viktreducering

Bästa Stepbräda 2024: Stilfullt och Effektivt Hemmaträningsredskap

5 februari 2024
23 minuters läsning
Bästa Stepbräda 2024: Stilfullt och Effektivt Hemmaträningsredskap

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Sitter du ofta hemma och jobbar och känner att inspirationen till att träna är något svår att hitta? Då kan vi rekommendera dig att investera i en stepbräda, ett träningsredskap som erbjuder dig att genomföra diverse övningar på ett enkelt, smidigt och bekvämt sätt hemma. En step-up bräda är ett väldigt mångsidigt redskap där du kan göra övningar som kan förbättra din kondition såväl som stärka både rygg, bål, ben och armar. Oavsett vad du vill träna, hur och var du vill träna, kan en step up bräda vara redskapet för dig!

För att underlätta för dig som är intresserad av att klicka hem ett sådant träningsredskap har vi samlat de bästa step up brädorna på marknaden IDAG! Läs vidare och få reda på allt du önskar veta om step up brädor, inte minst vilken stepbräda som är bäst i test 2024.

Snabb överblick av de bästa Stepbräda vi valt ut 2024:

#1 Reebok Delta Step up bräda

reebok delta stepup bräda

#2 Thunder Fitness Step up bräda

thunder-fitness-stepupbrada

#3 Abilica StepUp Pro

#4 Exceed STEP-UP BOARD

exceed step up bräda

#5 Casall Step Up Platform

stepup platform casall

#6 Virtufit Fitness Step

virtufit step up bräda

#7 Gymstick Aerobic Stepper

aerobic stepper justerbar stepbräda - olika höjder

#8 COSTWAY Höjdjusterbar aerobics stepbräda

costway step up bräda

#9 Body & Mind® Aerobic Stepper Step Bench

body mind aerobic stepper bench

Vad är en step-up bräda?

Kort sagt är en step up bräda, även kallad stepbräda eller träningspall, en form av träningsredskap som erbjuder dig att förbättra konditionen och stärka dina muskler utan särskilt mycket ansträngning.

Tack vare att du kan placera brädan där du önskar kan du genomföra en hel drös av varierande övningar på olika sätt. Det finns med andra ord gott om utrymme för att träna precis enligt dina egna behov och önskningar.

Step up träning

Vilka övningar kan jag göra med en stepbräda?

Beroende på vilka muskler du vill träna och om du vill väva in konditionen i styrketräningen kan olika övningar på din step- up bräda göra sig olika bra. En väldigt vanlig övning som gör sig väldigt bra med brädan är att bara gå upp och ner från brädan till golvet, därav namnet step up bräda. Denna övning är bra för att träna konditionen.

Om du hellre gör lite övningar som hjälper dig att bygga styrka och forma musklerna kan övningar som armhävningar, dips, plankan, bergsklättraren, upphopp och utfallssteg vara passande. Där tar du antingen hjälp av brädan som stöd eller använder den för att få lite mer avstånd. Du kan också använda den som träningsbänk eller för att öva balans.

 1. Räkan för mage och core:
  • Sitt på din step up bräda och dra upp knäna mot bröstet så att du balanserar på rumpan.
  • Placera dina händer på undersidan av låren, nära knävecken.
  • Håll balansen och släpp sedan händerna för att långsamt sträcka ut kroppen.
  • Återvänd till utgångsläget. Upprepa övningen i cirka 30 sekunder för att träna din mage och core.
 2. Dips för triceps:
  • Sätt dig på golvet med rumpan mot långsidan av din step up bräda.
  • Greppa kanten på brädan på båda sidor av din kropp.
  • Håll hälarna på golvet och lyft sedan upp din kropp med hjälp av armarna.
  • Sträck armarna och sänk ned kroppen.
  • Upprepa övningen i cirka 30 sekunder för att träna baksidan av dina armar, särskilt triceps.
 3. Höga knän och hälspark:
  • Gå upp och ned på din step up bräda med varannan gång du sätter höger respektive vänster fot först.
  • Se till att hela din fot landar på brädan.
  • Koordinera rörelsen med armarna för ökad effekt.
  • Vid “höga knän” höjer du ditt knä i ungefär 90 graders vinkel när du kliver upp på brädan.
  • Vid “hälspark” utför du en spark mot din rumpa med det ben som inte används för att sätta foten på brädan.

Dessa övningar är utmärkta för att träna olika muskelgrupper och förbättra din kondition. Kom ihåg att börja med lugn takt och gradvis öka intensiteten när du blir starkare och mer bekant med övningarna. Lyssna alltid på din kropp och träna säkert.

övningar med stepup bräda

Fördelar med en step up bräda – är det värt investeringen?

fördelar

Vi skulle säga att en stepbräda kommer med väldigt många fördelar, framförallt för dig som vill ha möjligheten att träna hemma utan att behöva dra fram mängder av redskap som tar mycket plats.

Det är dessutom också en rätt billig investering som ger utrymme för många olika övningar, där du kan träna både styrka och kondition. Stepbrädan är ett stabilt underlag som är anpassningsbar, behändig och trygg att använda.

Bästa step up brädan 2024 – vilken stepbräda är bäst i test?

I testet jämför vi 9 Stepbrädor

Känner du att en step up bräda är en passande investering för dig? Nedan har vi samlat de stepbrädor som anses vara de bästa på marknaden. För att du ska ha chansen att hitta den modell som passar dig bäst har vi valt att välja ut de bästa step up brädorna i olika prisklasser, just för att alla ska ha möjligheten att hitta en favorit!

Bäst i Test stepbräda

#1 Reebok Delta Step up bräda – Bäst i Test

Här har vi en tidlös, mycket stabil och lätthanterlig step up bräda som erbjuder dig att ta ditt hemmagym till nästa nivå. Som en riktig klassiker på marknaden kan du känna dig trygg med att Reebok Delta är ett bra alternativ då du vill träna såväl styrka som kondition. Oavsett behov och önskemål finns det goda möjligheter att få användning av denna.

Tack vare att den tål en vikt om 110kg kan den även användas av de flesta som vill träna, oavsett om det är hemma, i grupp eller på gymmet. Stepbrädan är både stabil, tålig och väldigt behaglig att använda.

Dess halkfria gummiyta och välplacerade gummifötter ser till att den står på sin plats oavsett övning. Ytan, som också är texturerad, ser till att du får ett riktigt bra grepp med både fötter och händer oavsett övning. Du kan justera höjden i tre nivåer; 15cm, 20cm och 25cm. Storleken om 102×38,5x25cm gör att den är rymlig men smidig.

reebok delta stepup bräda

En solklar vinnare i detta bäst i test av stepbräda!

Fördelar

 • Mångsidig Användning: Reebok Delta Step up bräda är mångsidig och lämpar sig för en rad olika övningar, vilket gör den idealisk för både styrketräning och konditionsträning.
 • Hög Viktkapacitet: Brädan har en imponerande viktkapacitet på 110 kg, vilket gör den lämplig för användare i olika viktklasser och träningsnivåer.
 • Stabilitet och Grepp: Den halkfria gummiytan och gummifötterna ger utmärkt stabilitet och säkerhet under träningen. Den texturerade ytan ger ett bra grepp, vilket minskar risken för halkolyckor.

Nackdelar

 • En Enda Justeringsnivå: En nackdel med denna stepbräda är att den endast kan justeras i tre fasta höjdnivåer (15cm, 20cm och 25cm). Detta kan begränsa variationen i träningen för användare som behöver finjustera höjden för olika övningar. Men för mer avancerat se Reebok the deck nedan

Än mer avancerad stepbräda med 20 olika kombinationer – Reebok The Deck

Reebok the deck
20 olika kombinationer - Reebok The Deck

#2 Thunder Fitness Step up bräda – bästa allround step up bräda

Thunder Fitness Step Up Bräda är perfekt för aerobics och cirkelträning. Den är perfekt för att hjälpa dig att stärka dina ben, glutes och core – plus att du kan träna din överkropp också med övningar som dips och push-ups! Med Step Up Bräda i släptåg har ingen träningsrutin lämnats oskadd.

Denna stepupbräda är noggrant utformad för att erbjuda dig maximal bekvämlighet och användbarhet. Den mäter 68 cm i längd, 28 cm i bredd och höjden kan justeras mellan 10-15-20 centimeter – perfekt för en mängd olika träningsmoment! Med en vikt på endast 2,9 kg men som ändå klarar upp till 200 kg vikt. Brädan är tillverkad i förstklassig ABS-plast som garanterar prestanda av högsta kvalitet.

Priset är så pass bra och Thunder Fitness bräda är så flexibel, så därför gör vi vår bedömning att denna step up bräda är den bästa allround bräda som du kan hitta.

Recensioner:

Recensioner om Thunder Fitness Step up bräda visar på en övervägande positiv upplevelse av detta träningsredskap. Användarna har uttryckt sin nöjdhet med brädans förmåga att stärka ben, glutes och core, samt möjligheten att utföra olika övningar som dips och armhävningar. Den justerbara höjden och den robusta designen har fått beröm för sin användbarhet. De flesta användare har funnit brädan vara stabil och passande för deras träningsbehov. En användare noterade dock att brädan kunde vara högre för vissa övningar, och en annan påpekade att klossarna som höjer den kan vara instabila. Sammantaget verkar Thunder Fitness Step up bräda vara ett prisvärt alternativ för de som vill förbättra sin träning hemma eller på gymmet.

Thunder Fitness Step up bräda – bästa allround step up bräda

Fördelar

 • Mångsidig Användning: Thunder Fitness Step up bräda är idealisk för en mängd olika träningsövningar, inklusive aerobics, cirkelträning och styrketräning. Den möjliggör träning av ben, rumpa, core och till och med överkroppen genom dips och armhävningar.
 • Justerbar Höjd: Brädan har en justerbar höjd som kan anpassas mellan 10 cm, 15 cm och 20 cm. Detta gör det möjligt att variera träningsintensiteten och utföra olika övningar på olika svårighetsnivåer.
 • Hög Viktkapacitet: Trots sin låga vikt på endast 2,9 kg kan Thunder Fitness Step up bräda hantera imponerande 200 kg viktbelastning. Detta gör den lämplig för användare i olika storlekar och träningsnivåer.

Nackdelar

 • Begränsad Bredd: En nackdel med denna stepbräda är dess relativt smala bredd på 28 cm. För vissa användare kan detta begränsa stabiliteten under övningar som kräver en bredare bas.


Bästa premium stepup

#3 Abilica StepUp Pro – bästa prisvärda step up bräda

Abilica StepUp Pro är en väldigt snygg stepbräda som erbjuder dig att genomföra såväl konditionsträning som styrketräning där det passar dig.

Tack vare att den är rätt liten och nätt i storleken kan du utan problem förvara den i hemmet, ta med den på resan eller ta med den till gymmet för mångsidig träning utan krångel.

Du kan justera höjden i två lägen (13cm och 18cm), vilket innebär att du själv kan anpassa användning efter behov. Dess gummiklädda yta ser till att du får ett mycket bra fotfäste och att du därmed kan genomföra dina övningar på ett tryggare, stabilare och säkrare sätt. I och med att den är tillverkad i mjuk plast är den också behaglig och ergonomisk att använda.

abilica step up pro övning med träningspall / stepup bräda
abilica strep up pro

Fördelar

 • Mångsidig träning: Abilica StepUp Pro erbjuder möjlighet till både konditionsträning och styrketräning, vilket gör den till ett allsidigt träningsredskap.
 • Portabel och kompakt: Den är relativt liten och nätt i storleken, vilket gör det enkelt att förvara hemma, ta med på resor eller använda på gymmet. Detta ger dig flexibilitet när det gäller var och när du vill träna.
 • Justerbar höjd: Stepbrädan har två höjdalternativ, 13 cm och 18 cm. Detta gör att du kan anpassa höjden efter dina träningsbehov och utmana dig själv i olika övningar.

Nackdelar

 • Begränsad höjdjustering: Nackdelen är att den endast har två höjdalternativ. För vissa användare kan detta vara begränsande om de behöver fler höjdalternativ för att variera sin träning ytterligare.

Bästa tåliga och robusta upp till 250 kg användarvikt

#4 Exceed STEP-UP BOARD – ADJUSTABLE, STEPBRÄDA

Exceed Step-up Board kan snabbt och enkelt bytas ut till tre olika höjder, vilket gör den mångsidig för alla typer av träningspass. Beroende på svårighetsgrad eller övning kan du välja en höjd på 15 cm, 20 cm eller 25 cm. Den lamellformade ytan är utformad för att undvika att glida, medan gummifötterna ger idealisk stabilitet.

Den här step up brädan är extremt tålig och klarar användare upp till 250 kg.

Exceed STEP-UP BOARD


Hållbar investering

#5 Casall Step Up Platform

Denna stepbräda från Casall är ett väldigt bra alternativ för dig som hellre lägger lite extra pengar på att göra en hållbar investering. Casall Step Up Plattform må vara något dyrare än andra modeller, men samtidigt får du en kvalité som slår mycket. Det resulterar i att den är både trygg och behaglig att använda, samt att den håller länge och står stadigt.

I och med att den endast väger 7kg är den också lätt att hantera och använda i de flesta lägen. Trots att den är tillverkad av plast känns den tålig och gedigen och funkar därmed bra för de flesta övningar. Perfekt för att ta med sig dit du önskar. Den har en väldigt stilren, enkel design som passar in såväl i hemmet som på kontoret och gymmet.

stepup platform casall

Bästa budget alternativet

#6 Virtufit Fitness Step

Virtufit Fitness Step, tycker vi är det bästa budgetalternativet bland stepup brädor. Denna step-up bräda är ett mångsidigt träningsredskap som passar perfekt för kondition, styrka och rehabiliteringsträning. Med sin kompakta och lätta design är den idealisk för hemmaträning och enkel att bära med dig.

Virtufit Fitness Step är konstruerad för att klara en imponerande belastning på 200 kg, vilket gör den till ett pålitligt val för alla träningsnivåer. Du kan enkelt anpassa din träning genom att välja mellan tre olika höjdnivåer: 12 cm, 17 cm och 23 cm. Oavsett om du vill intensifiera din konditionsträning eller utföra mångsidiga styrkeövningar, ger denna step-up bräda dig möjligheten att göra din träning både varierad och rolig.

Med Virtufit Fitness Step får du en stabil och säker träningsupplevelse, tack vare gummifötterna på undersidan som minimerar rörelse och skyddar ditt träningsutrymme från skador. Ta med den överallt och låt din träning bli enkel, effektiv och variationsrik.

virtufit step up bräda bästa budgetalternativ

Bästa alternativ med justerbar höjd – budget

#7 Gymstick Aerobic Stepper – Bästa stepbräda med 3 olika höjder

Olika höjder

Här har vi en stepbräda som erbjuder dig att justera höjden i 3 olika nivåer – 12cm, 17cm och 22cm. Det innebär att du med denna modell kan utföra väldigt många olika övningar oavsett var du befinner dig, hur du ser ut, vad du vill träna och hur du vill genomföra övningen.

Detta är framförallt bra för dig som vill ha möjlighet till mångsidig träning i hemmet utan att behöva flera redskap. Denna variant av stepbräda har också en halkfri, stötdämpande yta som ser till att det är både tryggt, bekvämt och bra för kroppen att använda den.

Hade det inte varit för att dess utformning är något i smalaste laget hade vi varit helnöjda. Utöver det har vi dock inget att klaga på utan anser att denna gör sig bra till de flesta och för det mesta. Maxvikt 100kg och mått 63x25x12/17/22cm.

aerobic stepper justerbar stepbräda - olika höjder


Bästa designen och Stark utmanare

#8 COSTWAY Höjdjusterbar aerobics stepbräda med 3 nivåer

COSTWAY Höjdjusterbar Aerobics Stepbräda är en utmärkt träningspartner som erbjuder säkerhet, stabilitet och mångsidighet.

Säkerhet och Stabilitet

När du kliver upp på steup brädan möts du av en halkfri yta med en profilerad design. Den ger ett säkert och stadigt grepp, vilket minskar risken för att du ska halka eller tappa balansen under träningen. Dessutom är stepbrädan utrustad med fyra halkfria dynor under stegblocken som inte bara säkerställer stabilitet utan också skyddar ditt golv från eventuella repor.

Justerbar Höjd för Anpassad Träning

Ett av de mest imponerande egenskaperna hos COSTWAY-stegmaskinen är dess tre höjdnivåer – 10 cm, 15 cm och 20 cm. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren träningsentusiast kan du enkelt anpassa träningen efter dina behov. Detta gör det enkelt att öka träningsintensiteten, bränna fler kalorier och nå dina träningsmål.

Hållbart Material och Imponerande Bärkraft

Stepbrädan är tillverkad av högkvalitativt PE-material, vilket ger den en imponerande hållbarhet och slitstyrka. Du kan lita på att den kommer att vara en pålitlig träningspartner under lång tid. Dess stabila konstruktion gör att den kan bära en imponerande vikt på upp till 250 kg, vilket ger dig tryggheten att träna helt säkert.

Smidig Förvaring

Det är inte bara en träningsmaskin för hemmet utan också för kontoret eller gymmet. Step up brädans design gör den enkel att bära och förvara. Du kan till och med bekvämt förvara upphöjningarna under stepbrädan, vilket sparar värdefullt utrymme när den inte används.

COSTWAY Höjdjusterbar Aerobics Stegmaskin är din partner för att bygga uthållighet, öka träningsintensiteten och stärka din kardiovaskulära hälsa. Dess mångsidighet gör att du kan använda den för olika träningspass, inklusive aerobic-övningar, push-ups och sit-ups. Oavsett ålder eller träningsnivå kommer du att dra nytta av denna stepbräda.

Investera i din hälsa och träningsrutin med COSTWAY Höjdjusterbar Aerobics Stepbräda – din pålitliga partner för att uppnå dina träningsmål! Låt oss nu titta närmare på några av dess fördelar och en eventuell nackdel.

costway step up bräda

#9 Body & Mind® Aerobic Stepper Step Bench

Body & Mind® Aerobic Stepper Step Up Bräda är din träningspartner för hemmaträning. Denna högkvalitativa step up bräda har noggrant utformats med fokus på detaljer för att ge dig en utmärkt träningsupplevelse. Den är extremt tålig och har en halkfri yta som ger stabilitet och säkerhet under din träning.

Body & Mind Elite Stepper Step Up Bräda erbjuder effektiv aerobisk träning som är skonsam för dina leder. Den medföljande exklusiva tränings-e-boken gör det enkelt att komma igång och hålla motivationen på topp med hjälp av rytmisk träning.

En av de fördelarna med denna step up bräda är dess justerbara höjd. Den levereras med två extra steg, vilket möjliggör varierad träningshöjd mellan 15 och 20 cm. Det ger flexibilitet och gör att brädan kan anpassas efter dina träningsbehov eller användas av flera personer.

För att öka säkerheten och skydda ditt golv inkluderar vi en halkskyddsmatta gratis med varje Body & Mind® Aerobic Stepper Step Up Bräda. Denna matta isolerar steget och förhindrar att brädan glider, samtidigt som den skyddar ditt golv från eventuella repor.

Body & Mind Elite Stepper Step Up Bräda är ett utmärkt val för alla som vill satsa på sin hälsa och fitness. Med step up brädan kan du njuta av en mångsidig och effektiv träningsupplevelse i hemmet.

body mind step up bräda

Fler övningar med Step up bräda

I youtube klippet nedan kan ni se övningar med stepbräda. Här kan du även se en mängd olika övningar och här!

“Hos Friskis och Svettis kan du prova på step träning om du vill testa innan du köper träningsredskapet.”

vanliga frågor och svar om stepbrädor

Vanliga frågor och svar om Step up brädor

Vilka muskelgrupper tränar man med en step up bräda?

Med en step up bräda tränar du inte bara dina benmusklerna, inklusive quadriceps, hamstrings och kalvar, utan också gluteus, dina rumpmuskler, särskilt när du pressar dig uppåt från steget. Dessutom engagerar step up övningar din core då du behöver stabilisera din kropp under rörelsen. Genom att inkludera övningar som armhävningar eller tricep dips kan du även träna överkroppen, inklusive armarna, axlarna och ryggen.

Är step up bräda bra för viktminskning?

Absolut! Step up brädan kan vara ett kraftfullt verktyg för viktminskning. Stegövningar är kardiovaskulära övningar som hjälper dig att bränna kalorier och fett. Dessutom, eftersom de kombinerar styrketräning, kan de hjälpa dig att bygga muskelmassa, öka din ämnesomsättning och fortsätta att bränna kalorier även när du vilar. För bästa resultat är det viktigt att komplettera din träning med en hälsosam kost.

Hur hög bör en step up bräda vara?

Höjden på din step up bräda bör anpassas efter din individuella förmåga och dina träningsmål. Generellt sett, ju högre brädan är, desto mer intensiv blir träningen. Men det är viktigt att undvika att brädan är för hög, då det kan öka risken för skador och göra det svårt att utföra övningarna korrekt. En bra regel är att börja med en lägre höjd och gradvis öka den när din styrka och balans förbättras.

Hur ofta bör jag träna med en step up bräda?

Träningsfrekvensen beror på dina individuella träningsmål. Om du använder step up brädan som din huvudsakliga träningsform, kan du sträva efter att använda den 3-5 gånger i veckan. Om den används som ett komplement till andra träningsformer, kan du kanske använda den 1-2 gånger i veckan. Oavsett frekvens är det viktigt att ge dina muskler tid att återhämta sig mellan träningspassen för att undvika överträning och skador.

Vilka är några effektiva övningar jag kan göra med en step up bräda?

Det finns en mängd olika övningar du kan utföra med en step up bräda. Börja med grundläggande step ups och när du känner dig bekväm med dem kan du lägga till variationer som lateral step ups eller cross-over step ups. Brädan kan också användas för övningar som burpees, push ups, tricep dips och många fler. För att öka intensiteten kan du inkludera hopp eller använda vikter i dina övningar.

Kan jag använda en step up bräda som nybörjare?

Absolut! Step up brädan är perfekt för nybörjare eftersom den är enkel att använda och erbjuder en mängd olika övningar. Du kan också justera höjden på brädan för att börja med en lägre nivå och gradvis öka den när din styrka och kondition förbättras. Som alltid är det viktigt att starta långsamt och vara uppmärksam på din kropps signaler för att undvika skador.

Hur kan jag variera min träning med en step up bräda?

För att göra din träning mer effektiv och varierad, kan du använda olika tillbehör och redskap i kombination med din step up bräda. Här är några produkter och redskap som du kan använda tillsammans med din step up bräda för att förbättra din träning:

 • Hantlar: Använd hantlar för att öka intensiteten och träna överkroppen samtidigt.
 • Gummiband: Träningsband i gummi ger motstånd och stärker olika muskelgrupper.
 • Balansboll: Förbättra balans och stabilitet under vissa övningar med en balansboll.
 • Kettlebells: Använd kettlebells för att öka motståndet och utmana fler muskelgrupper.
 • Musik och hörlurar

Kategorier