viktreducering

Hälsosam Detoxkur för Kroppsrensning och Återställning 2024

4 februari 2024
15 minuters läsning
Hälsosam Detoxkur för Kroppsrensning och Återställning 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Är du redo för en hälsosam förändring och vill rensa kroppen från toxiner? En detoxkur kan vara lösningen. Detoxkur, en effektiv metod för kroppsrensning, hjälper dig att bli av med slaggprodukter och gifter, särskilt viktigt efter perioder av ohälsosam kost som snabbmat och sötsaker. Denna process av avgiftning, eller ‘detox’, som det kallas på engelska, är en idealisk startpunkt för en hälsosammare livsstil. I denna artikel utforskar vi olika detoxkurer för att hitta den som passar just din kropp och dina behov bäst.

När det kommer till att rensa kroppen finns det en hel del detoxkurer att välja mellan. Välj den som du tycker passar dig och din kropp bäst.

Detox är ett sätt att avgifta kroppen och ordet kommer från det engelska ordet detoxification som du kan läsa mer om på Wikipedia.

Rensa kroppen med en Detoxkur Bäst i Test

Vi har testat en del detoxkurer hemma för att se vilken som ger bäst resultat. För oss är det viktigt att en detoxkur avlägsnar gifter från kroppen på ett skonsamt och effektivt sätt.

Att detoxa på egen hand kan dock vara svårt. Det kan nämligen vara komplicerat att hålla koll på alla ämnen man bör få i sig under en detox så att man inte blir till exempel uttorkad eller utmattad. Just därför är det bra att använda sig av en färdig detoxkur som experter har satt samman.

Ett så kallat detoxpaket är färdigt att använda och gör det är enkelt för dig som användare att komma igång. Det kommer garanterat att hjälpa dig att få bättre resultat.

Vi använder Alpha Plus Detoxkur

När vi detoxar brukar vi använda oss av Alpha Plus Detoxkur. Detta är den bästa detoxkur vi provat på!  

Denna kur gör oss verkligen starkare och piggare och vi känner oss snabbt fräschare i kroppen.

Detta detoxpaket innehåller allt vi behöver och består av fyra produkter.

I paketet finns 21 portioner av UltraClear Plus som är en näringsdryck. Här finns viktiga aminosyror, vitaminer och mineraler. Dessutom finns en 16 portioner med psylliumfröskal som sätter fart på magen när du detoxar. 15 portioner av Mighty Greens ger dig en rad välkända välgörande livsmedel såsom chlorella, vetegräs, spirulina och annat som verkar renande för kroppen och hjälper till att avlägsna gifter. Örttéet Pau D’Arco finns också med plus att du får en shaker som är riktigt bra för att kunna blanda goda shakes både under kuren och efter.

14 dagar detoxkur med Healthwell

Vi detoxar under 14 dagar med hjälp av denna kur och får alltid bra resultat på såväl kropp som knopp. Om du hellre vill använda dig av juicer för att detoxa går det också bra. Även juicer är nämligen ett populärt detoxalternativ.


INNEHÅLL I 14-DAGARS DETOXKUR HEALTHWELL

Healthwell 14-dagars Detoxkur innehåller en unik kombination av två sorters kapslar, ett näringsrikt pulver samt en exklusiv blandning av grönsaker. För en förstärkt effekt kan du komplettera med Healthwell Detox-te, som är perfekt att avnjuta mellan måltider under din detoxperiod. Medföljande broschyr ger dig värdefulla insikter om kostval som gynnar din detox, livsmedel att undvika, samt träningstips för att stödja kroppens rening under detoxprocessen. Med Healthwell Detoxkur 14 dagar är du väl förberedd för en framgångsrik detoxupplevelse!

detoxkur 14 dagar

ALPHA PLUS 14 DAGARS DETOXKUR

Vi rekommenderar Alpha Plus Detox Plus som vi testat på flera gånger med fantastiska resultat. Detta är en omfattande 14-dagars reningskur som innehåller UltraClear Plus pH Vanilj, Super Greens EKO, Psylliumfröskal och Pau D’Arco te. Varje förpackning kommer med en praktisk shaker för enkel tillredning av dryckerna och en informativ broschyr fylld med användbara tips och smakrika recept.

Detox Plus-programmet är utformat för att kombinera tre näringsrika drycker med två balanserade måltider dagligen:

 • Greensdryck: Blanda en rågad matsked Super Greens EKO med 3 dl vatten eller osötad juice. För en variation, prova att mixa en smoothie enligt recepten i broschyren.
 • Reningsdryck: Skaka ihop 2 rågade skopor UltraClear Plus pH och 1 msk Psylliumfröskal med 3 dl vatten, osötad juice eller vegetabilisk mjölk. Alternativt, skapa en näringsrik smoothie enligt broschyrens anvisningar.
 • Pau D’Arco-te: Brygg din dagliga dos av Pau D’Arco-te (0,5-1 liter) på morgonen och förvara i en termos eller i kylskåpet för att njuta av det antingen varmt eller kallt.

Viktigt att notera: UltraClear pH vanilj bör inte konsumeras samma dag som andra produkter med grönt te. Intag av epigallokatekingallat (EGCG*) bör inte överstiga 800 mg per dag. Denna produkt är inte lämplig för gravida eller ammande kvinnor, barn under 18 år, eller att intas på fastande mage. Varje rekommenderad daglig dos innehåller 8 mg EGCG*.

Följ alltid den rekommenderade dagliga dosen och observera att denna produkt inte är avsedd för barn eller ungdomar under 18 år, gravida eller ammande kvinnor.

detoxkur 14 dagar alpha plus

Detoxa med juicer och superfoods

Om du vill detoxa med juicer finns det många olika alternativ att välja på.

Att köra en detoxkur med juicer är enkelt och dessutom ofta riktigt gott!

Vi har testat en juicedetox några gånger och har fått fina resultat.

En juicedetox kan också kallas för juicefasta, ofta dricker eller äter du ingenting förutom just juicerna som ingår i programmet.

I en juicedetox ingår ofta gröna juicer med bland annat spenat, broccoli, selleri och gurka. Dessa basiska grönsaker är renande för kroppen. Du kan även dricka några söta juicer för lite omväxling.

Du kan även använda dig av superfoods för att detoxa din kropp från slaggprodukter.

Chlorella och Spirulina

Chlorella och spirulina är perfekta för detta ändamålet då de binder toxiner och för ut dem ur kroppen. Ju fler superfoods du äter desto fler positiva egenskaper kan du få under din detox. Oavsett vilken metod du väljer är det viktigt att tänka på att dricka mycket vatten för att återfukta kroppen och förhindra uttorkning.

organisk chlorella

Förbättra din kost med Chlorella EKO, ett ekologiskt och rent chlorellapulver som är fritt från kemiska tillsatser. Denna alg har snabbt blivit en favorit bland de hälsovetande, tack vare dess näringsmässiga rikedom. Chlorella är en naturlig källa till en mängd vitaminer, inklusive C-vitamin, B-vitaminer, samt D- och E-vitamin. Dessutom är den rik på essentiella mineraler och omega-fettsyror. Med sitt höga proteininnehåll är chlorella ett uppskattat val för vegetarianer. Odlad med omsorg för att bevara alla viktiga näringsämnen, är detta pulver ett utmärkt tillskott för att boosta din smoothie eller juice.

 • Fullspäckad med vitaminer och mineraler
 • Ekologiskt framställd
 • Proteinrik
 • Innehåller omega-fettsyror
 • Eftertraktad inom hälsosam livsstil
spirulina pulver eko
Finns även som pulver

Upplev kraften från en av naturens mest näringsrika växter med Healthwell Spirulina EKO. Denna mikroskopiska blågröna alg har varit en del av jordens ekosystem i årmiljarder och är känd för sin exceptionella näringsprofil. Vår spirulina är ekologiskt odlad och noggrant behandlad för att bevara alla dess värdefulla näringsämnen. Den är en utmärkt källa till mineraler som järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink, och är även rik på vitaminer som B, C, E samt betakaroten. Healthwell Spirulina EKO erbjuder detta näringskraftpaket i form av ett fint pulver, perfekt för att blanda i din dagliga smoothie och berika din kost.

 • Omfattande spektrum av protein och mineraler
 • Rik på antioxidanter och omega-6 för vital cellfunktion
 • Exceptionellt näringsinnehåll
 • Rik på klorofyll för optimal hälsa
 • Ekologiskt framställd för renhet

Spirulina är inte bara en näringsbomb; den är även en rik källa till klorofyll, som ger växter deras gröna färg och agerar som växternas blod. Med 5-8 % omega-6-fettsyror, spelar spirulina en viktig roll i celluppbyggnad och reparation. Denna näringsrika alg har till och med använts av NASA som ett näringsrikt livsmedel under rymdresor, vilket vittnar om dess exceptionella näringsvärde. Integrera Healthwell Spirulina EKO i din dagliga rutin för en naturlig näringsboost.

Alpha Greens plus

Vi rekommenderar Alpha Plus Super Greens EKO 200 g, en ekologisk pulverblandning som är en kraftfull mix av spannmålsgräs, grönsaker, örter, bär och alger. Denna blandning ger en vacker, intensivt grön färg till din favoritdryck. Du kan enkelt blanda detta pulver i vatten för en snabb och uppfriskande dryck, eller kombinera det med juice för en extra smakrik upplevelse. För en näringsrik start på dagen, prova att blanda in pulvret i din morgonsmoothie. Det är ett utmärkt sätt att tillföra extra fibrer och en härlig grön nyans till din kost.

Alpha plus super greens eko

Rensa kroppen på 3 dagar med Nyform fasta

För de som är intresserade av att snabbt rena kroppen rekommenderar vi olika fastekurer i form av juicer. Dessa finns tillgängliga i både 3-dagars och 5-dagars varianter, perfekt anpassade för att möta dina behov av kroppslig rening. Dessa detoxkurer är ett utmärkt val för dig som önskar en effektiv och hälsosam start mot en renare och mer vital kropp. Vi rekommenderar särskilt Nyform fasta, som står ut för sin exceptionella kvalitet. Deras juicer är inte bara näringsrika utan också välsmakande, och erbjuder en perfekt balans av essentiella näringsämnen. Dessa kurer är utformade för att vara enkla att följa, oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av fasta tidigare. Genom att välja dessa juicer kan du förvänta dig en effektiv och njutbar detoxupplevelse som bidrar till förbättrad hälsa och välbefinnande.

 • Hälsosafter Äppeljuice
 • Hälsosafter Multijuice
 • Hälsosafter Grönsaksjuice
 • Grönsaksbuljongtärningar Teekanne
 • Fasteté
 • Glaubersalt
 • Hälsosafter Rödbetsjuice
Rensa kroppen på 3 dagar med Nyform fasta

Rensa kroppen på 5 dagar med Nyform fasta

Ge din kropp en omstart och bli av med oönskade gifter med en 5-dagars Nyform fasta. Denna fasta är utformad för att effektivt hjälpa dig att avgifta din kropp, vilket leder till en känsla av förnyad fräschhet och ökad energi. Nyform fasta är inte bara ett sätt att rensa kroppen, utan också en möjlighet att kickstarta en hälsosammare livsstil.

Under dessa fem dagar kommer du att följa ett noggrant utformat program som kombinerar näringsrika juicer och balanserade måltider, speciellt framtaget för att stödja kroppens naturliga reningssystem. Detta innebär att du inte bara rensar ut gifter, utan också tillför viktiga näringsämnen som främjar din allmänna hälsa.

Nyform fasta är enkel att följa och passar perfekt för dig som har en hektisk vardag men ändå vill göra något gott för din kropp. Du kommer att märka hur din kropp gradvis känner sig lättare och mer vital. Många som genomgår denna fasta rapporterar om förbättrad matsmältning, ökad energinivå och en allmän känsla av välbefinnande.

Dessutom, genom att välja Nyform fasta, tar du ett steg mot en mer medveten och hälsosam kosthållning. Det är en perfekt chans att återansluta med ditt kroppsliga välbefinnande och ge dig själv den uppmärksamhet och omsorg du förtjänar. Så varför inte prova och se hur du kan förvandla din hälsa på bara fem dagar med Nyform fasta?

5 dagars fastekur och detox med Nyform fasta

Rensa kroppen på 6 dagar och 10 dagar med Ledins fasta

Ledins fasta har ett annat program för att rensa kroppen på 6 dagar och 10 dagar. Ett komplett paket för 6 dagars fasta, där det även ingår hälsomål som hjälper dig dagarna före och efter fastan – sammanlagt 10 dagar.

Ledins vitaminfasta

Upptäck Ledins Vitaminfasta, ett unikt program för kroppens rening under 6 eller 10 dagar. Detta omfattande paket är speciellt framtaget för att stödja dig genom en 6-dagars fasta, kompletterat med hälsomål för dagarna före och efter fastan, vilket ger en total upplevelse på 10 dagar.

Ledins Vitaminfasta står ut med sin höga kvalitet, där varje produkt noggrant är utvald för att optimera din fasta. I paketet ingår näringsrika, tillsatsfria juicer, balanserad buljong med ett väl avvägt innehåll av fett och salt, samt specialutvecklat te för fasta. Dessutom ingår en vitaminrik müsli och linfrö, vilket gör detta till ett komplett paket för din fasta.

Det medföljande fasteschemat är noggrant utarbetat för att säkerställa att du får ut det mesta av din 10-dagars upplevelse. Detta schema guidar dig genom varje steg och hjälper dig att uppnå optimala resultat.

Fastan med Ledins Vitaminfasta är mer än bara viktnedgång; det är en kickstart mot en sundare och mer hälsosam livsstil. Genom att avstå från fast föda får din kropp en chans att rena sig och återhämta sig. Den energi som vanligtvis används för matsmältning kan nu fokuseras på kroppens rening. Efter bara några dagar kommer du att märka en ökad känsla av vitalitet och välbefinnande.

För att uppnå bästa möjliga resultat är det viktigt att följa fasteschemat och använda näringsrika drycker under fastan. Ledins Vitaminfasta innehåller allt du behöver för en framgångsrik fasta:

 • 1 st Hälsomål (500 gram)
 • 2 st Curite (20 påsar)
 • 2 st 11+11 fruktjuicer (à 750 ml)
 • 1 st Plommi fruktjuice (à 750 ml)
 • 1 st grönsaksjuice (à 750 ml)
 • 1 st morotsjuice (à 750 ml)
 • 1 st burk grönsaksbuljong (125 g)
 • 1 påse linfrö (100 gram)
 • Ett detaljerat fasteschema

Välj Ledins Vitaminfasta för en genomtänkt och näringsrik fasta som ger dig en fräsch start mot din viktminskning.

Detta kan en detoxkur göra för dig

När vi detoxar får vi ofta riktigt bra resultat. Att återställa kroppen och rensa ut slaggprodukter är bra för alla vuxna då och då. Speciellt efter all fet julmat eller all den goda sommarmaten man ofta får i sig.

Om du kör en detoxkur kan du bland annat:

 • Få klar skinande hy
 • Gå ner i vikt – ofta kan jeansen bli en storlek för stora vid en detox
 • Rensa kroppen – hjälp kroppen att avlägsna slaggprodukter och toxiner
 • Skaffa dig bra matvanor – att skaffa dig hälsosammare matvanor är enklare efter en detoxkur.
 • Bli piggare
 • Bli klarare i huvudet och tänka snabbare

Tänk på att du ibland kan må dåligt när kroppen börjar detoxa.

Det är vanligt att man känner sig trött och slö när alla gifter rensas ut. Detta är dock övergående och visar på hur hårt din kropp arbetar.

Detta kan du äta vid en detoxkur

När du genomför en detoxkur så är det viktigt att inte bara inta rätt produkter som hjälper dig på vägen, såsom Alpha Plus Detoxkur.

Det är också viktigt att tänka på vad det är för mat och livsmedel du stoppar i dig under kuren.

Se din detoxkur som det perfekta tillfället att omstarta kroppen och dina hälsosamma matvanor.

Beroende på vilken detoxkur du följer får du äta olika mängd mat.

Om du juicear ska du oftast endast dricka dina juicer. Vid andra detoxkurer får du dock äta mat. Ät då fräsch mat med gott näringsinnehåll.

När du äter en detoxkur är det bra att undvika alla drycker som inte är vatten eller ingår i programmet. Därmed ska du försöka undvika kaffe, alkohol och läskedrycker.

Ju mindre socker och koffein du får i dig desto bättre för kroppen.

Undvik godis och socker

Med det sagt bör du också undvika att äta socker, bakverk, godis och liknande som innehåller snabba kolhydrater.

Det kan vara svårt men vi kämpar alltid på och gör vårt bästa hela tiden.

Vi brukar också undvika att få i oss nikotin och för mycket salt.

Om du vill kan du även äta mindre av industrifetter såsom margarin samt kolhydrater.

Om du äter mindre pasta, bröd och potatis kommer det bli ännu enklare för din kropp att rensa ut alla toxiner och slaggprodukter.

Ju mindre dåligt som kommer in desto mer kan den helt enkelt rensa ut.

Detoxa med rätt livsmedel

Faktum är att genom att bara undvika dåliga livsmedel såsom alkohol, socker, salt och överdrivet mycket kolhydrater kan du på ett snällt sätt detoxa din kropp.

Att skärpa dieten är något vi ofta försöker göra för att få ta del av en rad goda fördelar. Det kan helt enkelt ses som en minidetox och är något vi enkelt kan göra hemma.

Med rätt livsmedel kan vi förbättra vårt immunförsvar, få fart på våra tarmar, bli piggare och bli mindre stel i lederna.

För att få en kraftfull detox som återställer kroppen och rensar ut toxiner är det dock bäst att följa en detoxkur.

Genom att kombinera rätt kost med en detoxkur får du allra bäst och snabbast resultat. En kur tillför nämligen alla de ämnen din kropp behöver för att kunna släppa ut de gifter som finns i den.

Du kan se mer vilken kost som rekommenderas i vårt inlägg om bantningsmat.

Detox resultat

Många kör detox från nyår som ett nyårslöfte för att leva hälsosammare och börja om. 3 dagar, 5 dagar eller 10 dagar varierar. Är du inte van så börja med 3 dagar.

Många väljer att starta sitt nya år med en detox som ett nyårslöfte, i syfte att anta en hälsosammare livsstil och få en nystart. Längden på dessa detoxprogram varierar, med alternativ som sträcker sig från 3 dagar till 5 dagar, och för de mer erfarna, upp till 10 dagar. Om du är nybörjare inom detox, är det klokt att börja med en 3-dagars kur för att låta din kropp gradvis anpassa sig till denna rening.

Resultaten av en detox kan vara djupt transformerande. Många upplever inte bara en fysisk förändring, utan även en mental och emotionell förnyelse. Efter att ha genomgått en detoxkur rapporterar många en ökad energinivå, förbättrad matsmältning, klarare hud och en allmän känsla av lättare välbefinnande. Det är inte bara en process för att rensa ut toxiner, utan också en tid för självreflektion och att återansluta med dina hälsomål.

Det är viktigt att komma ihåg att en detox inte bara handlar om vad du tar bort från din kost, utan också vad du tillför. Att inkludera näringsrika livsmedel och tillräckligt med vätska är avgörande för att stödja kroppens naturliga reningssystem. Dessutom kan en detox vara en utmärkt startpunkt för långsiktiga förändringar i kost och livsstil, vilket lägger grunden för en varaktig hälsosam vana.

Oavsett om du väljer en 3-dagars, 5-dagars eller 10-dagars detox, är det viktigt att närma sig processen med omsorg och uppmärksamhet på ditt kroppens behov. Lyssna på din kropp, och tillåt dig själv att uppleva de positiva förändringarna som en väl genomförd detox kan erbjuda. Med rätt inställning och förberedelse kan din detox bli en kraftfull start på ett friskare och lyckligare år.”