viktreducering

Foam roller Bäst i Test 2024

17 januari 2024
19 minuters läsning
Foam roller Bäst i Test 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Upplever du att du är öm och stel i dina muskler? Då kan du behandla och förbättra dina problem med hjälp av en foamroller. Oavsett om dina problem har orsakats av träning, rörelse, överansträngning, skada eller sjukdom finns det mycket som talar för att en foam roller kan vara det perfekta redskapet att använda. Med en foam roller kan du massera dina ömma muskler, lossa på spända leder och nerver, mjuka upp och värma din kropp.

Det är med andra ord ett redskap som är bra för att såväl behandla och förebygga skador som för att förbättra din flexibilitet, mjukgöra kropp och muskler och minska smärta, stelhet, ömhet och obehag. Nedan ger vi dig tips om foam roller bäst i test!


Snabb överblick av de bästa foam rollers vi valt ut 2024.

 1. Bästa foam roller för trigger points (vårt val): Irongym trigger point roller
 2. Bästa foam roller kit: BLACKROLL Starter Box
 3. Bästa vibrerande foam roller: Hyperice Vyper 3
 4. Bästa mini foam roller: Abilica Massage FoamRoller Mini
 5. Bästa foam roller budget: Gymstick Fascia roller
 6. Bästa foam roller premium: Theragun Wave Roller
 7. Bästa enkla foam roller: BODYMATE Foam roller

Varför ska jag använda en foam roller?

Innan vi går in lite mer i detalj och tipsar om olika modeller av foam rollers vill vi bara förklara lite mer i detalj varför du ska använda en foam roller. En av de främsta anledningarna till att du ska använda en foamroller är för att den kan användas för att massera ett flertal olika muskelgrupper på hela kroppen, både stora och små. Allt beror på hur du använder din rulle.

Vanligt är dock att man använder foam rollern på större muskelgrupper som rumpa, vader, lår, ländrygg och övrerygg. Här får du helt enkelt känna efter och ta reda på var, hur och på vilket sätt just du ska använda din foam roller för att få bukt på dina bekymmer.

Skonsam men effektiv behandlingsmetod

När du ruller på din foam roller masseras och mjukgörs dina muskler, leder och nerver på ett effektivt men väldigt skonsamt sätt. Är du väldigt stel eller öm kan det såklart göra lite ont, men du behöver inte oroa dig för att din kropp tar skada eller att du känner mer obehag efter behandlingen.

Vi gillar också att man kan använda en foam roller i mängder av olika lägen och situationer, inte minst före och efter träning. Att använda en foamroller är också hyfsat enkelt, och oavsett vad just du upplever för besvär eller problem är chanserna goda att du åtminstone kan dämpa dina besvär något med hjälp av redskapet.

Det alltså helt på egen hand, och nästan oavsett var du befinner dig. Gör du det på rätt sätt kan både stelhet, ömhet, skador och smärta behandlas, förbättras och förebyggas. Det är med andra ord ett multifunktionellt redskap som de flesta kan få goda användning av.

Foam Rolling övningar för hela kroppen

I videon kan du se specifika foam roller övningar för hela kroppen.

Det är viktigt att använda foam rollern på rätt sätt. Här kan du läsa 9 vanliga misstag!

Olika typer av foam rollers

Något som också kan vara bra att veta om då du ska köpa en foam roller är att det finns ett flertal olika typer av foam rollers att välja mellan på marknaden idag. Beroende på vilka problem, bekymmer och besvär du har kan en viss modell passa dig bättre eller sämre. Nedan listar vi de mest vanligt förekommande modellerna av foam roller:

Mjuk och hård foam roller

Idag finns det både mjuka och hårda foam rollers att välja mellan. Något du bör tänka på då du ska köpa en foam roller är att det ofta är bättre att köpa en för mjuk sådan än att köpa en för hård. Använder du en för hård roller, dessutom på fel sätt, kan den nämligen orsaka smärta och obehag, samt ge fel effekt. Börja därmed med en mjuk variant för att vänja dig och dina muskler vid känslan, och uppgradera sen till en hårdare om du känner att det behövs.

Liten och stor foam roller

Det finns även foam rollers i mängder av olika storlekar. Du kan hitta såväl långa som korta rollers, tjocka som smala, små som stora. Vilken som är den bästa foam roller av alla dessa storlekar beror på vad du vill använda rullen till, vilka områden du vill behandla, samt hur pass van din kropp är vid denna behandlingsform. För variation kan det vara bra att ha både en stor och en liten variant!

Släta och mönstrade foam rollers

Sist men inte minst kan man även välja om man vill ha en slät eller mönstrad roller. Även här är det upp till dig att avgöra vad som känns bäst. I regel skulle vi dock säga att en slät variant oftast är bättre för nybörjare och för de som vill ge musklerna en lite mer lättsam behandling.

Mönstrade foam rollers, exempelvis sådana som piggar, kan snarare vara bättre för den lite mer erfarna. Vill du ge dina muskler och leder en lite mer intensiv och ännu mer effektiv behandling kan en foam roller med piggar eller andra mönster vara ett passande alternativ.

Foam Roller Bäst i Test 2024

Så vilken av alla foam rollers skulle vi säga tillhör kategorin bästa foam roller? Det ska vi lista nedan!

Iron Gym Trigger Point Roller – Bästa foam roller för trigger points

Iron gym Trigger Point roller är ett mycket bra alternativ för dig som vill köpa en lagom hård, behagligt mönstrad roller. Vi skulle säga att denna modell är enkel att använda, ger en behaglig och precis perfekt intensiv behandling av olika muskelgrupper och kroppsdelar, och så är den rätt billig.

Den kan med andra ord användas av flera olika personer med varierande problem och behov utan att vare sig ge obehag eller vara allt för mjuk. Perfekt är den dock för dig som vill kunna massera och ta dig an olika trigger punkter och därmed få en effektiv behandling. Rullen i sig är smidig att hantera, är inte allt för stor, och känns tålig och hållbar. Praktisk svart design.

Irongym trigger point roller

Fördelar

 • Lagom Hårdhet: Rollerens design erbjuder en perfekt balans mellan komfort och effektivitet, vilket gör den idealisk för att adressera och lindra muskelsmärtor utan att orsaka obehag.
 • Behagligt Mönstrad: Ytan på Iron Gym Trigger Point Roller är noggrant designad för att ge en precis och intensiv behandling av muskler och triggerpunkter, vilket bidrar till en effektiv återhämtning och ökad rörlighet.
 • Användarvänlig: Denna foam roller är enkel att använda för både nybörjare och mer erfarna, vilket gör den till ett tillgängligt verktyg för alla som vill förbättra sin muskelhälsa och flexibilitet.
 • Hållbar Konstruktion: Iron Gym Trigger Point Roller är tillverkad för att hålla, med en tålig och robust design som står emot regelbunden och intensiv användning.
 • <Ekonomiskt Prislapp: Trots sin höga kvalitet och mångsidighet, är denna foam roller överraskande prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt värde för alla som söker en kostnadseffektiv lösning på muskelsmärta och spänningar.

Nackdelar

 • Begränsad Mjukhetsvariation: Vissa användare med specifika preferenser eller känslighet kan finna att foam rollerns hårdhet inte är fullt justerbar för att tillgodose alla typer av smärta eller återhämtningsbehov.
 • Storlek och Portabilitet: Även om dess storlek är praktisk för hemmabruk, kan vissa användare finna den lite otymplig att transportera eller förvara, särskilt om de reser ofta eller har begränsat utrymme.

BLACKROLL Starter Box – Bästa foam roller kit

Viktreducering.se presenterar stolt vår topprankade foam roller: Blackroll Starter Box – den ultimata lösningen för själv-massage och triggerpunktsbehandling i hemmet. Med detta omfattande kit, som innehåller en Blackroll standard foam roller, Blackroll Duoball 08 och en inspirerande och informativ bok, “Functional Fascial Training with Blackroll”, har du allt som behövs för att effektivt adressera stela muskler och förbättra din rörlighet.

Blackroll Standard är kärnan i detta paket, perfekt för omfattande behandling av stora muskelgrupper inklusive ben, armar, rygg och mage. Regelbunden användning hjälper inte bara till att mjukgöra musklerna utan också att förbättra blodcirkulationen och öka din rörlighet, vilket bidrar till övergripande muskelhälsa.

För mer riktad behandling inkluderar Starter Box Blackroll Duoball 08, särskilt utformad för att rikta in sig på mindre och mer svåråtkomliga muskelgrupper. Dess unika form gör det enkelt att bearbeta parallella muskelstrukturer såsom de längs ryggraden, nacken och andra kroppsområden som ofta förbises.

“Fascial Training with Blackroll” är boken som avrundar detta fulländade kit. Den är fylld med inspirerande och lättförståeliga instruktioner och illustrationer, vilket gör den till ett oumbärligt verktyg för såväl nybörjaren som för den mer erfarna. Oavsett din erfarenhetsnivå, ger denna bok dig de resurser du behöver för att kickstarta eller förnya din hemmamassage och triggerpunktsbehandling.

Välj Blackroll Starter Box för en omfattande och effektiv hemmabehandling, rekommenderad av viktreducering.se som det bästa valet för din hälsa och välbefinnande.

blackroller bästa foam roller kit

Fördelar

 • Omfattande Kit: Blackroll Starter Box inkluderar allt du behöver för en fullständig kroppsmassage. Med en standard foam roller för stora muskelgrupper, Duoball 08 för mindre och mer specifika områden, och en detaljerad bok är du väl förberedd för en effektiv själv-massage och triggerpunktsbehandling.
 • Förbättrad Muskulär Hälsa: Regelbunden användning av Blackroll-produkterna i Starter Box kan leda till förbättrad blodcirkulation, ökad rörlighet och övergripande välbefinnande i musklerna, vilket är viktigt för både dagliga aktiviteter och fysisk träning.
 • Användarvänlig och Edukativ Resurs: Medföljande bok, “Functional Fascial Training with Blackroll”, är en ovärderlig resurs full av illustrerade instruktioner och övningar. Den är utformad för att vara lättförståelig, vilket gör det enkelt för både nybörjare och mer erfarna individer att komma igång och effektivt använda alla redskap i boxen.

Nackdelar

 • Begränsad Variation av Hårdhet: Medan Blackroll Starter Box är utmärkt för grundläggande och mångsidig användning, kan vissa användare som söker en mer varierad upplevelse av hårdhet och textur i sina foam rollers behöva komplettera med ytterligare produkter. Standard foam rollern och Duoball 08 har specifika densiteter och kan inte justeras för att passa individuella preferenser eller specifika behandlingsbehov.

Hyperice Vyper 3 – Bästa vibrerande foam roller

Viktreducering.se är stolta över att rekommendera Hyperice Vyper 3 som den bästa vibrerande foam rollern på marknaden. Med en unik kombination av avancerad teknik och användarvänlig design, är Vyper 3 inte bara en vanlig foam roller; det är en revolutionerande lösning för att optimera din uppvärmning och återhämtning.

Hyperice Vyper 3, erkänd som världens mest kraftfulla vibrerande fitnessroller, har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser och är ett valt verktyg bland både hobbyatleter och proffs över hela världen. Den här innovativa foam rollern är designad för att anpassa sig till dina unika behov, med tre intensiva vibrationslägen som möjliggör en skräddarsydd och effektiv behandling.

Här är några framstående egenskaper hos Hyperice Vyper 3:

 • Tre Vibrationslägen: Anpassa din uppvärmning eller återhämtning med tre olika intensitetsnivåer, perfekt för att skräddarsy varje session och målriktat hantera olika muskelgrupper.
 • Accelererad Muskelåterhämtning: Vibrationerna kombinerat med rullens tryck ökar blodcirkulationen, minskar träningsvärken och förbättrar musklernas flexibilitet, vilket gör att du snabbare kan återhämta dig och förbereda dig inför nästa träningspass.
 • Konturerad Design: Vyper 3:s ergonomiska form minskar trycket på ryggraden och andra känsliga områden, vilket erbjuder en mer bekväm och effektiv användning.
 • Lång Batteritid och Portabilitet: Med upp till 120 minuters batteritid och en lätt, TSA-godkänd design är Vyper 3 enkel att ta med och använda var du än befinner dig.
 • Hyperice App-kompatibilitet: Para ihop din Vyper 3 med Hyperice-appen för att få tillgång till guidade sessioner, spåra dina framsteg och lära dig mer om hur du kan maximera användningen av din roller.

Utvecklad av det amerikanska företaget Hyperice, en ledare inom träningsåterhämtning, är Vyper 3 en produkt av högsta kvalitet, utformad för att möta de krävande behoven hos aktiva individer. Vyper 3 är inte bara en investering i din träning, det är en investering i din kropps långsiktiga hälsa och välbefinnande. Välj Hyperice Vyper 3 för en överlägsen uppvärmning och återhämtning, rekommenderad av viktreducering.se som den bästa vibrerande foam rollern på marknaden.

Fördelar

 • Anpassningsbara Vibrationslägen: Med tre olika vibrationsintensiteter kan du skräddarsy din uppvärmning och återhämtning för att passa dina specifika behov, vilket gör Vyper 3 till ett mångsidigt verktyg för alla fitnessnivåer.
 • Effektiv Återhämtning: Vibrationstekniken i Vyper 3 ökar blodcirkulationen och muskelavslappningen, vilket snabbar på återhämtningsprocessen och minskar träningsvärk efter intensiva träningspass.
 • Ergonomisk Design: Den konturerade formen på Vyper 3 är utformad för att undvika tryck på ryggraden och andra känsliga områden, vilket ger en säkrare och mer behaglig användning jämfört med traditionella foam rollers.
 • Lång Batteritid och Portabilitet: Med en batteritid på upp till 120 minuter och en kompakt storlek som är TSA-godkänd för handbagage, är Vyper 3 en perfekt följeslagare både hemma och på resande fot.
 • Hyperice App-integration: Vyper 3 kan kopplas till Hyperice-appen, vilket ger dig tillgång till anpassade träningsprogram och möjligheten att spåra dina framsteg, vilket förbättrar både din användarupplevelse och resultat.

Nackdelar

 • Prisklass: Som en premiumprodukt kan Vyper 3 vara en större investering jämfört med traditionella foam rollers, vilket kanske inte passar alla budgetar.
 • Storlek och Vikt: Trots sin portabilitet och TSA-godkända design, kan vikten (1,2 kg) och storleken på Vyper 3 vara något otymplig för vissa användare, särskilt om man jämför med mer kompakta och lättare modeller på marknaden.

Abilica Massage FoamRoller Mini – Bästa mini foam roller

Vill du investera i en väldigt liten, smidig och behändig foam roller? Kolla då in denna modell från Abilica Massage. Deras Foamroller mini är perfekt för dig som vill kunna ge dina muskler och leder en lite mer rejäl behandling. Vill du behandla en viss trigger point eller ta dig än lite mer djupt liggande problem kan denna vara det perfekta redskapet.

Tack vare att rollern har en hård kärna och kommer med en strukturerad, mönstrad yta kan du behandla ömma punkter, stela muskler och spänningar på ett effektivt sätt. I och med att denna foam roller är utformad som en kavel, det vill säga med ett handtag på vardera sida, är den också väldigt enkel att använda såväl på undersidan som på ovansidan av dina muskler. Den är lätt att komma åt överallt med, och smidig att rulla fram och tillbaka.

Foam rollern ger dig maximal effekt under din behandling. Det må vara något smärtsamt till en början, men när du väl vant dig och lärt dig hur du använder rullen på bästa sätt kommer du att uppleva stor skillnad. Tänk att kunna ge sig själv en djupgående massage bara sådär! Ett stort plus är att de två handtaget kan tas av för smidig förvaring och praktiskt medtag i väskan.

abilica foamroller mini

Fördelar

 • Kompakt och Behändig Design: Denna mini foam roller är perfekt för dig som behöver ett litet, lätt och bärbar redskap. Dess kompakta storlek gör det enkelt att förvara och ta med, perfekt för resor eller träningspass utanför hemmet.
 • Strukturerad Yta för Djupgående Massage: Med en hård kärna och en mönstrad yta, ger Abilica Massage FoamRoller Mini en effektiv behandling av ömma punkter, stela muskler och spänningar, vilket gör den idealisk för att rikta in sig på specifika problemområden och triggerpunkter.
 • Innovativ Design med Avtagbara Handtag: Unikt utformad som en kavel med handtag på båda sidor, förenklar denna foam roller användningen och gör det möjligt att effektivt massera både undersidan och ovansidan av musklerna. Dessutom är handtagen avtagbara, vilket bidrar till ännu större flexibilitet och bekvämlighet vid förvaring och transport.

Nackdelar

 • Intensitet och Lärandekurva: För vissa användare kan den initiala upplevelsen med den hårda kärnan och den strukturerade ytan vara något smärtsam. Det kan krävas en viss lärandekurva för att anpassa sig till intensiteten och lära sig använda rullen på mest effektiva sätt för att uppnå maximal fördel och komfort.

Gymstick Fascia roller – Bästa foam roller budget med piggar

Fascia roller från Gymstick är foam rollern vi skulle vilja tipsa dig om då du vill köpa en riktigt rejäl och hård variant med tydliga piggar. Denna modell kallas för grovmönstrad triggerpunktsrulle, vilket kort och gott innebär att du kan ge dig själv (eller någon annan) en mer djupgående och effektiv massage.

Med denna foam roller kan du behandla stela och ömma muskler och komma åt känsliga trigger points, det bara genom att rulla på den. Tack vare dess design kommer foam rollern också att öka blodcirkulationen samt förbättra din rörlighet och smidighet överlag. Vid rätt behandling kan både smärta och obehag dämpas och diverse muskelrelaterade problem kan motverkas.

gymstick fascia roller

Fördelar

 • Djupgående Stimulans och Massage: Gymstick Fascia Roller är utformad med en grovmönstrad yta som erbjuder en mer intensiv och djupgående massage jämfört med traditionella foam rollers. Denna speciella design bidrar till att effektivt förbättra blodflödet och rörligheten i stela muskler, vilket är idealiskt för att frigöra knutar och lindra värk i kroppens mjuka vävnader.
 • Bekväm och Bärbar Storlek: Trots dess kraftfulla massagefunktioner, är Fascia Roller kompakt och lätt, med en storlek som enkelt ryms i en träningsväska. Detta gör den extremt praktisk att transportera och använda var som helst, perfekt för de som är på språng och behöver en pålitlig lösning för självmassage och återhämtning efter träning.

Nackdelar

 • Intensitetsanpassning: Medan den grovmönstrade ytan är utmärkt för en djupgående massage, kan intensiteten av stimulansen vara överväldigande för vissa användare, särskilt för de med känsliga muskler eller de som är nya till foam rolling. Det kan krävas en period av anpassning och teknikjustering för att helt och hållet dra nytta av och känna sig bekväm med den djupa massagen som Fascia Roller erbjuder.

Theragun Wave Roller – Bäst i test premium


Viktreducering.se är stolta över att presentera vårt premiumval för bäst i test foam roller: Theragun Wave Roller. Denna högkvalitativa foam roller är designad för att ta din uppvärmning och återhämtning till nästa nivå med sin avancerade teknologi och användarvänliga funktioner.

Theragun Wave Roller kombinerar kraftfull och effektiv massage med användarvänlig teknologi, vilket gör den till en ovärderlig del av din träningsrutin. Med fem justerbara intensitetsnivåer, som alla styrs smidigt via en mobil enhet och Bluetooth-anslutning, har du full kontroll över din massageupplevelse. Vare sig du behöver en mild uppvärmning för att väcka musklerna eller en intensiv återhämtning efter ett hårt träningspass, anpassar Theragun Wave Roller sig perfekt efter dina behov.

Theragun Wave Roller är inte bara ett redskap, det är en investering i din kropps hälsa och prestation. Viktreducering.se rekommenderar denna premium foam roller som det ultimata valet för alla som söker den mest anpassningsbara, kraftfulla och användarvänliga upplevelsen för sin muskelåterhämtning och uppvärmning.

Theragun Massager Wave Roller

Fördelar

 • Mångsidiga Intensitetsnivåer: Theragun Wave Roller erbjuder fem justerbara intensitetsnivåer, vilket ger dig möjligheten att exakt anpassa både din uppvärmning och återhämtning efter träning. Oavsett om du behöver en mild massage för att väcka musklerna eller en mer intensiv behandling för återhämtning, kan Wave Roller möta dina behov.
 • Innovativ Bluetooth-anslutning: Med möjligheten att styra din Wave Roller via en mobil enhet och Bluetooth, kan du enkelt anpassa och kontrollera din massageupplevelse. Koppla bara ihop rollern med Therabody-appen för att få tillgång till anpassade program, vilket gör din uppvärmning och återhämtning både mer effektiv och bekväm.
 • Lång Batteritid och Högkvalitativt Material: Theragun Wave Roller är designad för att hålla länge, även under intensiv användning. Med en batteritid på upp till 3 timmar och tillverkad av allergivänligt PU högdensitetsskum, garanteras både hållbarhet och komfort under dina massagepass.

Nackdelar

 • Pris: Med tanke på de avancerade funktionerna och högkvalitativa materialen, kan Theragun Wave Roller komma med en högre prislapp jämfört med mer traditionella foam rollers. Detta kan vara en betydande investering, särskilt för de som är nya inom foam rolling eller som inte är säkra på att de kommer att använda alla de avancerade funktionerna som erbjuds.

BODYMATE Foam roller Standard – bästa enkla foam roller

Här har vi en klassisk, enkel och mjuk foam roller. Detta skulle vi säga är det absolut bästa alternativet för dig som är nybörjare och inte tidigare använt dig av foam rollers. Foam rollern låter dig mjuka upp dina muskler och leder på ett väldigt mjukt, behagligt och skonsamt sätt utan risk för skador, smärta och obehag.

Samtidigt är den smidig att ta med sig och praktisk att förvara då rollern är rätt liten. Tack vare dess storlek kan du själv välja om den ska användas på större muskelgrupper och områden eller om den ska användas för lite mer specifik punktbehandling. Bodymate Foam roller standard erbjuder mångsidig användning. Billig och bra!

bodymate foamroller standard

Fördelar

 • Komplett Tränings- och Återhämtningspaket: BODYMATE Foam Roller kommer med en bonus i form av en gratis e-bok, som erbjuder en omfattande introduktion till fascia och 25 detaljerade övningar med illustrationer. Denna resurs är perfekt för både nybörjare och erfarna användare som vill maximera användningen av foam rollern och förbättra sin teknik och förståelse.
 • Optimal Storlek och Medelhårdhet: Med en längd på 45 cm och en diameter på 15 cm erbjuder denna foam roller rätt storlek och hårdhet för en effektiv självmassage, vilket gör den perfekt för att lösa upp muskelknutar och massera fascia. Den är tillräckligt stor för att täcka hela kroppen men ändå lätt att transportera.
 • Högkvalitativt och Miljövänligt Material: BODYMATE Foam Roller är tillverkad av EPP-skum, vilket inte bara är miljövänligt och återvinningsbart, utan också hållbart och fritt från mjukningsmedel eller kemiska jäsmedel. Denna premiumkvalitet säkerställer lång hållbarhet och säker användning under många år.

Nackdelar

 • Specifik Hårdhetsnivå: Medan medelhårdheten är idealisk för många användare, kan den vara för hård för de med extra känsliga muskler eller för mjuk för de som föredrar en mer intensiv massageupplevelse. Detta kan begränsa rollerns universella användning, särskilt för de som föredrar en anpassad hårdhetsnivå för olika typer av muskelbehandling.
amazon SE

Kategorier