningsställ med diverse tillbehör.
 • Robust ram med pulverlack.
 • Halkfria handtag och 33-stegs höjdjustering.
 • Rullar av impregnerat glasfiber med kullager och flexibel ståltråd täckt med nylon.
 • Diameter: 10 cm; Innerdiameter: 2,5 cm.
 • Vikt: 2 x 67,5 kg (2×15 med en vikt på 4,5 kg).
 • Mått: 135x59x210 cm.
 • Kategori S (enligt EN957) – anpassad för alla typer av fysisk aktivitet.
 • Inkluderar: Lång stång, nylonrem, 2 handtag, skumrulle fäst vid viktstång.
Cable Power Rack Body Craft Jones Platinum inSPORTline

PRISKLASS: CA 20 000:- INKL MOMS

Fördelar:

 1. Över 100 olika övningar för omfattande träningsalternativ.
 2. Robust och hållbar stålkonstruktion skyddad av pulverlackering.
 3. Flexibel ståltråd och nylonfiberrullar säkerställer en smidig drift.
 4. Halkfria grepp för ökad säkerhet och komfort.
 5. Enkel konfiguration och justeringsmöjligheter för individuell anpassning.

Nackdelar:

 1. Endast basen ingår; den främre delen av produkten (som visas nedtonad i bilder) ingår ej.
 2. Den sofistikerade designen kan vara överväldigande för nybörjare.

#3 Bäst i test Premium Power Rack Abilica PowerRack 8005

Säg hej till Abilica PowerRack 8005 – där styrka verkligen möter mångsidighet. Med dimensionerna 190 x 170 x 230 cm, en viktbelastning på upp till 300 kg och en totalvikt på 240 kg, är detta power rack utformad för seriös styrketräning. Trots att det kan hantera imponerande tunga lyft, behåller det en stadig stabilitet tack vare sin högkvalitativa konstruktion med robusta svetspunkter.

Mångsidighet? Absolut! Den har flyttbara handtag för pullups och chins, landmine-fästen för en 50 mm viktstång, flera fästpunkter för tillbehör som gummiband och gott om utrymme för viktskivförvaring. Dess slide-and-twist-fästen underlättar höjdjusteringar och positionering av utrustningen, vilket ger dig möjligheten att skräddarsy din träning.

Medan en prislapp på 25 999kr kan verka hög, är den rättfärdigad av dess överlägsna kvalitet och funktionalitet. Det kanske inte är det mest budgetvänliga valet, men för dem som vill ha bästa möjliga prestanda och hållbarhet är det ett pris värt att betala. Faktum är att dess många fördelar, såsom dess stabilitet, hållbarhet och mångsidighet, gör det till ett utmärkt val för seriösa träningsentusiaster.

Men, som med allt, finns det några nackdelar. Förutom kostnaden kan vissa användare tycka att det är lite besvärligt att montera och justera. Sammantaget, om du är redo att investera i ditt träningsmål, kan Abilica PowerRack 8005 vara den perfekta träningspartnern för dig.

Styvt pris, men stort, rejält och bra ställ. Definitivt värt pengarna. Detta ställ känns mer rejäl än många av de ställ som mina lokala gym använder. Bra kvalitet! Bra pullup-handtag som är lätta att justera. Gillade verkligen att de roterar så jag kan rotera handlederna på vägen upp. 

Träningspartner

Specifikationer för Abilica Premium PowerRack:

 • Mått (L x B x H): 124 x 140 x 216 cm
 • Ramdimension: 60 x 60 cm
 • Ståltjocklek: 2,5 mm
 • Håldiameter: 16 mm
 • Antal justeringshål: 29 st
 • Vikt: 80 kg
 • Serie: Abilica Premium

Max belastning:

 • J-hooks: 350 kg
 • Säkerhetsstolpar: 350 kg
 • Pullup-handtag: 250 kg

PRISKLASS: CA 25 000:- INKL MOMS

Fördelar:

 1. Stabilitet: Den imponerande stabiliteten, även vid tunga lyft, gör den till en säker träningspartner.
 2. Högkvalitativ Konstruktion: Tillverkad med hög materialkvalitet, robusta svetspunkter och en finish som står emot slitage, vilket försäkrar långvarig användning.
 3. Mångsidighet: Utrustad med flyttbara handtag, landmine-fästen, flera fästpunkter för tillbehör och enkel höjdjustering, vilket gör det möjligt att utföra en rad olika övningar.
 4. Stor Viktbelastning: Med en kapacitet att hantera upp till 300 kg, uppfyller det kraven för de mest intensiva styrketräningspassen.
 5. Förvaringsutrymme: Tillhandahåller gott om förvaringsutrymme för viktskivor, vilket optimerar gymutrymmet.

Nackdelar:

 1. Kostnad: Priset är relativt högt, vilket kan göra det svårtillgängligt för vissa.
 2. Montering: Kan vara komplicerat att sätta ihop, vilket kräver tid och eventuellt professionell hjälp.
 3. Storlek: Med sina stora dimensioner kan det kräva ett betydande utrymme, vilket kan vara en utmaning för mindre träningsområden.

#4 Powerrack Xt16 Master Fitness

Det här är ett dubbelt half rack från Master Fitness som kan användas åt två olika håll, och som har vikthållare i mitten. Detta högkvalitativa och säkra power rack passar perfekt överallt – på ett vanligt gym, i ett proffsigt hemmagym eller för den som helt enkelt vill ha ett riktigt bra halfrack hemma för varierad träning. Den passar extra bra där det är ont om golvyta, eftersom det är ett smidigt kraftställ som inte tar upp allt för mycket plats. På alla hållare finns magnetiska lås, och ramen har måtten 70 x 70 cm. Här ingår J-hooks och Safetyarms.

Master Fitness Powerrack Xt16 dubbla half rack
Master Fitness Powerrack Xt16

PRISKLASS: CA 15 000:- INKL MOMS

Fördelar:

 1. Dubbelt half rack som kan användas åt två olika håll, vilket ger flexibilitet i användningen.
 2. Har vikthållare placerade i mitten, vilket kan bidra till en bättre organisering och effektiv användning av utrymmet.
 3. Passar väl i olika miljöer, från professionella gym till hemmagym.
 4. Optimal för platser med begränsad golvyta, eftersom det är kompakt.
 5. Utrustad med magnetiska lås på samtliga hållare för ökad säkerhet.

Nackdelar:

 1. Trots dess smidighet kan dess dubbla design fortfarande vara för stor för mycket små utrymmen.
 2. Chin-up maxbelastning (115 kg) kan vara begränsande för vissa avancerade användare.
 3. Lämnar inte mycket utrymme för ytterligare utvidgningar eller anpassningar jämfört med större rack.

Master har varit ett registrerat varumärke för motionscyklar och liknande utrustning sedan 1989. Master Fitness är känt för att producera högkvalitativ träningsutrustning med attraktiva prislappar, som marknadsförs i Sverige genom rikstäckande nätverk av sportbutiker, fitnessklubbar och gym som har Master Fitness sortiment.

Master Fitness hemsida

#5 Athletic Power Rack Thor Fitness

Det här är en utbyggd version av Athletic Half Rack, och detta är ett prisvärt och mycket högkvalitativt powerrack som passar lika bra i hemmagymmet som på företagsgymmet – eller vart det än behövs. Detta powerrack har en robust design med J-hooks. Här finns också 8 sycken förvaringspinnar på baksidan, för 50 mm vikter, samt ett chinsräcke på toppen på varje del av racket.

Athletic Power Rack Thor Fitness ca 18 000 inkl moms
Thor Fitness Athletic Power Rack

PRISKLASS: CA 23 000:- INKL MOMS

Fördelar:

 1. Prisvärt och högkvalitativt: Det erbjuder en balans mellan pris och kvalitet, vilket gör det tillgängligt för både hemma- och företagsgym.
 2. Multifunktionellt: Med både J-hooks, 8 förvaringspinnar för vikter och ett chinsräcke ger det flera träningsmöjligheter på en och samma plats.
 3. Robust design: Den solida konstruktionen bidrar till produktens hållbarhet och säkerhet.
 4. Komplett paket: Med inbyggda J-hooks och säkerhetsarmar, är det redo att användas direkt för ett brett utbud av övningar.
 5. Beprövad bakgrund: Thor Fitness fokuserar på funktionell träning och är känt för innovation, vilket visar på produktens kvalitet och effektivitet.

Nackdelar:

 1. Begränsad anpassningsförmåga: Texten nämner inte några möjligheter till att bygga ut eller anpassa racket vidare.
 2. Storlek: Med måtten som anges kan det vara för stort för mindre rum eller träningsutrymmen.
 3. Fokus på funktionell träning: Medan detta kan vara en fördel för vissa, kan det betyda att vissa traditionella gymövningar och utrustningar inte är lika prioriterade i designen.

Grundarna av Thor Fitness såg ett behov av Crossfit-anpassad träning som var anpassad till denna nya form. Thor Fitness stenhårda fokus på funktionell träning ledde dem till att bli ett av de mest innovativa företagen inom sitt område. De fick så goda resultat av det att de expanderade till att utveckla styrketräningsmaskiner även för traditionella gym! Thor Fitness finns för närvarande representerade i hela Sverige, Danmark, Norge, Finland, Polen och Tjeckien.

Thor Fitness hemsida


Vägledning för att välja det optimala power rack

Att bestämma sig för rätt power rack kan vara svårt med tanke på mängden alternativ tillgängliga. För att göra detta beslut enklare bör man fokusera på sina individuella behov och hur olika aspekter av ett rack uppfyller dessa krav.

Byggnadsstyrka och stabilitetsfaktorer

Ett nyckelkriterium när du väljer ett power rack är dess förmåga att stå stadigt och hålla emot tunga belastningar. Ett kvalitativt rack tillverkas av slitstarkt stål och står stadigt även under tryck. Säkerhet förstärks genom antislipfötter, vilket garanterar att enheten inte rör sig under tunga lyft.

Möjligheter till personlig anpassning

Variabilitet i designen spelar också en avgörande roll. Det är viktigt att enheten erbjuder anpassningsmöjligheter för olika övningar och individens kroppsbyggnad. Ett önskvärt power rack har justerbara säkerhetsdelar och fästpunkter, samt alternativ för att fästa tilläggsutrustning som pull-up barer och dips-stationer.

Enkelhet i användning

Inget slår en enhet som är enkel att hantera. All utrustning bör vara intuitiv att ställa in och anpassa, och eventuell tilläggsutrustning bör vara okomplicerad att sätta på och ta av. Klara och enkla instruktioner, både för montering och daglig användning, är också en stor fördel.

Dimensioner och placeringsöverväganden

Var uppmärksam på storleken på power rack och det omgivande utrymmet det kräver. Tillräckligt med plats runt enheten garanterar frihet att röra sig under träningen. Takhöjden är även en faktor, speciellt om övningar som pull-ups ingår i din rutin. Det är inte bara rackets storlek som räknas utan även det extra utrymme som behövs för att träna säkert.

Feedback från användare

Avslutningsvis, kolla in omdömen från tidigare köpare. Dessa ger ofta en opartisk bild av rackets prestanda och kan hjälpa till att identifiera både dess styrkor och eventuella svagheter.

Fördelar med Powerrack

 1. Säkerhet: Power racks är utrustade med säkerhetsstänger eller -armar som kan fällas ut eller justeras efter behov. Dessa fungerar som en skyddsmekanism om lyftaren tappar greppet om stången eller inte klarar av ett lyft. Med dessa stänger kan man också tryggt träna ensam utan rädsla för skador.
 2. Mångsidighet: Ett power rack kan användas för ett brett spektrum av övningar, inte bara knäböj och bänkpress. Med rätt tillbehör kan du göra pull-ups, dips, stångrodd och många andra styrketräningsövningar, vilket gör det till ett mångsidigt redskap i gymmet.
 3. Anpassningsbarhet: Power racks är oftast justerbara, vilket innebär att du kan ändra höjden på både J-hooks och säkerhetsstängerna för att matcha olika övningar och lyftares höjd. Detta gör det enklare att anpassa racken till dina individuella behov och mål.
 4. Självständighet: Med ett power rack behöver man inte alltid ha en träningspartner för att spottera. Detta gör att du kan pressa dig själv till dina gränser på ett säkert sätt, även när du tränar ensam.
 5. Långvarig investering: Ett välbyggt power rack är hållbart och kan hålla i många år med regelbunden användning. För de som investerar i sitt hemmagym innebär detta att man får ett pålitligt redskap som tål tidens tand.

Att ha ett power rack hemma eller på gymmet kan vara en game-changer för dem som är seriösa med sin styrketräning. Med rätt skötsel och användning kan det bidra till säker, effektiv och mångsidig träning.

Nackdelar med Powerrack

 1. Utrymmeskrav: Ett power rack kan vara ganska skrymmande och kräver ofta en stor mängd golvyta. För dem med begränsat utrymme, särskilt i hemmagym, kan detta vara en betydande nackdel.
 2. Priset: Kvalitets power racks kan vara en dyr investering. Även om de kan vara värda priset för sin hållbarhet och mångsidighet, kan initialkostnaden vara avskräckande för vissa.
 3. Komplexitet vid montering: Många power racks kräver montering vid leverans. Processen kan vara tidskrävande och kräva viss teknisk skicklighet, särskilt för de modeller som har många komponenter eller är särskilt tunga.
 4. Behov av ytterligare tillbehör: Medan ett grundläggande power rack erbjuder mycket, kan vissa användare hitta att de behöver köpa extra tillbehör, såsom viktstänger, vikter eller särskilda fästen för att fullt utnyttja rackens potential. Dessa tilläggskostnader kan snabbt addera upp.
 5. Begränsad rörelsefrihet: Trots sin mångsidighet kan en del lyftare känna att power racks begränsar deras naturliga rörelseomfång, särskilt när man jämför med att lyfta med fria vikter utanför ett rack. Denna känsla av inskränkning kan vara obekväm för vissa.

Även om power racks har många fördelar, är det viktigt att vara medveten om dessa potentiella nackdelar när man överväger att investera i en. Som med alla träningsredskap är det bäst att noggrant utvärdera dina specifika behov, utrymmesbegränsningar och budget innan du gör ett köp.

vanliga frågor om Power rack

FAQ: Vanliga frågor om Power Rack

Power Rack förklarat: Vad innebär det?

Ett Power Rack, också kallat ett kraftbur eller kraftställ, är en stor, ofta rektangulär struktur avsedd för viktträning. Den är konstruerad för att ge användaren en säker miljö att lyfta tunga vikter, särskilt när det inte finns någon träningspartner tillgänglig för att säkra. Med justerbara “J-hooks” kan användaren ställa in höjden på viktstången, och säkerhetsarmarna erbjuder skydd om användaren tappar kontrollen över vikterna.

Vilka träningsövningar är bäst att utföra i ett Power Rack?

I ett Power Rack kan du utföra en mängd övningar, inklusive men inte begränsat till: – Knäböj (squats) – Bänkpress – Deadlifts (marklyft) – Militärpress (stående skivstångspress) – Pull-ups/chin-ups (med en inbyggd pull-up bar) – Och många andra övningar baserade på användarens kreativitet och rackets specifikationer.

Tilläggsutrustning: Vad kan komma att behövas?

Medan ett grundläggande Power Rack erbjuder mycket, kan du behöva extra utrustning beroende på dina träningsmål. Detta kan inkludera viktstänger, viktskivor, bänkar och eventuellt speciella fästen eller tillbehör för övningar som dips eller rowing.

Power Rack jämfört med Squat Rack: Vilka är olikheterna?

Ett Power Rack är en sluten struktur med fyra stolpar och erbjuder en säkrare miljö för en mängd olika övningar. Ett Squat Rack, å andra sidan, har vanligtvis bara två stolpar och är primärt designat för knäböj. Power Racks har ofta fler justeringspunkter och säkerhetsfunktioner jämfört med Squat Racks.

Utrymmeskrav: Hur stort utrymme är nödvändigt?

Utrymmeskraven varierar beroende på modellen av Power Rack. Generellt bör du dock räkna med att behöva en yta som är minst 2-3 meter på varje sida. Tänk också på takhöjden om racket har en pull-up bar. Glöm inte att räkna med utrymme för att röra dig runt racket och för eventuell annan utrustning du vill använda tillsammans med det.

Prisintervall för ett Power Rack: Vad kan jag förvänta mig?

Priset på ett Power Rack varierar beroende på märke, kvalitet och funktioner. Generellt kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 2000 SEK till 20 000 SEK eller mer för professionella modeller.

Monteringsprocessen: Är det en komplicerad uppgift?

Monteringsprocessen för ett Power Rack kan variera beroende på modellen. Generellt sett kan det kräva viss tid och teknisk förmåga, men de flesta power racks levereras med tydliga instruktioner. Det kan vara fördelaktigt att ha en andra person för att hjälpa till, särskilt med tunga komponenter.

Kan jag träna ensam med ett Power Rack?

Ja. En av de största fördelarna med ett Power Rack är att det ger en säker miljö för att utföra tunga lyft på egen hand. Med rätt inställda säkerhetsarmar kan du utföra övningar som knäböj eller bänkpress utan risk att klämmas eller skadas om du inte kan slutföra ett lyft.

Är alla Power Racks av samma storlek?

Nej. Även om de flesta Power Racks har en liknande grundläggande design, varierar storleken beroende på modell och tillverkare. Det finns både kompaktare modeller avsedda för hemmabruk och större varianter för kommersiella gym.

Vad är maxbelastningen för ett Power Rack?

Maxbelastningen för ett Power Rack varierar beroende på dess design och material. De flesta kommersiella Power Racks kan hantera belastningar på över 450 kg, medan vissa hemmamodeller kanske bara klarar av 250-350 kg. Kontrollera alltid tillverkarens specifikationer innan du köper.

Behöver jag fästa mitt Power Rack till golvet?

Det beror på modellen och hur du tänker använda den. Vissa Power Racks är designade för att vara fristående, medan andra rekommenderar eller kräver fastsättning för extra stabilitet, särskilt om du planerar att lyfta väldigt tungt eller utföra dynamiska övningar.

Kan jag lägga till tillbehör till mitt Power Rack?

Ja, många Power Racks är modulära till sin natur och tillverkare erbjuder ofta en rad tillbehör som kan fästas på racket, såsom dip-stationer, landmines, bandfästen, och extra förvaringspinnar.

Hur sköter och underhåller jag mitt Power Rack?

Rengör regelbundet ditt Power Rack med en fuktig trasa för att ta bort damm och svett. Inspektera också regelbundet alla skruvar och fästen för att säkerställa att de är tätt åtdragna och att inga delar är skadade. Om ditt rack har några rörliga delar, överväg att smörja dem enligt tillverkarens rekommendationer.

Underhåll och rengör

Guide till Rengöring och Underhåll av Power Racks

Att hålla ditt power rack i toppskick är avgörande för att säkerställa en säker och effektiv träning, samt för att förlänga dess livslängd. Här är en steg-för-steg-guide för att rengöra och underhålla ditt power rack:

 1. Rengöring efter varje användning:
  • Använd en fuktig trasa för att torka av svett och fukt från power racken efter varje träningspass. Detta förhindrar korrosion och rostbildning.
 2. Veckovis djuprengöring:
  • Torka av hela racken med en lösning av mild tvål och vatten. Se till att torka torrt efteråt för att undvika rost.
  • Inspektera alla skruvförband och dra åt dem vid behov för att säkerställa stabilitet.
 3. Månadsvis inspektion:
  • Kontrollera alla delar av racken för tecken på slitage, såsom sprickor i svetsfogar, försvagade strukturer eller skadade delar.
  • Inspektera och smörj alla rörliga delar, inklusive J-hooks och säkerhetsarmar, för att säkerställa en smidig funktion.
 4. Halvårsvis skyddsbehandling:
  • Applicera en rostskyddande spray på metalldelarna av racken för att skydda mot fukt och rost.
  • Om ditt rack har delar av trä, behandla dessa med en lämplig olja för att skydda mot slitage och fukt.

Uppgradera ditt Power Rack

När ditt grundläggande behov av stabilitet och säkerhet är uppfyllt, kan du överväga att uppgradera ditt power rack för att öka dess funktionalitet och effektivitet:

 1. Tillägg av tillbehör:
  • Överväg att lägga till extra tillbehör såsom dip-stationer, pull-up barer, landmine-attachments eller pegboards för att öka variationen i din träning.
 2. Uppgradera säkerhetsfunktioner:
  • Installera extra säkerhetsarmar eller justerbara spotter bars för att öka säkerheten vid tunga lyft.
 3. Förvaringslösningar:
  • Lägg till vikthållare eller förvaringshyllor för skivstänger och viktplattor för att hålla ditt träningsområde organiserat och säkert.
 4. Anpassad utrustning:
  • Beroende på dina specifika träningsbehov kan du lägga till specialutrustning som monorack-attachments eller bandpegs för att anpassa ditt power rack ytterligare.

Kom ihåg att regelbundet underhåll och ansvarsfull användning är nyckeln till att ditt power rack håller i många år framöver. Med rätt vård och uppgraderingar kan ditt power rack bli en central del av ditt hemmagym och din träningsrutin.

Hur gjorde vi testet av Power Racks?

I vår strävan att hitta de bästa powerracks på marknaden genomförde vi en omfattande undersökning. Testprocessen inkluderade flera steg: initial marknadsanalys, inhämtande av produkter, objektiva prestandatester och realtidsanvändning i verkliga träningsmiljöer. Vi konsulterade också med fitnessprofessionella för att få deras expertåsikter och jämförde användarrecensioner för att säkerställa att våra slutsatser var välgrundade. Denna genomgång beskriver exakt hur vi gick tillväga för att ge dig den mest pålitliga rekommendationen.

Taggar