viktreducering

Dörrtrapets Bäst i Test 2024: Ett Steg Framåt för Din Träningsrutin

5 februari 2024
15 minuters läsning
Dörrtrapets Bäst i Test 2024: Ett Steg Framåt för Din Träningsrutin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Upptäck de bästa dörrtrapetserna för 2024 – din ultimata guide till en förbättrad träningsrutin hemma! Dörrtrapets är inte bara ett utmärkt val för att effektivt stärka armmusklerna och överdelen av ryggen, utan det är också ett överraskande enkelt och prisvärt sätt att boosta din hemmaträning. Med så många alternativ på marknaden kan det dock vara en utmaning att hitta den perfekta dörrtrapetsen som passar just dina behov. Oroa dig inte, vi har gjort det tunga lyftet åt dig! I vår omfattande ‘Bäst i Test 2024’ för dörrtrapetser, kommer vi att djupdyka i de mest imponerande modellerna.

Vare sig du är nybörjare eller en erfaren träningsentusiast, hoppas vi på att vår guide om olika dörrtrapetser kommer att hjälpa dig att hitta den dörrtrapets som bäst kompletterar din träningsrutin. Dörrtrapets är ett enkelt och effektivt, samt ett mycket prisvärt träningsredskap som du kommer ha stor nytta av i ditt hemmagym.

Snabb överblick av de bästa DÖRRTRAPETS vi valt ut 2024:

#1 Casall Chin Up Bar

casall chinupbar träningsstång

#2 Iron Gym Extreme Plus

dörrtrapets - iron gym extreme plus

#3 Adidas Door gym

adidas door gym bästsäljare

#4 Abilica Door Gym Advanced

abilica doorgym advance dörrtrapets

#5 Abilica Hang On

abilica hangon träningsstång

#6 6 Tunturi CrossFit Pull-Up Bar

tunturi crossfit pullup bar

#7 EqualizerBars inSPORTline

equalizer bars insportline

#8 Multitrainer MT1000

#9 Master Fitness Chin Up Bar Silver

master fitness chin up bar silver

#10 Titan Life Doorway Chin Up Bar

titan chinning bar

Maskinen inkluderar 16 akupunktur- och massageprogram, 4 TENS-plattor för att behandla olika punkter eller större områden, och ett batteri som varar ca 10 timmar per laddning.

Fördelar med dörrtrapetsen

fördelar

En uppenbar fördel med dörrtrapetser är att de är enkla att använda. De är enkla att montera, och lika enkla att träna med. Många modeller kan även enkelt tas bort när de inte används, och på så sätt slipper du ha dörrtrapetsen framme hela tiden.

Utöver det är det förstås en stor fördel att den, trots sin enkelhet, erbjuder en riktigt effektiv träning. Du kan träna flera olika muskler med en dörrtrapets, och framför allt om dörrtrapetsen har flera grepp eller kan användas på olika sätt.

Om du vill kunna variera träningen och träna mer än armar och rygg så kan det vara en bra idé att välja en sådan dörrtrapets som erbjuder många möjligheter. Det kan vara en dörrtrapets med flera grepp, eller en som kan placeras på olika sätt beroende på hur du vill träna.

Det finns även dörrtrapetser som kan användas på golvet, för att träna till exempel push-ups och liknande, och dessa erbjuder förstås en ännu mer varierad träning. Kort sagt finns det många olika varianter av dörrtrapetser, och hur varierad träning du kan få med den beror på vilken du väljer.

För den som inte har använt en dörrtrapets tidigare kan det kanske vara ett bra val att börja med en enkel modell, för att kunna prova på träning med dörrtrapets innan man köper en mer avancerad modell. Detsamma gäller förstås om man endast vill träna rygg eller armar till exempel, då räcker en enklare modell förmodligen långt.

Om man däremot vet att man vill träna varierat och vill kunna använda dörrtrapetsen till många olika övningar, då kan det vara smart att investera i en lite mer avancerad modell direkt.

Något som kan vara bra att känna till när man ska köpa en dörrtrapets är att uttrycket ”kärt barn har många namn” stämmer väldigt bra på dörrtrapetsen – det finns nämligen väldigt många olika namn på detta träningsredskap. Chinstång, pull up stång, träningsstång och pull up bar är några exempel på namn som den går under.

Bäst i Test – Dörrtrapets, chin up bar, träningsstång

#1 Casall Chin Up Bar

Det här är en riktigt prisvärd, men samtidigt riktigt bra, dörrtrapets. Denna dörrtrapets är enkel att installera i en dörröppning, den har en funktionell design och sköna, greppvänliga handtag.

Med denna dörrtrapets får du en riktigt bra överkroppsträning och med olika grepp kan du träna biceps, triceps, raka och sneda bröstmuskler och bröstmusklerna. Dörrtrapetsen är 70-95 centimeter lång, och passar därför i dörröppningar med denna bredd.

Detta är enkel och riktigt bra dörrtrapets som passar perfekt för den som vill testa på att träna med dörrtrapets, eller för den som vill ha ett prisvärt alternativ.

Här kan du enkelt justera motståndet genom att vrida på en ratt, och du kan styra exakt vilket motstånd du vill ha. Det här är en prisvärd roddmaskin med en display som visar tid, RPM och kalorier. Den har magnetbroms och en maxvikt på 110 kg. Storleken på roddmaskinen är 202 x 53 x 67 centimeter, och hopfälld blir storleken endast 86 x 53 x 138 centimeter.

casall chinupbar träningsstång


#2 Iron Gym Extreme Plus

Det här är en exklusiv och högkvalitativ dörrtrapets, som du enkelt fäster i dörrkarmen – och sedan är den redo att användas. Du kan vända på dörrtrapetsen och fästa den på olika sätt, för att kunna träna olika muskler så som biceps, triceps, axlar, bröst och mage.

Denna dörrtrapets är justerbar för att kunna passa alla standarddörrar, och tack vare greppvänliga handtag blir det enkelt att göra både pull ups och chins. Det här är ett riktigt mångsidigt och multifunktionellt träningsredskap med flera greppmöjligheter.

iron gym extreme plus dörrtrapets

#3 Adidas Door gym

Med Adidas door gym kan du lägga till flera övningar i din vardagliga rutin och till ett fantastiskt bra pris. Denna storsäljande chin up bar kan fästas på alla dörrar eller ytor som öppnas och stängs utan att skadas, vilket innebär att den även kan användas i ett lägenheten. Från 20 repetitioner av bicepscurls för att bygga upp muskeldefinition till 45 minuters magträning – möjligheterna är oändliga! Lägg till nya muskler i din träningsrutin. Tänk dock på att maxvikten är 110 kg för denna pull up bar och dörrbredden får inte vara bredare än 90 cm. Adidas door gym monteras väldigt snabbt. Billigare chin up bar till denna höga kvalitet är svårt att hitta.

adidas door gym bästsäljare
amazon SE


#4 Abilica Door Gym, dörrtrapets – finns i 2 varianter

Det här är en prisvärd och smart dörrtrapets som kan användas på flera olika sätt. Du kan enkelt sätta upp den I dörröppningen helt utan några fästen, och den tas lika enkelt ned igen när du har tränat klart.

Här finns flera olika handtag i mjuk skumgummi, för flera olika grepp och varierad träning. Med denna dörrtrapets blir det enkelt att träna överkroppen och ryggen – och ett stort antal olika muskler.

Denna dörrtrapets kan även användas för benlyft, samt som armhävningshandtag och för sit-ups. Dörrtrapetsen passar för dörröppningar upp till 90 centimeter, och här ingår ett träningsprogram. Dessutom är maxvikten hög – närmare bestämt 135 kg.

Med tanke på alla fördelar, hur enkel denna dörrtrapets är att sätta upp och ta ned samt hur manga olika sätt den kan användas på så är detta en mycket prisvärd dörrtrapets.

Denna dörrtrapets är justerbar för att kunna passa alla standarddörrar, och tack vare greppvänliga handtag blir det enkelt att göra både pull ups och chins. Det här är ett riktigt mångsidigt och multifunktionellt träningsredskap med flera greppmöjligheter.

OBS! Finns i 2 varianter – Standard och Advance!

pull up stång dörr
abilica doorgym advance dörrtrapets
Abilica Doorgym Advanced

Abilica Doorgym Standard


Abilica Doorgym Advanced


#5 Abilica Hang On, dörrtrapets

Även denna dörrtrapets är enkel att fästa i dörrkarmen. Den sätts fast med fasten, men när fästena är på plats så kan du enkelt och snabbt sätta upp och ta ned dörrtrapetsen. På så sätt behöver den inte vara framme när den inte används, men kan snabbt sättas upp igen när det är dags att träna.

Hantaget är I gummi för ett bra grepp och med denna dörrtrapets blir det enkelt att träna musklerna i armarna, ryggen och bröstet. Dörrtrapetsen kommer även med extra fasten som kan placeras längre ned på dörrkarmen och användas för push-up träning. Längden är justerbar från 62 till 93 centimeter för att passa i många olika dörröppningar, och maxvikten är 100 kg.

abilica hangon träningsstång

#6 Tunturi CrossFit Pull-Up Bar Gymstick

Det här är en stadig dörrtrapets som bultas fast i väggen, och som erbjuder många olika grepp. Det här är ett perfekt val för dig som vill ha en stabil dörrtrapets som sitter där den ska, och alltid är redo att användas. Ett bra val för den som tränar ofta, eller för den som vill ha en riktigt bra dörrtrapets i hemmagymmet, med andra ord.

Dörrtrapetsen är svartlackerad, har en vikt på 11 kg och måtten 126 x 75 x 65  centimeter. Den har också en hög maxvikt på 135 kg.

tunturi crossfit pullup bar

#7 EqualizerBars inSPORTline

Träningshäck

Det här är egentligen ingen dörrtrapets, utan EqualizerBars som även kallas för träningshäck. Dessa passar perfekt när du vill styrketräna din överkropp. Med träningshäck kan du träna på flera olika sätt – dips, pull-ups och olika triceps-övningar.

Här finns halkfritt grepp och en hög maxbelastning på hela 150 kg. Dessa EqualizerBars/träningshäck levereras som ett par, och kan användas tillsammans eller var för sig beroende på vilka övningar man vill göra. Storleken på dessa är 60 x 70 x 71 centimeter och de har en smidig utformning som gör att de inte tar så mycket plats och gör dem enkla att ställa undan och förvara.

Detta träningsredskap passar perfekt för den som vill träna ungefär samma muskler som man tränar med en dörrtrapets, men utan att behöva hålla sin egen kropp uppe under träningen – eller för den som vill kunna variera mellan olika sätt att träna på.

equalizer bars insportline
equalizer bars träningshäck

träningshäck
Träningshäck Lebert

Liknande träningshäck finnes även hos Amazon SE: Lebert Fitness Dip Bar stativ – original equalizer total kroppsstärkare pull up bar hem gym träningsutrustning doppstation – höftmotståndsband, träningsguide och online-grupp.

amazon SE

#8 Multitrainer MT1000, 2 kolli

Det här är en högkvalitativ och mångsidig Multitrainer som passar perfekt för många olika styrketräningsövningar hemma. Detta träningsredskap passar perfekt för träning av bröst, rygg, armar och magmuskler.

Rygg- och armkuddarna är täckta med högkvalitativt, robust och syntetiskt läder. Här kan du göra övningar som till exempel push-ups, dips och pull-ups. Detta träningsredskap håller en hög kvalitet och har en maxvikt på 100 kg.

Här finns flera olika delar, för olika typer av träning, och för att spara plats och få större rörelsefrihet under träningen kan man fälla upp dip-enheten när man gör pull-ups. Denna multitrainer har storleken 114 x 79 x 217 centimeter och en vikt på 38 kg.

multitrainer mt1000 styrketräningsövningar
pull up bar hemma med multitrainer mt1000

#9 Master Fitness Chin Up Bar Silver

Det här är en enkel men samtidigt riktigt högkvalitativ chin up bar som kan vara ett bra val för den som vill ha det allra bästa – men samtidigt vill ha ett enkelt träningsredskap.

Denna placeras på väggen och har justerbara fästen, så att fästena på väggen hamnar på det avstånd man vill ha. Den genomgående stången kan också justeras, och konturen på stången ger ett stadigt grepp och en bra känsla.

Här kan du göra övningar så som pull-ups, chin-ups, armövningar och mycket annat. Stången har en längd på 146,5 centimeter och en diameter på 28 millimeter. En stor fördel är den riktigt höga maxvikten på hela 150 kg.

master fitness chin up bar silver

#10 Titan Life Doorway Chin Up Bar

Det här är förmodligen en av de mest prisvärda dörrtrapetser som går att hitta, för trots det låga priset så har denna träningsstång många fördelar. Den är diskret, smidig, enkel att montera och enkel att använda. Du sätter enkelt fast den i dörren, och den passar för dörrposter med mått mellan 62 och 93 centimeter.

Här ingår styrfästen som du skruvar in i dörrkarmen för att enkelt kunna styra placeringen. Därefter kan du enkelt placera stången med lätt spänning. Enkla instruktioner för montering medföljer. Denna dörrtrapets har en maxvikt på 100 kg.

Titan life pull up stång dörr

vanliga frågor och svar om dörrtrapets

Frågor och Svar om Dörrtrapetser

Vad är en dörrtrapets?

En dörrtrapets är en typ av träningsutrustning som monteras i en dörrkarm. Den används för att utföra olika typer av kroppsviktsövningar, såsom pull-ups, chin-ups och armhävningar.

Hur installerar man en dörrtrapets?

De flesta dörrtrapetser är designade för att enkelt kunna monteras i en standarddörrkarm utan behov av verktyg. De hålls på plats med hjälp av spänning eller med fästen som säkras i dörrkarmen.

Vilka är fördelarna med att använda en dörrtrapets?

Dörrtrapetser erbjuder en bekväm och platsbesparande lösning för styrketräning hemma. De är effektiva för att bygga överkroppsstyrka, förbättra greppstyrkan och öka muskeluthålligheten.

Vilka säkerhetsåtgärder bör man tänka på när man använder en dörrtrapets?

Det är viktigt att säkerställa att dörrtrapetsen är korrekt installerad och att dörrkarmen är stark nog att stödja användarens vikt. Användare bör också undvika ryckiga rörelser och hålla området runt dörrtrapetsen fritt från hinder.

Kan alla använda en dörrtrapets?

Dörrtrapetser är lämpliga för de flesta människor, men det är viktigt att börja försiktigt, särskilt för nybörjare eller personer med befintliga hälsoproblem. Det kan vara bra att rådgöra med en tränare eller läkare innan man börjar ett nytt träningsprogram.

Hur valde ni “Bäst i Test” dörrtrapets för 2024?

Vi bedömde dörrtrapetser baserat på kriterier som hållbarhet, användarvänlighet, installationsprocess, komfort, säkerhet och kundrecensioner för att hitta den som erbjuder bäst värde och prestanda.

Finns det olika typer av dörrtrapetser?

Ja, det finns olika modeller som erbjuder olika greppalternativ, bredder och tilläggsfunktioner som justerbara handtag eller möjlighet till andra övningar som sit-ups och dips.

Hur underhåller man en dörrtrapets?

Regelbunden kontroll av fästen och skruvar är viktigt för säkerheten. Rengöring med en fuktig trasa hjälper till att hålla utrustningen ren och fri från svett och smuts.

så testade vi chinstänger

Så testade vi

Vi utvärderade 22 populära chinsstänger för att hitta den bästa. Vårt fokus låg på modeller för dörr- och väggmontering. Varje stång bedömdes utifrån kvalitet, montering, hållbarhet, komfort, pris, funktionalitet och kundomdömen. Vi granskade deras stabilitet, enkelhet i montering och demontering, slitagetålighet, handtagens komfort, prisvärdhet och mångsidighet i greppalternativ. Kundrecensioner spelade också en viktig roll i vår bedömning. De 10 (11 med varianten av nr 4) bästa stängerna presenteras i denna artikel.