viktreducering

EMS Magträning

13 januari 2024
6 minuters läsning
EMS Magträning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Letar du efter ett effektivt sätt att bygga upp, stärka och tona dina magmuskler?Magövningar kan vara precis vad du behöver. EMS (Electrical Muscle Stimulation) magträning är ett modernt träningspass som bygger på elektriska impulser som appliceras på buken genom specifika elektroder.

Denna metod kan bidra till att utveckla starkare och mer tonade magmuskler utan överdriven belastning eller trötthet. Det är utmärkt om du är nybörjare på fysisk träning eller om du redan deltar i ansträngande aktiviteter och vill ha ett annat sätt att arbeta med coremusklerna.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera fördelarna med EMS-magträning och hur det fungerar så att du kan avgöra om det är något som är lämpligt för att hjälpa dig med dina viktminskningsmål.

Fördelar med en EMS magtränare

Det finns så många fördelar med att använda en EMS Magtränare, då det både kan hjälpa till med att bygga, stärka och tona magmuskler och även i många fall finns även armkuddar med så även armarna får en bra träning. Men man kan hjälpa till med att få kontroll och blodflödet i armarna runt magen och med ökad core styrka kan balansen öka också.Det är även flera fördelar som kan vara då med mera muskler kan fettförbränningen öka, balansen och styrkan kring bålen ökar.

Hur fungerar EMS-bukträning?

EMS är en förkortning för elektrisk muskelstimulering och är en träningsform som fungerar genom att skicka elektriska impulser genom kroppen via elektroder som fästs på huden. Dessa impulser får musklerna att dra ihop sig och slappna av i på samma sätt som normal träning.

De elektriska impulserna överförs via elektroderna genom buken och de omgivande musklerna, vilket får dem att dra ihop sig och slappna av på ett kontrollerat sätt. Detta bidrar till att stärka och tona dessa muskler utan att de utsätts för alltför stor belastning eller trötthet 

Hur använder man en EMS magtränare?

En EMS magtränare är extremt lätt då det är en av de bästa magträning redskap som finns på marknaden. Det är rekommenderat att använd den bara 12 minuter 2-3 gånger om dagen för att få det bästa utifrån maskinen för både magmusklerna och även armarna.

Man kan även justera program och intensitet för en anpassad och personlig träning för det man önskar att ha och för att passa sig själv.Snabb smidig och effektiv EMS magtränare för bästa magträningen

Bli av med extra hängig hud eller fett

Med en EMS magtränare så kan man bli av med just extra hängig hud eller fett då den jobbar sig in med hjälp av elektriska impulser och kan därför ge den bästa magträningen. Den kan därför hjälpa till att ge en den tonade och starkare 6 packet som man kan strävar efter, eller bara en plattare, stramare och plattare mage.

ems få bort lös hud

Vem passar en EMS magtränare till?

En EMS magtränare används av många som kanske inte har tiden, orken eller som bara vill komplettera sin träning. Då en EMS magtränare är då en av dem bästa magträning redskap för det fallet då den är snabb, smidig och skonsam.

Då en EMS magtränare är en elektro impuls maskin så rekommenderas den däremot inte av alla. Har man nämligen hjärtproblem, en pacemaker eller något annat medicinsk så bör man alltid höra med en läkare först innan man påbörjar en träning med maskinen.

Vad säger forskningen om EMS?

Om du tycker att detta låter lite knäppt, oroa dig inte – det finns vetenskapliga bevis för detta.I en studie som publicerades i Journal of Strength and Conditioning undersöktes om EMS kan hjälpa elitidrottare att få ett prestationsförsprång. De drog slutsatsen att “analysen visar att tränade och elitidrottare, trots sin redan höga kondition, kan förbättra sin styrkegrad avsevärt i samma utsträckning som är möjligt med otränade försökspersoner”.

Alternativ elektrisk magtränare

Maghjul

Det här ab-hjulet med automatisk återgångsdesign har smarta hjälpbromsar och ett inbyggt bromssystem för en mjuk och kontrollerad träning, vilket skyddar användarens muskler från skador. Den är vetenskapligt utformad med 5 lager halkfritt material, vilket minskar ljud, stötdämpar och håller för slitage på olika typer av golv. Dess bredare hjul erbjuder bättre kontroll och smidighet, vilket gör den idealisk för både nybörjare och erfarna användare.

Maghjulet är dessutom tyst i drift tack vare miljövänliga material och svettabsorberande svamphandtag, vilket garanterar en skonsam träning för både användaren och golvet.

Med inbyggda funktioner som telefonhållare och timer, samt tjocka armbågsskydd för komfort, är detta ab-hjulset ett utmärkt val för att effektivt bränna fett och skulptera muskler.

Fördelar

  • Bättre Muskelkontroll och Säkerhet: Detta ab-hjul är utrustat med ett avancerat bromssystem och smarta hjälpbromsar som säkerställer en mjuk och kontrollerad rörelse. Detta skyddar användaren från muskelskador och gör träningsrullen idealisk för både nybörjare och erfarna användare.
  • Mångsidighet och Användarvänlighet: Med dess vetenskapliga design, breda hjul och 5-lagers halkfritt material är träningsrullen lämplig för en mängd olika golvtyper. Dessutom, med inbyggda funktioner som telefonhållare och timer, samt tjocka armbågsskydd, erbjuder den en bekväm och effektiv träningsupplevelse.

Nackdelar

  • Begränsad Användning för Avancerade Övningar: Även om detta ab-hjul är utmärkt för grundläggande och medelintensiva magövningar, kan dess funktioner vara begränsade för mer avancerade användare som söker efter en högre intensitet eller specifika träningsvariationer. Det bredare hjulet och den extra säkerheten kan kännas mindre utmanande för de som redan är vana vid intensiv core-träning.
amazon SE

VEOFIT

VEOFIT Ab toning belt är en EMS (Elektrisk MuskelStimulator) magtränare utformad för att smalna, tona och stärka magmuskler, armar, lår och glutemuskler för både män och kvinnor. Genom att använda elektrisk stimulering bidrar denna produkt till kroppstoning och bantning, där den både förbättrar muskelförstärkning och främjar dränering för en plattare mage och fastare hud.

Med 10 träningsprogram och 40 intensitetsnivåer erbjuder den en komplett fitnesslösning, och inkluderar även 4 inbyggda elektroder för att stimulera centrala och yttre sneda magmuskler. 2 extra tonerbälten tillhandahålls för att rikta andra delar av kroppen.

VEOFIT är EU-standardiserad, med en teknologi som är både säker och effektiv, och den kan även användas för muskelavslappning, massage och smärtlindring. Förutom som en magfettbrännare och magtoner, fungerar bältet utmärkt för muskelrehabilitering efter skador eller omfattande immobilisering.

Köpet inkluderar en transport- och förvaringsväska samt en fitnessguide, och produkten kommer med en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti samt kundsupport 7 dagar i veckan.

veofit ems magtränare
amazon SE

TIPS

Se även hur TENS apparater fungerar och vår Tens apparat bäst i test artikel!

Slutsats

EMS-bukträning kan vara ett effektivt sätt att bygga upp, stärka och tona dina magmuskler. Den fungerar genom att skicka elektriska signaler genom specifika elektroder som får magmusklerna att dra ihop sig och slappna av. Fördelarna är bland annat förbättrad balans och styrka samt ökad fettförbränning. Det räcker med 12 minuter 2-3 gånger om dagen för att få bästa möjliga resultat med en EMS-buktränare och du kan anpassa programmet och intensiteten efter dina behov. Med rätt användning kan EMS magträning hjälpa dig att få de tonade magmusklerna du har velat ha på nolltid!

Kategorier