viktreducering

Klara av GI dieten med GI boxen!

27 januari 2024
7 minuters läsning
Klara av GI dieten med GI boxen!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Om du är intresserad av, eller redan har kommit igång med, GI metoden för snabb men stabil viktnedgång vet du att det krävs koll på värden. GI dieten är populär för att den ger resultat. Det kan dock kännas som en utmaning att komma på bra GI recept till frukost, gott och kul GI mellanmål samt en GI middag för två på löpande band.

Med en GI box ordnar du åtminstone en av måltiderna. Giboxen är en mycket smart uppfinning som även innebär en härlig smakupplevelse. Det blir både gott och roligt att gå ner i vikt med detta stöd!

Innan vi kikar lite närmre på hur du kan få GI dieten att fungera riktigt bra med GI boxar bör vi reda ut begreppen och klargöra vad den här dieten går ut på…

Jag använder själv GI boxen och kan efter 2 månader berätta att jag har gått ner 8 kg i vikt utan att lägga till någon träning. 


vad är gi

Vad är GI?

GI står för glykemiskt index och är ett mått på hur lång tid det tar för din kropp att bryta ner kolhydrater. GI dieten går ut på att du väljer mat med kolhydrater som tar lång tid att bryta ner. Det betyder att de har ett lågt GI. Ett lågt GI innebär att ditt blodsocker håller sig jämnt längre och då minskar risken för att du känner dig hungrig eller sötsugen.

Det glykemiska indexet är alltså ett mått på hur snabbt något ökar ditt blodsocker. Lågglykemiska livsmedel är de som har lägre poäng på skalan, vilket innebär att de är mindre benägna att påverka dig negativt och hålla saker och ting stabila under hela dagen – vilket kan vara fördelaktigt om viktnedgång är ett problem!

Mätvärdena är vanligtvis på en skala från 0-100, där 100 är den högsta mängden och noll står för livsmedel som inte påverkar nivåerna alls. Livsmedel med hög halt av kolhydrater har visat sig få dig att känna dig hungrig tidigare efter att du har ätit dem, samtidigt som de också ökar vår risk för fetma eller typ 2-diabetes eftersom de snabbt kan omvandlas till fett när de väl har intagits av våra kroppar!

För höga GI intag har i studier även visat sig vara en riskfaktor för depression bland kvinnor:

Källa: The American Journal of Clinical Nutrition

Exempel på matvaror som kan ha lågt GI är:

Pasta

Det här är livsmedel som ökar ditt blodsocker långsamt. Du får inte en snabb topp följd av en lika snabb dal och suget efter att äta igen.

GI-värdet fås fram genom analys av hur 50 gram av livsmedlets kolhydrater påverkar sockerhalten under de två timmar som följer måltiden. För att veta GI-värdet måste du ta hjälp av tabeller.

Det här brukar nämnas som ett minus när man ser på GI metodens nackdelar. Det är inte alla som tycker om att förkovra sig i tabeller för att bestämma vad som ska ätas. Då finns det en riktigt smart lösning och den stavas GI boxen!

GI boxen hjälper dig att hålla dieten

Giboxen togs fram som ett svar på frågan om hur man ska kunna komma på nya recept, och laga bra GI mat, vecka ut och vecka in. En GI box innehåller en nyttig måltid som har lågt GI värde såväl som lågt kaloriinnehåll.

Det går att beskriva den här boxen som en slags nyttig matkasse. Den stora skillnaden ligger i att du inte måste stå och hacka och laga själv. Det är bara att värma upp och du får exakt information om vad det är du stoppar i dig.

Du bjuds på spännande rätter med god smak som inte tar mer än cirka 6 minuter att ha redo på bordet. Perfekt när du kommer hem efter en lång dag och känner dig redo att äta precis vad som helst bara för att stilla hungern.

SUGEN PÅ ATT PROVA PÅ GI BOXEN DU OCKSÅ?

GI boxen hjälper dig att hålla dieten

Ett GI paket som passar dig

Giboxen erbjuder paket som har olika antal boxar. På så vis kan du välja det paket som passar din livsstil bäst. Under perioder då du har svårt att hinna med god planering och lagning av GI mat kan du öka på med fler boxar, och tvärtom.

Oavsett vilket paket du väljer får du:

  • Fri frakt för leveransen
  • Färdiglagade middagar såväl som luncher
  • GI recept för frukost
  • Recept på GI mellanmål
  • Coaching för varje dag!

Det här är ett mycket spännande stöd där du får maten som hjälper dig att hålla GI dieten såväl som coaching som motiverar.

Måltider som förnöjer

Vad ska du äta till middag ikväll? Laxburgare, asiatisk kycklinggryta eller varför inte en äkta pannbiff på svenskt vis? Och detta utan dåligt samvete med fortsatt god kurs mot ditt vikt-mål. Svårt att tänka sig att en GI middag består av de här ingredienserna, men det gör det i giboxen. Du går ner i vikt samtidigt som du äter god och redig mat som ger dig en mättnadskänsla.

Inte bara för GI måltider hemma

Det går bra att beställa GI boxen för hela företaget som lunch för alla anställda eller en utvald grupp. Giboxen har tagit fram en smart lösning tillsammans med företaget Convini. Det går att testa gratis och det här kan bli en mycket kostnadseffektiv lösning för nyttiga företagsluncher.

GI boxen företag

Vad säger de som har testat GI box?

När du har testat denna nyttiga matkasse med färdiglagad mat kan du lämna ett GI boxen omdöme på Facebook som så många andra har gjort. En titt på kommentarerna avslöjar att en GI box erbjuder god smak med god balans.

Maten i GI boxarna inspirerar och har hjälpt folk att gå ner i vikt. En del berättar att det dessutom har gått snabbt med hjälp av GI lådan. Även om det finns de som önskar ännu fler maträtter på menyn kan vi tydligt se att boxtjänsten krossar de nackdelarna av GI metoden som får vissa att dra sig för att testa.

Finns det då inga nackdelar alls med GI boxen?

Vi på Gå ner i vikt snabbt har själva testat GI boxen och är förvånande att maten var så pass god och att mättnadskänslan infinner sig så länge efter varje måltid. 

De enda nackdelarna som vi kunde komma på var att vi inte gillade falafel tallriken så mycket, den var okej bara, men det beror säkert på att vi inte har fått så mycket smak för vanlig falafel heller.

gi diet chili con carne

Chili con carne tallriken var dock otroligt god.

Men smaken är som baken, så testa sätt ihop era egna GI boxar. Den andra nackdelen var att det inte finns fler måltider än 10 hos GI boxen just nu, men under slutet av den GI diet som vi kört under en månad, så varvade vi med soppdiet, då blev det helt plötsligt lite mer att välja på.

Nu har vi kört gi lådorna över 3 månader och fungerar fortfarande lika bra. Ibland väljer vi en GI lunch och ibland en GI middag, det är ett otroligt smidigt sätt att kunna variera med nyttiga boxar så här. Se bara till att ha tillräckligt stor frys och se till att GI boxarna kan tas emot när de levereras. I Göteborg får vi en länk för att följa leveransen live, vilket underlättar mycket när GI boxarna ska tas emot på söndagen.  

Rekommenderas!