viktreducering

Uppnå extraordinär viktminskning: Den ultimata guiden till framgångsrik juicefasta

5 februari 2024
11 minuters läsning
Uppnå extraordinär viktminskning: Den ultimata guiden till framgångsrik juicefasta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Bara de senaste åren så har allt fler personer valt att följa dieter som bygger på idén kring fasta. Genom att endera begränsa energiintaget under ett visst antal dagar, eller under ett visst antal timmar helt undvika mat, så har många märkt drastiska resultat gällande såväl viktnedgång som hälsan i stort. Men det är inte bara folks egna upplevelser som ligger bakom den tilltagande fascinationen kring fasta.

Samtida forskningen har även sett ett stort antal hälsorelaterade fördelar med företeelser som exempelvis juicefasta. Inte bara har det visat sig leda till viktnedgång, utan även förbättrade blodvärden avseende inflammationsmarkörer, fett, kolesterol och så vidare. Därför har antalet olika sorters fasta-dieter verkligen skjutit i höjden.

Juicefasta är en av dieter som blivit väldigt populära de senaste åren. Men vad innebär denna diet? Mest populärt är det med juicedetox i 3 dagar eller 5 dagar. Vilka fördelar kan man förvänta sig med juicefasta? Det ska vi berätta mer om i detta inlägget. 


Ingredienser för juicefasta


INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Keramisk juicepress

Är du trött på färdigförpackad juice som aldrig verkar tillfredsställa ditt sug? Nu är det enklare än någonsin att få den rena och fräscha juicen du längtar efter för en snabb och enkel avgiftning, samt viktnedgång, tack vare Green-press keramiska juicepress. Det keramiska materialet skapar en fantastisk naturlig arom, samtidigt som det extraherar alla naturliga näringsämnen från frukt och grönsaker. Juicepressen är ett måste i köket!

keramisk green juicepress

(AMAZON SE)

Med denna högkvalitativa juicepress i keramik så kan du skapa dina egna juicer för detox.

Green-press keramik horisontell Slow Juicer med keramisk trycksnnäcka BPA-fri. Selleri, sellerijuice, vetegräs, örter gröna Detox juicer.

En allround juicepress elektrisk.

Vad är juicefasta?

Begreppet fasta åsyftar inte nödvändigtvis att man helt avstår från energi under den period som man väljer att fasta. Tvärt om så bygger modern fasta ofta på idén att kaloribegränsning ofta leder till bättre resultat än att helt utesluta energi. Därför skulle man kunna säga att juicefasta ligger i gränslandet mellan kaloribegränsning och traditionell fasta.

juicedetox

En viktig skillnad med juicefasta, till skillnad från övriga dieter, är att den endast pågår under en kortare tid.

Många väljer att genomföra en juicefasta per år, eller när de känner att det är dags igen. Detta gör denna form av detox till en väldigt flexibel och kravlös diet som många väljer för att testa hur det känns att fasta.

När man tillämpar juicefasta så bestämmer man sig för att i upp till en vecka ha juicer som enda energikälla. Vanligtvis så dricker man upp till sex glas med juice per dag. Mängden per glas anses generellt sett behöva vara mellan 400 och 500 ml juice för att man ska ligga på en nivå som är både effektiv och behaglig. Men vad som är minst lika viktigt som mängd är att man ser till att juicen är både färsk och opastöriserad. Anledningen är att denna sorts juice innehåller avsevärt mycket mer näringsämnen, vitaminer och mineraler än traditionella behandlade juicer.

Medan många väljer att göra sin egna juicer genom att blanda frukt och grönsaker efter eget tycke, så väljer andra att köpa färdiga juicer. Valet är så klart upp till var och en, men många upplever att det är mer praktiskt att välja näringsrika och för ändamålet lämpliga färdigjuicer.

Numera finns det ett stort antal leverantörer som kan säkerställa färdiga juicer som är både närings- och smakrika, vilket gör den särskilt lämpade för just juicediet.

Det går utmärkt att kombinera juicefastan genom att träna lätt, exempelvis kan du kombinera ditt viktminskningsprogram genom att promenera med viktväst och köra vibrationsträning.

fördelar

Vilka fördelar kan man förvänta sig med juicefasta?

Många ser juicefasta som en chans till en nystart. Speciellt om man känner att man har fastnat i oflexibla och allt för stelbenta matrutiner.

Juicefastan är ett snabbt och enkelt sätt att slippa tänka på  vad man ska äta, och efter fastan så kan man ofta se på sitt liv och kostvanor med nya ögon.

För kroppens del så blir det ett smidigt sätt att säkerställa att man få i sig nyttiga frukter och grönsaker. Det är ofta även enklare att få i sig många olika sorts grönsaker när de är tillgängliga i juiceform. Även om viktnedgång inte nödvändigtvis är ett resultat av juicefasta så har många, som annars äter en förhållandevis stor mängd kalorier, fått erfara en ganska snabb och drastiskt nedgång i vikt.

En unik aspekt av fasta är att relativt sett kortvarig fasta låter kroppen bevara muskler samtidigt som den omsätter fettdepåer. Ofta ser man skillnad inom väldigt kort tid.

Juicefasta är även en bra introduktion till periodisk fasta. Om det visar sig att man mår bättre av att fasta är det lätt att gå vidare till den sorts fasta som man håller sig till under en period som är längre än endast en vecka.

nackdelar

Finns det några nackdelar med juicefasta?

Med rätt val av juicer behöver man inte oroa sig för att få i sig nödvändiga näringsämnen.

Däremot riskerar man med många av de butiksköpta juicerna att drabbas av väldigt ensidig kost. Se därför till att göra egen juice med omväxlande råvaror, eller införskaffa juice från en leverantör som särskilt sysslar med juicefasta. Lite längre ner på sidan finns rekommendationer! 

Vissa uppger att det är svårt att undvika småätande under den period som man endast dricker juicer. Märker man att man inte kan hålla sig till dieten så kan man endera välja att testa igen vid ett senare tillfälle, eller tillföra en liten mängd energi från vanlig kost. Men väljer man att äta något utöver att dricka juice så riskerar man även att minska fördelarna med juicedieten.

Juicefasta schema recept

En typisk dag på en 3-dagars juicefast kan se ut så här

juicefasta schema och recept

När du vaknar: börja med citronvatten som har så många hälsofördelar. Ta ljummet vatten och pressa i en halv färsk citron

08:00-9:00: Juice, grönjuice

10:30-11:30: Juice eller smoothie / ät frukt

13:00-14:00: Juice eller smoothie / ät frukt

15:00-16:00: Juice som rödbetor, morot, äppeljuice

17:00-18:00: Juice eller smoothie / ät frukt

18:00-19:00: Smoothie eller mandel eller cashewnötmjölk


Juicedetox bok

Här är en bestseller från New York Times, omskriven med nästan 20 000 recensioner på Amazon mestadels 5 stjärniga. New York Times bästsäljande 10-dagars Green Smoothie Cleanse kommer att starta din viktminskning, öka din energinivå, rensa ditt sinne och förbättra din allmänna hälsa när du går ner upp mot 7-8 kg på bara tio dagar.

10 dagar juicedetox bok

Juicing recept

I boken finns över 65 stycken juicedetoxing recept. 

över 65 juicedetoxing recept i denna bok

Börja varje morgon med Super Booster Greens

I Super Booster V1 Greens får ni en specialsammansatt  pulvermix med olika alger, gräs, frukter, grönsaker, örter och enzymer. 

Det är numera konstaterat att man bör få i sig ca 500g frukt och grönt per dag.

Super Booster V1 Greens är en komplex mix av mer än 30 olika ingredienser som smakar gott och har fått höga betyg! 

super booster greens

Juicefasta bäst i test 2024

Nedan ser du utvalda juicefasta produkter som vi anser vara bäst i test.

Ett tips kolla gärna även in de bästa viktminskningspaketen  

Fastepaket 10 dagar viktnedgång

Ledins Vitaminfasta, 6 dagar innehåller allt som behövs för sex dagars fasta och produkter som hjälper dig dagarna före och efter fastan. Sammanlagt ett fastepaket på 10 dagar som kan kickstarta din viktnedgång.

6-dagarsfasta-paketet innehåller sex dagars noggrant sammansatta vitaminshakes, plus produkter att använda före och efter fastan. Vitaminerna är utformade för att förse dig med rätt näringsämnen samtidigt som de gör det möjligt för din kropp att bränna fett naturligt och hållbart

Utöver detta innehåller Ledins 10-dagarspaket även en en omfattande vägledning om fasta och annan nyttig information. Guiden täcker en rad olika ämnen, från rätt matkombination till avgiftade recept och hur du kan fortsätta att hålla igång när fastan är över. Den ger också tips om hur man bäst förbereder sig inför fastan och hur man kan upprätthålla en hälsosam kost efteråt. Ett mycket bra viktminskningsprogram, helt enkelt! 

Ledins vitaminfasta

Fastepaket 10 dagar

ledin vitaminfasta upp till 10 dagar

3 dagars juicefast

Nyform

Fastepaket 3 dagar

Vad ingår i juicepaketet?

  • Hälsosafter Äppeljuice
  • Hälsosafter Multijuice 
  • Hälsosafter Grönsaksjuice
  • Grönsaksbuljongtärningar
  • Teekanne Fasteté
  • Glaubersalt Hälsosafter
  • Rödbetsjuice
rensa kroppen nyform 3 dagar juicefasta

5 dagars juicefasta

Nyform

Fastepaket 5 dagar

En 5-dagars juicefasta är ett utmärkt sätt att starta din resa för hälsa och välbefinnande. Nyforms 5-dagars fastepaket ger dig den perfekta kombinationen av näringsrika juicer, läckra smoothies och energigivande teer för att du ska känna dig energisk och närande under hela den fem dagar långa fastan. Alla Nyforms ingredienser är tillverkade av ekologiska och naturliga ingredienser, så du kan vara säker på att din kropp får näring av högsta kvalitet.

5dagars detox nyform

Biotta Rödbetsjuice

Biotta Rödbetsjuice

Rödbetor är rika på nitrater och flavonoider som kroppen omvandlar till kväveoxid. Detta hjälper blodkärlen att slappna av och vidgas, vilket förbättrar cirkulationen och mjölksyratransporten. 

Rödbetsjuice är en utmärkt sportdryck för personer som tränar uthållighetsidrott på grund av flavonoiderna. Den viktigaste flavonoiden är betanin, som har förmågan att rensa bort fria radikaler (gifter) från kroppen. Dessa fria radikaler kan skada celler och vävnader och leda till inflammation och sjukdom.

Att regelbundet dricka rödbetsjuice hjälper till att minska inflammation som orsakas av träning och andra aktiviteter. Förutom sina antiinflammatoriska effekter förser rödbetsjuice också kroppen med viktiga vitaminer och mineraler som vitamin A, C, E, B6, folat och magnesium.

Recensioner:

Biotta rödbetsjuice har fått övervägande positiva recensioner från kunder. Många uppskattar dess goda smak, med flera recensenter som betonar hur välsmakande och njutbar juicen är. Marie, en verifierad köpare, nämner att juicen inte bara smakar gott utan också bidrar till hennes välbefinnande och hjälper till med blodtrycket. Andra, som Pia och Dolores, framhäver juicens höga kvalitet och dess positiva effekter på hälsan, med Pia som återkommer till denna produkt trots att ha provat andra märken. Birgitta känner sig piggare efter att ha konsumerat juicen.

Det finns dock en blandad recension från Jonas M., som inte uppskattade den jordiga smaken och föredrog att göra sin egen juice. Trots detta, står de positiva omdömena starka, med kunder som Kjell och Anders som betonar juicens näringsvärde och fördelar för hälsan, inklusive blodtryckssänkande effekter. Sammantaget verkar Biotta rödbetsjuice vara en uppskattad produkt bland konsumenterna, särskilt för dess smak och hälsofördelar.

Biotta finns även som lingonjuice

Biotta Lingonjuice söta och syrliga smak kommer från färskpressad lingon- och tranbärsjuice med lite agavekoncentrat. Denna juice är rik på C-vitamin och antioxidanter, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill stärka sitt immunförsvar. Den innehåller också naturliga prebiotiska fibrer som hjälper till att stödja matsmältningshälsan.

Dessutom har Biotta Lingonberry Juice inget tillsatt socker – endast naturligt förekommande sockerarter från frukten. Detta gör den till ett utmärkt val för dem som letar efter en hälsosammare alternativ till söta drycker. Prova Biotta Lingonberry Juice idag och njut av den utsökta smaken av äkta frukt! Med Biotta kan du vara säker på att du får allt det goda utan tillsatt socker eller konstgjorda ingredienser! Njut!

Biotta Lingonberry är också en bra källa till vitamin A, som hjälper till att stödja en sund syn och en frisk hud. Den innehåller viktiga mineraler som kalium, kalcium och magnesium som bidrar till att kroppens organ fungerar korrekt. Juicen hjälper också till att minska inflammation och stödja hälsosamma blodsockernivåer.

rå ingefärashot

MIVI TOTAL PLUS

MIVI total plus 1000 ml multivitamin är ett komplett näringstillkott


mivitotalplus

Recensioner:

Mivi Total Plus har fått övervägande positiva recensioner från användare som uppskattar dess goda smak och enkel användning. Många kunder har uttryckt stor tillfredsställelse med produkten, betonande dess smidighet att blanda och använda, särskilt i samband med träning. Användare som Pia och Melker har lyft fram den goda smaken och den breda näringsprofilen. Ann har nämnt att produkten är full av vitaminer och ger en mumsig start på dagen. Andra, som Juha och Lena, har rapporterat märkbar förbättring i energinivåer och allmän hälsa efter att ha börjat använda Mivi Total Plus. En långvarig användare, Håkan, har till och med nämnt att han bara haft en influensa under de tio år han använt produkten. Även om det finns enstaka mindre positiva recensioner, som från Kenneth, är den generella uppfattningen att Mivi Total Plus är en effektiv och uppskattad produkt.

HEALTHWELL QURE

HeaLthwell QURE är en serie kosttillskott som innehåller högdoserat och terapeutiskt innehåll, för dig som söker det allra bästa på marknaden. I Healtwell QURE hittar du avancerade produkter med så få ingredienser som möjligt. 

Som du kan se finns det många olika typer av juicefasta och avgiftningsmetoder – alla med unika fördelar.

Det bästa sättet att ta reda på vilken som passar dig bäst? Ge dem ett försök! Du kanske upptäcker att vissa fungerar bättre än andra eller att vissa system passar din livsstil bättre än andra. Hur som helst är det värt att ge juicefasta i olika varianter en chans, innan du bestämmer dig för om de fungerar för dig eller inte. Första tiden kan vara jobbig, men ge inte upp för tidigt, eftersom det bästa med juicefasta är att många människor rapporterar att de känner sig lättare, gladare, mer energiska och klarare i huvudet efter sin rening.

healthwellqure

RÅ GURKMEJA

RÅ Bag in a Box 3 Liter

rå gurkmeja guld

Kombinera juicefasta själv och komplettera med vitaminer

Hos både Gymgrossisten och Svenskt kosttillskott finns utmärkta alternativ för att kombinera ihop sin juicefasta själv. Här ska vi titta på några exempel.

Först och främst är det viktigt att se till att du får i dig de vitaminer och mineraler du behöver för att lyckas med din juicefasta. Därför rekommenderas det att du kompletterar din kost med multivitaminer eller andra näringstillskott. De vanligaste vitaminerna och mineralerna är kalcium, magnesium, zink, vitamin B12, biotin och folsyra. Hos Gymgrossisten och Svenskt kosttillskott kan du hitta kosttillskott med dessa vitaminer och mineraler för att se till att du håller dig frisk när du fastar.

Du kan också välja att använda ett juicetillskott för att göra din egen juicefasta ännu enklare. Dessa kommer vanligtvis i pulverform och innehåller alla näringsämnen som behövs för att för att stödja din kropp under en juicefasta. De är lätta att blanda med vatten eller en annan vätska som du väljer och finns i olika smaker. Några populära alternativ för juicetillskott är Perricone MD Super Berry, Natura Juice Boosters och Organifi Green Juice.

Slutligen, om du vill bli extra kreativ med din juicefasta, överväga att lägga till superfoods i dina juicer. Superfoods är näringsrika, växtbaserade livsmedel som kan ge din kropp en energikick och hjälpa dig att hålla dig frisk under en juicefasta. Några populära alternativ för superfoods är chiafrön, gojibär, rå kakao, bipollen och macapulver.

Vill du veta mer om juicefasta och att rena kroppen? Då rekommenderar vi att läsa vårt inlägg om detoxkur.