viktreducering

Gå ner i vikt med träning hemma

27 januari 2024
15 minuters läsning
Gå ner i vikt med träning hemma

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Många har fått upp ögonen för hur det är fullt möjligt att såväl gå ned i vikt som att inleda resan mot sin idealkropp med hjälp av att träna hemma.

Anledningarna till att fler och fler börjar med denna sorts träning är så klart många. Men två saker som i stor utsträckning har bidragit till utvecklingen är att det numera finns massor av praktisk utrustning, och att vår stillasittande samtid har gjort det väldigt uppenbart att vi helt enkelt inte rör oss tillräckligt.

Vad som är spännande är däremot att många av den gamla tidens sanningar gällande hemmaträning inte visat sig stämma. Man behöver inte spendera flera timmar om dagen för att få resultat. Ofta räcker det med ett kortare pass, eller att man helt enkelt tränar när man känner för det.

Här kommer några enkla sätt att gå med i vikt med hjälp av träning i hemmet. Lite längre ner på sidan hittar ni multigym bäst i test.


Skaffa ett hemmakit från TRX

Professionellt träningsband

Det amerikanska företaget TRX har med sitt TRX-system på många sätt revolutionerat hemmaträning. Genom att förena traditionella motståndsband med enkla fästanordningar har de lyckats kombinera fördelarna med kroppsviktsbaserad kalistenesik och hemmets förutsättningar. Vad detta resulterade i var en träningsprodukt som går att fästa endera i valfri dörr eller på valfri annan plats för träning hemma. Med deras baspaket TRX Home2 träningsband får man även tillgång till deras app som ger träningstips och inspirerar. Detta är numera ett av de mest populära alternativen för smidig träning i hemmet.

TRX HOME

TRX home hemmaträning

TRX SUSPENSION TRAINER

Upptäck TRX PRO Suspension Training Kit – det ultimata valet för professionella tränare som söker högsta kvalitet och mångsidighet. Detta kit är inte bara en investering i robust utrustning med den starkaste och säkraste Suspension Trainern och hållbara gummihandtag, utan det är också en gateway till obegränsad träningspotential.

TRX PRO Kit är skräddarsytt för kommersiell användning och utrustat med den mest avancerade TRX Suspension Trainern som någonsin skapats. Med detta kit får du exklusiv tillgång till en tränar-specifik instruktionsvideo och specialdesignade träningskort. Dessutom inkluderar det två extra video träningspass, vilket gör att du kan ta din träningsverksamhet till nya höjder och överträffa dina kunders förväntningar.

Innovation möter funktionalitet med den låsningsbara karbinhaken och de tre olika ankartyperna, vilket erbjuder en oöverträffad mångsidighet i din träning. Oavsett om du är i gymmet eller tränar utomhus, ger TRX PRO 4 dig flexibiliteten att skapa en dynamisk och effektiv träningsmiljö var som helst.

TRX suspension trainer

Thunder Fitness Suspension Trainer PRO

Vi rekommenderar Thunder Fitness Suspension Trainer PRO, ett mångsidigt och effektivt träningsredskap för hela kroppen. Detta multifunktionella träningsband är idealiskt för alla som söker ett flexibelt och portabelt alternativ till ett traditionellt hemmagym.

För användning i hemmet kan bandet enkelt fästas i en dörröppning med det inkluderade dörrstoppet, vilket erbjuder en säker och stabil träningsupplevelse. För de som föredrar att träna utomhus, kan bandet också fästas i ett träd, en stolpe eller liknande. Detta ger en fantastisk möjlighet att njuta av frisk luft samtidigt som du håller dig aktiv.

En av de mest uppskattade egenskaperna hos Thunder Fitness Suspension Trainer PRO är dess bärbarhet. Med den medföljande bärpåsen är det enkelt att ta med bandet vart du än går, vilket gör det perfekt för resor, både korta och långa. Denna egenskap gör bandet till en utmärkt lösning för de som vill kunna träna var som helst, när som helst.

Specifikationerna för Thunder Fitness Suspension Trainer PRO är imponerande:

 • Huvudenhet: 133-183 cm
 • Förlängare: 11-78 cm från fästpunkten
 • Extra förlängare/fästband: Upp till 78 cm
 • Total längd: 133-339 cm
 • Max användarvikt: 180 kg
 • Vikt: 1,3 kg (inklusive förpackningen)

Recensioner från nöjda användare ger en tydlig bild av produkten. Många jämför den positivt med den ursprungliga TRX, med betoning på dess lika höga kvalitet men till en bråkdel av priset. Användare uppskattar särskilt dess stabilitet, hållbarhet och användarvänlighet, även om vissa nämner att handtagen kan kännas något hårda. Trots detta är det övergripande omdömet att Thunder Fitness Suspension Trainer PRO är ett prisvärt och kvalitativt alternativ för alla som vill träna flexibelt och effektivt.

För att sammanfatta, Thunder Fitness Suspension Trainer PRO är en utmärkt investering för alla fitnessentusiaster. Dess mångsidighet, användarvänlighet och prisvärdhet gör den till ett utmärkt val för såväl nybörjare som erfarna användare. Med detta träningsband kan du enkelt integrera träning i din vardag, oavsett var du befinner dig.


Billigt träningsband

Det finns även budgetvarianter av träningsband med handtag som går få under 1000 lappen. Några exempel på dem ser ni här nedan. 

Vi rekommenderar varmt Iron Gym X-Trainer som ett mångsidigt träningsredskap för hela kroppen. Oavsett om du siktar på att förbättra styrkan i armar, rygg, mage eller ben, är detta redskapet för dig. Med sitt justerbara band, utrustat med handtag för optimalt grepp och specialdesignade öglor för fötterna, erbjuder det variation och anpassningsbarhet för oändliga övningsmöjligheter. Det medföljande dörrfästet är kompatibelt med de flesta dörrar och ger dig friheten att träna var som helst. Detta redskap är idealiskt för både nybörjare och erfarna motionärer, då det låter dig anpassa svårighetsgraden efter dina personliga behov och mål. Iron Gym X-Trainer är inte bara justerbart i längd utan också enkelt att förvara och transportera, vilket gör det till en perfekt träningspartner på resan.

Dessutom är det tillverkat i slitstarkt material, vilket garanterar lång hållbarhet. Med det inkluderade dörrfästet kan du enkelt fästa bandet i dörrar, stänger eller till och med träd för en varierad träning. Som Helena påpekade i sin recension den 12 juni 2020: “Mycket användningsbar! Enkel att använda och finns mycket övningar. Köp gärna gummiband till blir det ännu fler övningar att göra” – detta understryker dess användarvänlighet och mångsidighet. Iron Gym X-Trainer är inte bara ett effektivt träningsredskap, det är också ett smart val för alla som letar efter ett kompakt och flexibelt sätt att hålla sig i form.

Iron Gym X-Trainer

Iron Gym X-Trainer träningsband
Billigt träningsband med handtag under 500 kronor

InSportline träningsband

Vi är glada att rekommendera MultiTrainer InSPORTline, ett trx-inspirerat träningsredskap som erbjuder effektiv träning för hela kroppen. Denna innovativa produkt är utrustad med justerbara remmar som enkelt kan fästas vid en dörr, en gren utomhus, eller andra fasta punkter. Dess unika design med mjuka grepp för både händer och fötter gör träningen inte bara bekväm utan också mycket effektiv. MultiTrainer är särskilt populär bland olika användartyper för sin mångsidighet och enkelhet.

En av de största fördelarna med MultiTrainer är möjligheten att genomföra övningar som engagerar flera muskelgrupper samtidigt, vilket ger en mer omfattande och effektiv träning jämfört med isolerade övningar i träningsmaskiner. Denna aspekt av träningen förbättrar inte bara muskelstyrka utan bidrar också till en mer funktionell och balanserad kropp.

MultiTrainer är inte bara ekonomiskt överkomligt och högeffektivt, utan det är också utmärkt för dem med begränsat utrymme. Det medföljer en praktisk förvaringsväska, vilket gör det enkelt att förvara eller ta med på resor. Användningen är enkel och anpassningsbar för alla, oavsett om du är ung eller gammal, motionär eller elitidrottare. Justera belastningen genom att förändra remmarnas längd eller din position relativt fästpunkten.

En unik fördel med MultiTrainer är att det erbjuder instabil träning, vilket aktiverar och stärker de små stabiliserande musklerna som ofta förbises i traditionell maskinträning. Detta gör träningen mer verklighetstrogen och förbereder din kropp för vardagens fysiska krav, vilket resulterar i en starkare och mer funktionell kropp.

Dessutom ger MultiTrainer dig friheten att använda din egen kroppsvikt som motstånd, vilket gör träningen tillgänglig och effektiv för alla. På YouTube finns ett brett utbud av trx-övningar som kan inspirera till varierad träning.

Slutligen, för att optimera din träning med MultiTrainer, rekommenderar vi att du överväger tillbehör som ett takfäste för alternativ fästpunkt, en fitnessboll för ytterligare instabilitet, och en dörrtrapets för att diversifiera dina träningsrutiner. Kundrecensioner som Susanne, Sara och Anders har gett vittnar om produkten effektivitet och användarvänlighet, vilket stärker vår övertygelse om att MultiTrainer är en utmärkt investering för din hälsa och träning. Kom igång nu och upplev skillnaden själv!

Insportline billigt träningsband

Kickstarta viktminskningen

För att snabbt komma igång och kickstarta viktminskningen kan du följa detta enkla viktminskningsprogrammet

 1. Börja med detox och fasta 3 dagar eller 5 dagar med så kallad juicedetox
 2. Gå över till viktminskningspaket och måltidsersättning under 14 dagar.
 3. Börja med hemmaträning eller träning på gym.
 4. Gå över till en hållbar diet med exempelvis GI boxen.

Börja med kalistenesik

Kalistenik eller Calisthenics (på engelska) är kort och gott ett annat ord för all sorts aktivitet där man främst använder en kombination av sin egen kroppsvikt och naturens tyngdkraft för att träna såväl muskler som kondition.

Detta innebär att begreppet kroppsviktsträning rymmer allt i från armhävningar till intervallöpning. Vad som  gör denna sorts träning till ett riktigt bra val är att den går att utföra var som helst. Och att den inte behöver kosta en endaste krona. Även om det kan vara svårt i början så märker man snabbt att övningarna blir lättare med tiden.

Skaffa ett hemmagym om du har utrymme

Om man har utrymme så är det alltid en bra idé att sakta men säkert inleda resan mot ett fullskaligt hemmagym med fria vikter. Detta kräver däremot både djup plånbok och stort engagemang.

Många inser snabbt att det kräver att man tillägnar ett särskilt rum till att sakta men säkert införskaffa alla de redskap som krävs för att kunna träna hela kroppen. Men är man inte intresserad av träning med fria vikter så är det däremot inte ett särskilt bra alternativ. Då kanske en crosstrainer är ett bättre alternativ!

Multigym Bäst i Test 2024

Det finns ju även hemmagym utan fria vikter och några exempel på sådana hemmagym eller multigym som de kallas kan ni ser här nedan i olika prisklasser.

Billigt Multigym bäst i test budget

De allra billigaste multigymmen rekommenderas inte, eftersom de ofta håller undermålig kvalitet. Det finns dock billiga multigym mellan 5000 kr och 10 000 kronor med bättre kvalitet och de presenteras här.   

FINNLO Bioforce multigym testvinnare

FINNLO Hemmagym Bio Force är ett multigym för alla som söker ett effektivt och tyst multigym för hemmabruk. Bio Force från FINNLO är en banbrytande lösning inom hemmagymsegmentet, där den traditionella användningen av viktblock ersätts av motståndsteknologin TNT (Total Nitrocell Technology). Detta system, som använder två kvävefyllda cylindrar, erbjuder ett smidigt och helt ljudlöst motstånd på upp till 100 kg (2 x 50 kg), vilket gör det perfekt för träning hemma.

När du väljer Bio Force, är det viktigt att se till att du köper originalet från FINNLO för att få full tillgång till alla dess unika egenskaper och säkerhetskvalitet. Originalet kännetecknas av en säkerhetskrok för trygg träning, en detaljerad 88-sidors övningsbok i en hållbar nylonmapp, en informativ tränings-DVD på engelska, och den distinkta FINNLO-logotypen på ryggstödet.

Bio Force är inte bara revolutionerande i sin design, utan också förbluffande enkel att använda. Motståndet kan enkelt justeras i steg om 2,25 kg per sida via en låsmekanism, utan att du behöver avbryta din träning. Detta gör det möjligt att träna kroppens svagare muskler på ett balanserat sätt.

Med över 100 olika träningsmöjligheter, tack vare ett avancerat kabelsystem och flera justerbara dragpositioner, erbjuder Bio Force oöverträffad mångsidighet. Det inkluderar fyra dragpunkter per sida vid axelhöjd för överkroppsträning och specifika muskelgrupper, samt fotremmar för omfattande benövningar. Det avtagbara sätet tillåter stående eller knästående övningar, och allt detta kompletteras med en detaljerad träningsmanual.

Dess låga vikt på endast 66 kg och inbyggda transporthjul gör Bio Force lätt att förflytta, vilket är en stor fördel för hemmabruk. Med måtten 135 x 165 x 208 cm och en elegant antracitfärg, passar detta hemmagym perfekt in i hemmet.

Kundrecensioner bekräftar produktens höga kvalitet och användarvänlighet. Användare som Ronny Svensson har upplevt produkten som “över förväntan”, med en hög standard på allt från förpackning till monteringsanvisningar. Andra användare, som Jonas och Fun, har noterat den professionella förpackningen och användarvänliga strukturen, även om vissa har upplevt manualen som något bristfällig.

Sammanfattningsvis, FINNLO Hemmagym Bio Force är en utmärkt investering för den som söker ett tyst, effektivt och platsbesparande sätt att träna hemma. Med dess innovativa design, användarvänlighet och mångsidighet är det ett självklart val för både nybörjare och erfarna gymentusiaster. Gör rätt val och upplev skillnaden med Bio Force.

Bioforce multigym bäst i test billigt multigym

Tunturi WT80 multigym

På viktreducering.se rekommenderar vi varmt Tunturi WT80 Strength Station för alla som söker ett kompakt och effektivt hemmagym för seriös styrketräning. Med detta hemmagym i ditt eget hem, får du full kontroll över din träning – du väljer när, var och hur intensivt du vill träna.

Tunturi WT80 Strength Station erbjuder en rad fördelar som gör det till en utmärkt investering för din hemmaträning:

 • Det möjliggör en mängd olika övningar för att effektivt bygga upp muskelmassa.
 • Dess kompakta design gör det till en komplett träningsutrustning, perfekt för hemmabruk eller i ett mindre gym.
 • Det är kompatibelt med både vanliga viktplattor (30 mm) och olympiska viktskivor (50 mm).
 • Sätet och ryggstödet är justerbara, vilket säkerställer en korrekt och bekväm träningsposition.
 • Stången erbjuder en säker och precis justering av rörelsen, vilket gör det säkrare än att använda en löst liggande lyftstång.

Med Tunturi WT80 kan du utföra en rad övningar som lat pull down, bröstpress och axelpress, tack vare den justerbara skivstången som ingår. Bänken kan enkelt justeras för optimal bekvämlighet, och genom att flytta bänken åt sidan skapar du utrymme för övningar som tricepsförlängning, biceps-curl, kalvhöjning, knäböj och rader.

Träningsintensiteten kan anpassas efter dina behov genom att placera det önskade antalet viktplattor på spaken. Säkerheten garanteras genom två lås som håller vikterna ordentligt på plats. Tunturi WT80 är byggd i stål och har en ytbehandling av svartmatt pulverlack, vilket gör den robust och hållbar för både nybörjare och mer avancerade användare.

Observera att viktskivor säljs separat. Hemmagymmet har följande mått och vikt:

 • Längd: 120 cm
 • Bredd: 30 cm
 • Vikt: 89 kg
 • Mått ryggdyna (L x B): 80 x 30 cm
 • Max användarvikt: 150 kg
 • Garantitid för användning i hemmiljö: 2 år

Investera i Tunturi WT80 Strength Station och ta din hemmaträning till en ny nivå med denna kvalitativa och mångsidiga utrustning. Det är det perfekta valet för alla som vill ha ett effektivt och hållbart hemmagym.

tunturi wt80 multigym

Hammer Sport Californa XP multigym

På viktreducering.se rekommenderar vi California XP Multi från HAMMER för alla som är seriösa med sin styrketräning hemma. Detta gym är ett utmärkt val för dig som vill ha ett mångsidigt och effektivt träningsredskap i hemmet. Med ett viktmagasin på 60 kg och en mekanism som möjliggör upp till 120 kg i träningsmotstånd, erbjuder det en utmaning även för de mer erfarna användarna.

California XP Multi är utrustad med flera träningsstationer som butterfly, bänkpress, latsdrag och bencurl, vilket möjliggör en intensiv träning av hela kroppen. Dessutom ingår en professionell curlstation och en komfortdyna, vilket förhöjer din träningsupplevelse.

Viktmagasinet innehåller 60 kg cementviktskivor, uppdelat i följande konfiguration:

 • 4 x 10 kg
 • 2 x 5 kg
 • 4 x 2,5 kg

Alla produkter från HAMMER kommer med en tvåårig garanti. Det är dock viktigt att notera att vissa delar betraktas som förslitningsdelar och dessa har en kortare garantitid på sex månader från inköpsdatumet. Förslitningsdelarna är tydligt markerade i produktens manual.

California XP Multi är både robust och rymlig med följande dimensioner och vikt:

 • Längd: 189 cm
 • Bredd: 111 cm
 • Höjd: 201 cm
 • Vikt: 147 kg
 • Viktmagasin: 60 kg

Produktens fysiska egenskaper inkluderar:

 • Max användarvikt: 120 kg
 • Möjlighet för en användare åt gången

California XP Multi är en populär produkt, med många nöjda kunder som gör sitt köp varje dag. Det är en solid investering för den som söker ett mångsidigt och hållbart hemmagym för effektiv styrketräning.

Abilica multigym 970

Vi på [Ditt Företags Namn] rekommenderar entusiastiskt den klassiska träningsmaskinen Multi 970 från Abilica, som är ett utmärkt val för alla som vill ha en mångsidig och platsbesparande lösning för sitt hemgym. Med sitt kompakta format och förmågan att träna alla de stora muskelgrupperna i kroppen, är denna multifunktionella träningsstation idealisk för att skapa ett effektivt och varierat träningsprogram hemma.

Fördelarna med Multi 970 inkluderar:

 • Träning av hela kroppen: Multi 970 är designad för att möjliggöra en omfattande träning för samtliga stora muskelgrupper.
 • Kompakt design: Dess smarta storlek gör den perfekt för hemmabruk, även i mindre utrymmen.
 • Variation i träningsprogram: Med möjlighet till en stor variation av träningsövningar kan du enkelt anpassa din träning efter dina individuella behov och mål.

Tekniska specifikationer för Multi 970:

 • Mått (Längd x Bredd x Höjd): 130 x 114 x 211 cm
 • Vikt: 101 kg
 • Viktmagasin: 68 kg
 • Maximal användarvikt: 130 kg

Multi 970 från Abilica erbjuder en effektiv träningslösning som passar alla, från nybörjare till mer erfarna träningsentusiaster. Dess mångsidighet, tillsammans med den kompakta storleken, gör den till ett smart och värdefullt tillskott till ditt hemgym.

abilica multigym 970

Multigym Rea

Många butiken kör diverse kampanjer på multigym. Här är multigym rea just nu, vi uppdaterar kontinuerligt. 

Klicka här för kampanjer hos Sportgymbutiken!

Klicka här för multigym rea hos Träningsmaskiner!

Klicka här för upp till 10% rea i Gymgrossisten kundklubb och utvalda erbjudanden!

Rannsaka ditt kök och ditt sätt att äga

Det är nog ingen hemlighet att kosten är en viktig del av att gå ned i vikt. Därför är det alltid en bra idé att spendera lite extra tanke på vad man faktiskt väljer att äta.

Numera finns det även ett stort antal olika dieter som man kan förhålla sig till. Däribland periodisk fasta eller kaloribegränsning så som de numera populära 5:2 dieten 8:16- och VLCD-dieterna som samtliga har sina individuella för och nackdelar. Dessa kan göra verkliga under, särskilt i kombination med hemmaträning.

Värdesätt vardagsmotionen

En av de allra enklaste sätten att öka sin kropps omsättning och förbränning är att se till att göra motion som en naturlig del av vardagen. Detta behöver egentligen inte vara mer komplicerat än att man väljer att gå istället för att ta bilen, ser till att fjärrkontrollen är tillräckligt långt borta för att man måste resa sig ur soffan för att byta kanal och så vidare.

Även om detta kanske inte låter som att det gör någon skillnad så kan denna sorts vardagsmotion resultera i märkbar viktnedgång.

Intressant nog så går vardagsmotion på ett perfekt sätt att kombinera med kalistenesik eller motståndsband. Bara genom att sätta och resa sig från en stol utan att ta hjälp av händer kan man göra mycket för att stärka många muskler.

Glöm idén att träning är kopplat till gymmet

Det är oerhört vanligt att man har massa stelbenta föreställningar om vad träning egentligen är.

Många personer känner att de helt enkelt inte tränar om de inte åker till gymmet och lyfter vikter, tar del av ett aerobicspass eller inte är aktiva i minst en timme. Sådana föreställningar gör ofta mer skada än nytta, då det begränsar idén än träning till en viss sorts aktivitet.

Om man istället väljer att se träning som allt som har med kroppslig rörelse att göra så kommer det bli oerhört enkelt att göra det till en del av sin vardag.