viktreducering

Vibrationsträning

13 januari 2024
5 minuters läsning
Vibrationsträning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

  1. Bäst i test vibrationsplatta (vårt val): FitnessPlate Future 3D
  2. Bästa 4D vibrationsplatta: FitnessPlate Future 4d
  3. Bästa premium vibrationsplatta: Lympha Vibe
  4. Bästa portabla vibrationsplattan: MiniPlate
  5. Bästa budget vibrationsplattan: Weight World vibrationsplatta
  6. Bästa exklusiva plattan som klarar hög användarvikt: Powerplate

Fördelar med vibrationsträning

Det finns egentligen många anledningar att välja vibrationsträning, och alla gör det av olika anledningar. Muskelstyrkan ökar snabbare än vid vanlig styrketräning – hela 20-30 procent snabbare, faktiskt. Smärta i muskler och leder minskar och du får förbättrad ledstabilitet.

Andra fördelar är till exempel att blodcirkulationen ökar, ämnesomsättningen ökar, det ger betydligt mindre belastning på leder och fästen samt ligament och det förbättrar balansen.

fördelar

För vem passar träning på vibrationsplatta?

Vibrationsträning passar faktiskt nästan alla. Det passar för den som är otränad, för äldre och som rehabilitering efter en skada eller olycka. Det passar även elitidrottsmän och de som är mer vältränade – och alla däremellan.

Denna träningsform har faktiskt även används på alla tänkbara sätt – inom elitidrott och inom rehabilitering, till exempel. Inom rehabilitering kan vibrationsplattan användas vid olika fysiska skador som knäskada och ont i ryggen. Studier har också visat att vibrationsplattan också användbar vid Parkinsons sjukdom, stroke, multipel skleros (MS) och ryggmärgsskada.

Träning på vibrationsplatta kan anpassas efter olika nivåer och förutsättningar, och fungerar därför för de allra flesta.

Hur använder man en vibrationsplatta?

Det är inte alls avancerat att träna med vibrationer. Det handlar helt enkelt om att stå på vibrationsplattan, och gärna i olika positioner för att träna olika muskelgrupper. Vibrationerna gör träningen effektivare än annan träning, och därför behöver träningen i övrigt inte vara särskilt avancerad.

Man bör dock inte utsätta kroppen för vibrationer för länge, och därför bör träningspassen vara väldigt korta. Dock brukar man säga att tio minuters användning på en vibrationsplatta motsvarar ett träningspass på en timme, så det räcker faktiskt med kortare träningspass.

Ett pass på vibrerande platta brukar vanligtvis vara mellan 15 och 20 minuter långt, och under den tiden hinner man träna hela kroppen. Om man däremot bara vill träna en specifik del av kroppen så räcker det med ett ännu kortare träningspass.

Det rekommenderas att du använder en vibrationsplatta i upp till 15 till 30 minuter åt gången och vid 3 till 4 tillfällen varje vecka.

Bli av med celluliter med vibrationsträning

Vibrationsträningen har som sagt många olika fördelar – och en fördel är att den får celluliter att minska.

Det här ser många som en väldigt stor fördel med just vibrationsträning, och det tar faktiskt inte överdrivet lång tid – celluliterna börjar minska hyfsat fort.

För att minska celluliterna ännu mer, eller ännu snabbare, så kan träning med vibrationsplatta med fördel kombineras med andra metoder. Här gäller det förstås att hitta en metod som passar en själv, men många krämer kan vara effektiva och lika så massageborstar som förbättrar blodcirkulationen.

celluliter vibrationsträning

Att testa på vibrationsträning

Det finns flera gym och andra ställen som erbjuder vibrationsträning, så om du bara vill träna någon gång ibland eller vill testa på så kan detta vara ett bra alternativ. Vanligtvis utförs vibrationsträningen på de mer avarancerade vibrationsmaskinerna.

Är det något du vill göra ofta så lönar det sig oftast att köpa hem en vibrationsplatta, då du får en mycket bra vibrationsplatta för runt 5000 kronor.

Om du inte har testat vibrationsträning innan så kan det dock vara en bra idé att faktiskt prova på först, på ett gym till exempel. Att testa någon enstaka gång brukar inte kosta mycket, och det är definitivt värt det eftersom du slipper köpa något som du kanske inte alls gillar och kommer att använda.

Så börja gärna med att besöka ett gym och prova ett pass, därefter kan du avgöra om du vill fortsätta med vibrationsträning och om du i så fall vill ha en vibrationsplatta hemma eller om du ska fortsätta besöka gymmet.

Vibrationsträning Stockholm

I Stockholm finns många lokaler att prova på vibrationsträning. Här visar vi några:

Viberoom

Hem

http://aktivkvinna.se/hammarby/

Vibrationsträning Göteborg

I Göteborg finns också många lokaler som har vibrationsträning som exempelvis aveny-gym. Det går använda tjänster som swiftr för att testa på olika gym, istället för att ha ett fast medlemskap.

https://swiftr.se/studios/aveny-gym

Via Powerplate Sverige så hittar ni många städer i Sverige där man kan prova på vibrationsträning med power plate.

Powerplatesverige

Vibrationsplattor

För er som är intresserade av vibrationsplattor för hemmabruk, så går vi här in på djupet och presenterar vibrationsplattor bäst i test.

Det finns en stor mängd vibrationsplattor att välja på och mycket att tänka på. Exempelvis finns det vibrationsplatta 3d och vibrationsplatta 4d. Det finns även många portablare alternativ som ni kan se genom vårt inlägg i länken ovan.

fitnessplate vibrationsplatta 4d

Använd vår unika rabattkod: nerivikt för 20% rabatt hos TrendRehab

fitness plate power lympha vibe

Använd vår unika rabattkod: nerivikt för 20% rabatt hos TrendRehab