viktreducering

Är bantningspiller farliga? Hur effektiva är fettförbränningspiller?

26 januari 2024
34 minuters läsning
Är bantningspiller farliga? Hur effektiva är fettförbränningspiller?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

På senare tid så har marknaden för fettförbrännings- och bantningspiller ökat i enorm utsträckning. Anledningarna bakom det hela beror så klart i viss utsträckning på att efterfrågan helt enkelt har ökat, men en minst driva faktor är att moderna piller på många sätt är mycket mer effektiva än traditionella sammansättningar. De har kommit att bli ett givet val för personer som endera vill gå ned några kilon i vikt, eller helt enkelt vill ha hjälp med att bibehålla sin nuvarande vikt.

I dagens samhälle där kroppsbilden ofta betonas och snabba lösningar efterfrågas, blir bantningspiller ett lockande alternativ för många. Marknadsföring av dessa produkter har också blivit mer sofistikerad, med löften om snabba resultat och hänvisningar till vetenskapliga studier som stöder deras effektivitet. Dock, precis som med alla kosttillskott och mediciner, är det viktigt att närma sig med en dos av skepsis och väl informerad kunskap. Det är också avgörande att konsultera en läkare eller nutritionsexpert innan man börjar använda dessa produkter, för att förstå potentiella risker och biverkningar.

Men vad är egentligen bantningspiller?

Det standardiserade svaret är att det handlar om piller som främjar viktnedgång eller bibehållandet av den nuvarande vikten. Men detta svar säger så klart inte särskilt mycket om hur de faktiskt fungerar.

Så var är det egentligen som gör att bantnings- och fettförbränningspiller faktiskt fungerar? Även om många piller har sammansättningar som innebär att de har främjar viktnedgång på fler än ett sätt så är det vanligtvis någon av dessa fyra mekanismer som gör att bantningspiller faktisk är verksamma.

 • Ökar kroppens basalmetabolism eller främjar matsmältningsprocessen.
 • Minskar aptiten genom att endera öka mättnadskänslan eller dämpa hungerkänslor.
 • Minskar kaloriupptaget genom att hämma kaloriupptaget för särskilda födoämnen.
 • Påverkar de kroppsegna enzymerna som är aktiva i samband med fettomsättning.

Vad som är värt att tänka på är att dessa olika mekanismer kan ha olika nivåer av verkan beroende på när på dygnet man väljer att äta ett bantningspiller. Turligt nog så framgår det alltid av bipacksedeln eller medföljande instruktioner hur, när och i vilken utsträckning man ska konsumera produkten i fråga.

Hur är det då med säkerhet och effektivitet? Låt oss ta en närmare titt på huruvida denna sorts piller är farliga och vad man kan förvänta sig resultat.

Bantningspiller – viktminskning tabletter bäst i test 2024

Snabb överblick av de bästa viktmingskingspillerna vi valt ut 2024:

#1 Burn x10

burnx10 tidigare namn burnx5

Bäst i test fettförbränningstablett

#2 Fast Track viktminskning

fasttrack viktminskning

Bästa forskning inom fettförbränning

#3 Ripped Hardcore

ripped hardcore fettförbrännare ny förpackning

Mest extrema fettförbränningtabletten med hög koffeinhalt

Tips! Kombinera bantningspiller med vibrationsträning. Använd vår unika rabattkod: nerivikt för 20% rabatt hos TrendRehab

#4 Raspberry Ketone PRO

raspberry ketone plus hallonketoner

#5 Nature Shilajit

Nature Provides Mountain Blood Shilajit

#6 Diet Glukomannan

diet glukomannan

#7 Synefrin

diet synefrin

Skonsammaste alternativet för magen

#8 L-Carnitine / L-karnitin

healthwell l-karnitin 500

#9 Yerba mate te

yerba mate te pulver

Bästa te för fettförbränning

#10 Nature’s Finest Night FatBurn Extreme – Pulver för viktminskning

night fatburn förbränn mer i sömnen

BANTNINGSPILLER BÄST I TEST 2024

#1. BURN X10 – Det bästa bantningspillret

Burn x10 tidigare Burn x5 tillverkas av Svenskt kosttillskott och finns enbart att köpa hos dem.

Forskning har visat att alla ingredienser i Burn x5 bidrar till ökad energi och dämpad aptit, vilket innebär att fettförbränningen går på högvarv. Jag har själv testat Burn X5 och kör den just nu. Jag och många andra anser att Burn x5 är bästa bantningspillret.

Burn X10 är marknadens ledande fettförbrännare med ingredienser som ökar fettförbränning, minskar aptiten och boostar energi. Bland dess huvudingredienser för energi och prestation finns koffein, som är uppiggande och förbättrar ämnesomsättningen; synefrin från pomerans, som har en adrenalinliknande effekt; samt yerba mate, som vetenskapligt bevisats öka vakenhet genom ämnet teofyllin, vilket också förbättrar syresomsättningen.

Capsaicin, från chilifrukter, är känt för att öka kroppstemperaturen och ämnesomsättningen, vilket leder till högre fettförbränning och även har visat sig minska aptiten. Krom bidrar till att stabilisera blodsockernivåerna, vilket är kritiskt för att kontrollera sötsug och undvika onödigt kaloriintag, en fördel för de som följer en diet. Grönt te-extrakt, kombinerat med hallonketon, är rikt på antioxidanter och främjar fettförbränning. Opuntia Dilleni, ett extrakt från kaktus, hjälper till att dämpa aptiten. För den koffeinfria versionen av Burn X10, innehåller teobromin, hittat i kakao, fördelar för välmående samt en boost i fettförbränningen.

burnx10 tidigare namn burnx5

Ingredienser

 • Grönt te extrakt med polyfenoler (Camellia sinensis)
 • Kaktusextrakt (10:1, Opuntia ficus-indica)
 • Koffein
 • Yerba mate extrakt (4:1, Ilex paraguariensis)
 • Java te extrakt (Orthosiphon aristatus)
 • Kolinbitartrat med kolin
 • Cayennpepparextrakt (Capsicum annuum)
 • Grönt kaffebönsextrakt (Coffea arabica)
 • Piperin (Piper nigrum)
 • Krom

Gå ner i vikten

Äntligen ett preparat som tycks ha inverkan i min vikt.Har använt Burn X10 nu under 2 veckor och jag känner i min kropp utan att väga att jag har tappat några kilon.

– Recension hos Svenskt Kosttillskott

Fördelar

 • Minskat sug efter mat och reducerat kolhydratintag (Burn X10 utan koffein).
 • Stimulerad metabolism och fettbränning, vetenskapligt verifierat.
 • Mer kraft, driv och energi under träningspasset.
 • Förbättrad prestation och ökad alertness.

Nackdelar

 • Koffein och synefrin kan göra det svårt att varva ner och sova, samt kan påverka blodtrycket.

Här finns ännu mer information om burn x10.

#2. Fast Track viktminskning

FastTrack (Slendacor) är en ny, snabbverkande, viktminskningsprodukt som kommer med vetenskapligt dokumenterad effekt. Fast track har visat sig ge bestående och trygga, samt stabila resultat som håller i sig vid ett dagligt intag av endast två kapslar.
Innehåller ett patenterat synergistiskt komplex av tre botaniska extrakt som har använts inom traditionell medicin i århundraden.
5 års forskning ligger bakom Fast Track. Här kan ni läsa mer om hur kroppsvikt och BMI reducerats med Fasttrack. Källa: Klicka här!

fasttrack viktminskning

Ingredienser

 • Moringa
 • Murraya
 • Gurkmeja

Håller vad den lovar!

Legat kring 1800kcal + 45minuters promenader tillsammans med fasttrack och har nu börjat se en avsevärd förbättring kring midjan. Mycket nöjd och kommer fortsätta med denna produkt

– Recension hos Svenskt Kosttillskott

Fördelar

 • Vetenskapligt dokumenterad effekt: FastTrack bygger på över 5 års forskning med kliniska studier som visar betydande viktminskning, särskilt runt mage och höfter.
 • Hämmar bildandet av nya fettceller: Tack vare dess unika botaniska extrakt hämmar FastTrack bildandet av nya mogna fettceller och minskar ansamlingen av fett i befintliga celler.
 • Naturliga ingredienser: Produkten innehåller extrakt från gurkmeja, blad från pepparrotsträdet och blad från currybladsbusken, vilka alla är naturliga och har ingått i österländsk kultur i århundraden.
 • Inga kända biverkningar: Ämnena i FastTrack, som har varit en del av traditionella dieter och mediciner, har inte rapporterat några kända biverkningar.

Nackdelar

 • Begränsningar för användning: FastTrack bör inte användas av barn och unga under 18 år, eller av gravida och ammande kvinnor.

#3. Ripped Hardcore

Ripped Hardcore är en klassiker som jag provat på många gånger.
Förbränningspillret sätter verkligen igång hela systemet. Vilket innebär att man kan bli lös i magen. Effekten däremot är enorm. Innehåller mycket koffein och ingredienser som Burn x5 och Burn x10 där forskning ligger bakom.
En hel del starka kryddextrakt finner du i ripped hardcore vilket kan ge sura uppstötningar.
Kan man däremot bortse från biverkningarna så är Ripped Hardcore ett utmärkt bantningspiller.

Det har funnits en koffeinfri variant av Ripped Hardcore vid namn Ripped Hardcore Stim Free som kan vara värd att prova på om du inte vill ha koffein i fettförbränningspillret. Denna variant verkar dock vara slut på lager överallt. 

ripped hardcore fettförbrännare ny förpackning
Ny förpackning
Ripped hardcore

Ingredienser

 • Koffein
 • Zingiber officinale
 • Kaffebönaextrakt (Coffea robusta)
 • Capsicumextrakt
 • Grönt te-extrakt
 • Olivbladsextrakt
 • Krom

Smattrat i arslet första dagarna. Lurade en polare att han skulle ta 3 st första gången, han sket ned sig. Lite dryg i början men värt det i längden. Gått ned 14 kg på 3 månader, självklart inte endast pga kapslarna men dem hjälper med energin. Ta inte kapseln på kvällen, gjorde det första gången var speedy gonzales halva natten.

– Recencion hos Gymgrossisten

Fördelar

 • Aptitdämpande: Ripped Hardcore minskar aptiten, vilket kan hjälpa användare att inta färre kalorier och därigenom underlätta viktnedgång.
 • Ökar ämnesomsättningen: Förutom att vara aptitdämpande kan Ripped Hardcore också öka ämnesomsättningen så att kroppen bränner mer kalorier.
 • Energi inför träning: Tillskottet innehåller koffein, vilket kan ge en extra energikick inför träningspass.
 • Naturliga ingredienser: Ripped Hardcore är baserad på naturliga ingredienser som koffein, extrakt av capsicum, grönt te och kaffebönor.

Nackdelar

 • Hög dos koffein: Produkten innehåller en betydande mängd koffein, vilket kan vara olämpligt för vissa personer och kan leda till biverkningar som hjärtklappning, ångest eller sömnstörningar.
 • Illamående och magproblem: Kan sätta igång rejält med fart på magen och skapa illamående vilket inträffade en deltagare i vårt test.

#4. Raspberry Ketone PRO

Weight World Raspberry Ketone Plus är ett högt rankat bantningspiller med naturliga ingredienser. Den har mottagit imponerande kundrecensioner, särskilt för sin effektivitet i fettförbränning. Kapslarna är både vegan- och vegetarianvänliga och innehåller vetenskapligt beprövade ingredienser som äppelcidervinäger, grönt te och C-vitamin, vilka underlättar vikthantering. Weight World betonar kvalitet, vilket syns i deras användning av aktiva ingredienser, inklusive flera växtbaserade ämnen för ökat välbefinnande.

Weight World Raspberry Ketone Plus kombinerar styrkan hos hallonketoner med andra naturliga superfoods för att ge en holistisk viktkontrollösning. Dess unika blandning syftar till att inte bara underlätta fettförbränning, utan också att ge kroppen nödvändiga näringsämnen för övergripande hälsa. Många användare har rapporterat förbättrad energi och vitalitet vid regelbunden användning. Dess veganska formulering gör den till ett utmärkt val för dem som söker en etisk och effektiv viktkontrolllösning.

Raspberry ketone plus

Efter några veckor började jag märka stor skillnad.. Vikten började gå ner, jag har gått ner 4 kg och maken 7 kg efter att vi började med raspberry plus. Nu är det mycket lättare att undvika godis och sötsaker. Vänliga hälsningar Christina A

– Recension hos Weight World

Fördelar

 • Innehåller naturliga ingredienser: Raspberry Ketone Plus är sammansatt av en mängd naturliga extrakt, inklusive hallonketoner, grönt te, och äppelcidervinäger, som alla är kända för sina potentiella hälsofördelar, särskilt när det gäller viktminskning och metabolism.
 • Stödjer viktkontroll: Ingredienserna i Raspberry Ketone Plus, särskilt hallonketoner och grönt te-extrakt, har associerats med ökad fettförbränning och ämnesomsättning, vilket kan hjälpa individer i deras viktminskningsprocess.
 • Energi och välbefinnande: Koffeinet i grönt te och de energigivande egenskaperna hos vissa andra ingredienser kan ge en ökning av energinivåerna och förbättra allmänna känslan av välbefinnande.
 • Vegan- och vegetarianvänligt: Det faktum att kapslarna är lämpliga för vegetarianer och veganer gör det till ett tillgängligt tillskott för personer med dessa kostpreferenser.

Nackdelar

 • Brist på långsiktig forskning: Trots de potentiella kortsiktiga fördelarna, finns det en brist på långsiktiga studier som stöder effektiviteten av hallonketoner och vissa andra ingredienser i tillskottet för viktminskning. Dessutom kan vissa individer uppleva biverkningar från ingredienserna, särskilt de som är känsliga för stimulantia som koffein.

#5. Nature Provides Mountain Blood Shilajit

Utforska Himalayas urgamla hemlighet med Nature Provides Mountain Blood Shilajit, en skattkista av välbefinnande och vitalitet. Denna mystiska substans, känd för sina helande krafter inom Ayurveda, har fängslat den traditionella indiska medicinen i århundraden. Shilajit, ett svartbrunt pulver som skördas från de majestätiska bergstopparna mellan Indien och Nepal, utlovar inte bara historisk visdom utan även moderna hälsofördelar. Med sitt rika innehåll av fulvic acid är Shilajit på väg att bli en hörnsten inom naturlig vikthantering och energiförnyelse. Upptäck hur detta naturens under kan omdana din hälsa, stödja din viktminskningsresa och ge en kraftfull boost till din dagliga rutin

Shilajit (renat) är en ayurvedisk medicin som används inom det inhemska systemet för indisk medicin. Shilajit har varit känt och använts i århundraden inom det ayurvediska medicinsystemet. Så du kanske undrar, “Vad är shilajit?” Det är ett svartbrunt pulver eller exudat som utvinns från höga berg i Himalaya mellan Indien och Nepal. Det finns också i Afghanistan, Tibet, Ryssland och norra Chile. I norra Indien kallas det för shilajatu, salajit, mummiyo eller mimie.

Potentiella användningsområden för Shilajit för viktförlust Shilajit håller på att bli ett naturligt kosttillskott inom viktminskningoch vikthantering. Det innehåller fulvic acid, som kan stödja ämnesomsättningen och energiproduktionen. Shilajit kan hjälpa till att kontrollera aptiten och minska begäret att äta för mycket. Dessutom har det antioxidativa egenskaper som kan hjälpa till att avgifta kroppen och potentiellt underlätta viktminskning. Det är dock viktigt att betrakta Shilajit som en del av en helhetssyn på viktförlust, inklusive en balanserad kost och regelbunden motion. Vi testar just nu av Shilajit med positiva resultat!


mountain blood shilajit

Egenskaper

 • Äkta shilajit
 • Naturliga mineraler och vitaminer
 • Etiskt framställt

Fördelar

 • Naturligt Energi Boost: Nature Provides Mountain Blood Shilajit är känt för att stödja ämnesomsättningen och energiproduktionen, vilket ger en naturlig ökning av energi utan de negativa effekterna av stimulantia.
 • Viktminskningsstöd: Innehåller fulvic acid, som kan hjälpa till att kontrollera aptiten och minska begäret efter överätning, vilket gör det till en värdefull allierad i viktminskningsresor.
 • Antioxidativa Egenskaper: Shilajit har antioxidativa egenskaper som hjälper till att avgifta kroppen, vilket kan bidra till att förbättra den allmänna hälsan och välbefinnandet.

Nackdelar

 • Begränsad Forskning: Trots dess långa historia inom traditionell medicin och lovande hälsofördelar, är forskningen kring Shilajit fortfarande begränsad. Detta innebär att det kan vara svårt att fullt ut förstå dess effekter och potentiella biverkningar, vilket gör det viktigt att närma sig med försiktighet och eventuellt konsultera en hälso- och sjukvårdsexpert innan man börjar använda det som tillskott.

#6. Core Glukomannan

Till djur används Glukomannan i maten för att de ska gå upp i vikt, men till människor används Glukomannan som ett bantningspiller och är det enda viktmingskningspreparat som europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet EFSA godkänt https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/4864

diet glukomannan



Fördelar

 • Ökad mättnadskänsla: Glukomannan sväller när den kommer i kontakt med vätska, vilket leder till en ökad känsla av mättnad. Detta kan hjälpa till att minska aptiten och därför hjälpa till att äta mindre.
 • Normala kolesterolnivåer: Glukomannan hjälper till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet, vilket är fördelaktigt för hjärt-kärlsystemet.
 • Naturligt och högkoncentrerat: Diet Glukomannan är extra högkoncentrerade kapslar med 95% extrakt från glukomannan utan tillsatsämnen, vilket innebär att man får en ren produkt utan utfyllnad.

Nackdelar

 • Intagskrav: För att uppnå den gynnsamma effekten av viktminskning krävs det ett intag av minst tre gram glukomannan fördelat på tre doser per dag, vilket kan vara krävande för vissa individer att hålla reda på och följa.
 • Vattenintag: Glukomannan bör intas med vatten, och det kan vara viktigt att säkerställa tillräckligt vattenintag för att undvika potentiella komplikationer eller obehag när fibern sväller.

#7. Synefrin

Synefrin är en alkaloid som vanligtvis utvinns från bitter apelsin (Citrus aurantium). Det marknadsförs ofta som ett viktminskningstillskott. Nedan är några potentiella fördelar och en nackdel.

Synefrin lämpar sig perfekt för lågintensiv träning och för att gå ner i vikt. 

Core Synephrine innehåller naturligt synefrin från pomeransextrakt av Citrus aurantium, med hela 40 mg synefrin per tablett.

Uppdaterad produkt: Core Synephrine heter nu Diet Synephrine och har även mindre uppdateringar i innehåll. Fortfarande med samma styrka!

Star Nutrition Synephrine består av rent synefrin,40 mg per kapsel. Synefrin är klassiker på bland kosttillskott och används ofta under deff och viktnedgångsdieter.

diet synephrine utan koffein

Fördelar

 • Ökad ämnesomsättning: Synefrin kan hjälpa till att öka kroppens ämnesomsättning, vilket potentiellt leder till större kaloriförbrukning och kan stödja viktminskning.
 • Appetitkontroll: Det har föreslagits att synefrin kan hjälpa till att minska aptiten, vilket kan vara användbart för dem som försöker äta mindre och gå ner i vikt.
 • Energiökning: Många användare rapporterar ökad energi och alertness efter att ha tagit synefrin, vilket kan vara särskilt användbart före träning eller fysisk aktivitet.

Nackdelar

 • En del rapporter att produkten inte uppfyllde förväntningarna och orsakade halsbränna.

#8. L-Carnitine / L-karnitin

Detta är en mycket bra fettförbrännare som finns i pulverform. Alla kan inte svälja kapslar och då är fettförbränningspulver ett utmärkt alternativ. Den bästa vi har kunnat hitta är Ultimate L-carnitine från Star Nutrition. Dessutom är denna väldigt prisvärd och har fått toppbetyg!

L-karnitin 500

Fördelar

 • Stöd för fettförbränning: L-karnitin spelar en viktig roll i kroppens fettförbränning eftersom det krävs för transport av fettsyror till mitokondrierna i kroppscellerna där de förbränns. Detta kan vara särskilt användbart under perioder av deff eller diet.
 • Flexibilitet i intag: L-karnitin i pulverform ger användaren möjlighet att enkelt blanda det med vilken dryck som helst och undvika behovet av kapslar eller tabletter. Dessutom är det inte uppiggande, så det kommer inte att störa sömn.

Nackdelar

 • Kräver regelbundet intag: För bästa effekt bör L-Carnitine tas kontinuerligt över tid, gärna minst ett par veckor. Detta kan innebära ett engagemang från användarens sida att konsekvent ta tillskottet.

#9. Yerba mate te

Yerba mate är ett heligt te från Sydamerika där du får massor av bra hälsoeffekter. Yerba mate innehåller fler antioxidanter än grönt te.

I Yerba te får du

 • Xantiner som fungerar som stimulantia. De inkluderar koffein och teobromin, som också finns i te, kaffe och choklad.
 • Caffeoylderivat som är det viktigaste hälsofrämjande antioxidanter i yerba teet.
 • Saponiner som har vissa antiinflammatoriska och kolesterolsänkande egenskaper.
 • Polyfenoler som är en stor grupp av antioxidanter, kopplade till en minskad risk för många sjukdomar.

Yerba mate innehåller sju av nio essentiella aminosyror. Du får nästan varje vitamin och mineral din kropp behöver genom att dricka Yerba te.

Yerba mate kan minska aptiten, öka ämnesomsättningen, och öka mängden fett som förbränns. Detta kan hjälpa dig gå ner snabbare i vikt.

I en 12-veckors studie på överviktiga personer gavs 3 gram yerba mate pulver per dag. Testpersonerna förlorade i genomsnitt 0.7 kg. De minskade också sin midja-till-höft förhållandet med 2%, vilket indikerar fettförbränning av magen.

I jämförelse fick deltagarna placebo i genomsnitt 2,8 kg och ökade sin midja-till-höft förhållandet med 1% under samma 12-veckors period.

Se källa här! 

yerba mate te pulver

Fördelar

 • Rik på antioxidanter och näringsämnen: Yerba mate te innehåller en hög koncentration av antioxidanter, överträffande till och med grönt te. Det är också källa till sju av nio essentiella aminosyror och innehåller nästan varje vitamin och mineral kroppen behöver. Sådan mångsidighet gör det till ett mycket näringsrikt te.
 • Stöd för viktminskning: Yerba mate te har visats kunna minska aptiten, öka ämnesomsättningen och öka mängden fett som förbränns. En 12-veckors studie visade att överviktiga individer som tog yerba mate pulver minskade sin kroppsvikt och sitt midja-till-höft förhållande, vilket indikerar fettförbränning särskilt i magområdet.

Nackdelar

 • Innehåller stimulantia: Medan xantiner, som koffein och teobromin, kan ha uppiggande och fokusförbättrande effekter, kan de också leda till biverkningar för vissa individer. Överdriven konsumtion eller känslighet för dessa stimulantia kan orsaka ångest, sömnlöshet, hjärtklappning eller andra biverkningar.

#10 Nature’s Finest Night FatBurn Extreme – Pulver för viktminskning

Varumärke: Nature’s Finest by Nutrisslim
Betyg: 3,3 av 5 (503 betyg)
Pris: 269,99kr
Förpackning: Burk
Mängd: 125g
Dimensioner: 8 x 8 x 12 cm
Åldersgrupp: Vuxen
Egenskaper: Vegansk, Sockerfri, Laktosfri, Koffeinfritt, GMO-fri

Om produkten: Night FatBurn Extreme är en 4-i-1 nattlig fettbrännare som hjälper dig att minska vikten och midjestorleken medan du sover. Den innehåller en patenterad morosil- och L-karnitin formula för kliniskt bevisade resultat, inklusive minskning av vikt, midjeomkrets och BMI, samt förbättring av kroppsformen. Den innehåller även valerianextrakt för en bättre natts sömn. Alla produkter från Nature’s Finest är ekologiskt certifierade, testade för renhet och effektivitet och tillverkas i EU enligt strikta kvalitetsstandarder. Idealisk för dem som vill gå ner i vikt medan de sover.

Mycket bra produkt med denna produkt förlorade jag cm 5cm i midjemått och jag fick tillbaka en god sömn

– Recension hos Amazon
amazon SE

Fördelar

 • Allsidig och välgrundad: Night FatBurn Extreme är inte bara en fettbrännare utan erbjuder flera fördelar i en produkt, från vikt- och midjeminskning till förbättring av sömnkvaliteten tack vare valerianextrakt. Dessutom är produkten ekologiskt certifierad, testad för renhet och effektivitet och uppfyller strikta EU-kvalitetsstandarder. Att den är vegansk, sockerfri, laktosfri, koffeinfri och GMO-fri är ytterligare pluspunkter.

Nackdelar

 • Måttlig kundbedömning: Trots alla dess egenskaper och fördelar har produkten ett betyg på 3,3 av 5 baserat på 503 recensioner, vilket kan tyda på blandade kundupplevelser. Detta kan antyda att den inte fungerar lika bra för alla eller att det finns andra aspekter som vissa användare inte är nöjda med.

Garcinia Cambogia har vi ägnat ett helt inlägg om. Det är ett helt veganskt kosttillskott som fått mycket bra omdömen!

Säkerhet och effektivitet

Bantningspiller har på kort tid blivit enormt populära.

Detta har gjort att många har frågor och funderingar gällande pillrens säkerhetsprofil.

Finns det några egentliga risker med dem?

Kan man skada sig själv genom att äta dem?

Frågorna är många och svaren har varit förvånansvärt få. Därför ska vi titta närmare på hur pass säkra bantningspiller är. För dig som vill ha svar direkt utan att behöva läsa mer än nödvändigt så kan du trösta dig med att fettförbränningstabletter generellt sett är är effektiva, men uppvisar högre grad av effektivitet om de används i samband med regelbunden fysisk effektivitet. Och för de flesta personer är säkerhetsprofil tillräckligt tillfredsställande för att man inte behöver oroa sig för skadliga långvariga sidoeffekter.

Är bantningspiller farliga?

Först och främst bör det poängteras att säkerhetsprofilen kan variera stort mellan olika piller. Och då det hela tiden kommer nya varianter på marknaden så är det svårt att generalisera om hur pass farliga bantningspiller kan vara. Eventuella sidoeffekter handlar även mycket om hur bantningspillret i fråga är verksamt samt personen som tar det.

Generellt sett så kan man däremot konstatera att de flesta piller uppvisar en hög nivå av säkerhet och att skadliga och icke-övergående bieffekter är ovanliga. Men man bör tänka på att detta gäller vid vuxna personers normala konsumtion i enlighet med bipacksedel eller övriga medföljande instruktioner.

Gällande barn, unga vuxna eller överkonsumtion så är det däremot ingen som med någon större nivå av säkerhet kan säga vad som faktiskt gäller avseende säkerhet.

Precis som med övriga mediciner och kosttillskott så har det trots hög säkerhetsprofil rapporterats en del biverkningar.

I nästan samtliga fall så har det handlat om övergående och kortvariga obehag.

Generellt sett handlar det om gasbesvär, lös mage, hjärtklappningar, sömnsvårigheter och liknande problem. För de flesta personer är problemen övergående. Men om man mot förmodan skulle uppleva extrema obehag, eller om problemen inte försvinner av sig själv, så bör man så snabbt som möjligt avsluta sin kur i förtid och eventuellt kontakta en läkare. Det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra. Försiktighet rekommenderas även för personer med bakomliggande sjukdomsbild, eller personer som använder mediciner.

Upplev fördelarna med CELLEXIRS unika tillskott,

vars ingredienser har visat sig ge exceptionella resultat för hälsa,

välbefinnande och prestation, enligt forskning och användarrecensioner.

cellexir förbättra hälsan och höjer prestationen och bidrar till viktminskning

Ta kontroll över dina cellers hälsa – valet är ditt.

Hur effektiva är fettförbränningspiller?

Även om effektiviteten i stor utsträckning varierar mellan de olika produkter så har moderna bantningspiller i snitt uppvisat höga effektivitetsgrader.

Detta trots att forskningsunderlaget än så länge är ganska begränsat. Störst effektivitet har observerats hos personer som lider av påtaglig övervikt. För andra personer så har effektivitet främst visat sig ligga i produkternas förmåga att underlätta bibehållandet av befintlig vikt.

De flesta studier som har visat gynnsamma resultat har fokuserat på långtidsbruk under åtminstone några månaders tid. Och bäst effektivitet har visat sig uppstå när fettförbränningspiller används i samband med regelbunden fysisk aktivitet. Detta kallas för synergieffekter, då två annars oberoende faktorer samverkar för att ge ett gemensamt resultat som överstiger vad de skulle kunna åstadkomma var för sig.

Om man även ser till att hålla sig till bra kost så kan man förvänta sig ännu bättre resultat.

De generella slutsatser som man kan dra avseende effektivitet är att det är viktigt att fullfölja en kur, och att den som samtidigt väljer att vara fysisk aktiv kommer vara garanterat ett avsevärt mycket bättre resultat. Även om resultatet i viss utsträckning varierar från individ till individ finns det skäl att påstå att fettförbränningstabletter på det stora hela har en positiv effekt på både viktnedgång och möjligheten att upprätthålla den viktnedgång som man har åstadkommit.

Vilka slutsatser kan man dra om piller för fettförbränning och bantning?

Bantningspiller som fungerar 2024

Sammanfattningsvis kan man konstatera att moderna viktminskningspiller har bred verkningsgrad och kan påverka förbränning och fettomsättning på fler än ett sätt.

Ofta så kombinerar de olika principer för bästa möjliga och snabbaste effekt. Detta gör att effektivitet och säkerhetsgraden för piller kan variera mellan olika produkter.

De studier som har genomförts har främst fokuserat på vuxna personer utan sjukdomshistorik. Därför är det svårt att säga hur unga, personer med sjukdom eller de som regelbundet äter medicin kommer att reagera. Man bör alltid noggrant läsa den medföljande instruktionerna, och vid osäkerhet kontakta läkare.

Generellt sett så är denna sorts produkter effektiva, men gå ner i vikt tabletter ger allra bäst resultat om man kombinerar dem med träning och bra kosthållning.

Många personer har märkt att fettförbränningspiller ofta är den sporre och starthjälp som krävs för att inleda sin resa mot att gå ner i vikt snabbt och även få långvariga resultat. Själv kombinerar jag viktminskningspiller med GI dieten, vilket visat sig vara en alldeles perfekt kombination för snabb viktminskning. Dessutom använder jag vibrationsplatta varannan dag i cirka 15 minuter. Andra dagar promenerar jag med viktväst eller försöker besöka det lokala gymmet.